Wydział Biologii Środowiskowej
Przewodnicząca Komisji:
Członkowie Komisji:
WIJK – 1.0. INSTRUKCJA WERYFIKACJI EFEKTÓW KSZTAŁCENIA
WIJK – 2.0. INSTRUKCJA WSPÓŁPRACY WYDZIAŁU Z OTOCZENIEM SPOŁECZNO-GOSPODARCZYM
Zał. 1. (WIJK-2.0) Sprawozdanie z konsultacji z otoczeniem społ.-gospod.
WIJK – 3.0. INSTRUKCJA GROMADZENIA I UDOSTĘPNIANIA INFORMACJI O JAKOŚCI KSZTAŁCENIA
WIJK – 4.0. INSTRUKCJA PRZEPROWADZANIA HOSPITACJI
Zał. 1 (WIJK-4.0) – Arkusz hospitacyjny
WIJK – 5.0. INSTRUKCJA ZAPEWNIENIA JAKOŚCI KADRY DYDAKTYCZNEJ UP W LUBLINIE
Zał. 1 (WIJK-5.0) – Karta nauczyciela akademickiego
WIJK – 6.0. INSTRUKCJA PRZEPROWADZANIA ANKIETYZACJI
Zał. 1 (WIJK-6.0) – Ankieta pracownika inż.-techn. i nauk.-techn.
WIJK – 7.0. INSTRUKCJA PRAKTYKI PROGRAMOWEJ
WIJK – 8.0. INSTRUKCJA OCENY BAZY MATERIALNEJ I DYDAKTYCZNEJ
WIJK – 9.0. INSTRUKCJA OKRESOWEJ WERYFIKACJI INSTRUKCJI
WIJK – 10.0. INSTRUKCJA OCENY JAKOŚCI PRAC DYPLOMOWYCH
Zał. 1 (WIJK-10.1) Ocena jakości projektu inżynierskiego/licencjackiego
Zal. 2 (WIJK-10.2) Ocena jakości pracy dyplomowej WBS
Zał. 3 (WIJK-10.0) Protokół z oceny pracy dyplomowej
WIJK – 11.0. INSTRUKCJA WERYFIKACJI MODUŁÓW
Zał. 1 (WIJK-11.0) Opis modułu
Zał. 2 (WIJK-11.0) Raport z przeglądu modułów WBŚ
Zał. 3 (WIJK-11.0) Wniosek o dokonanie zmian w module
WIJK – 12.0. INSTRUKCJA PRZYJMOWANIA SKARG I WNIOSKÓW
Zał. 1 (WIJK-12.0) Protokół przyjęcia skargi ustnej / wniosku ustnego
Zał. 2 (WIJK-12.0) Rejestr skarg / wniosków
WIJK – 13.0. INSTRUKCJA PRZECIWDZIAŁANIA SYTUACJOM KONFLIKTOWYM
WIJK – 14.0. INSTRUKCJA WYBORU PRZEDMIOTÓW FAKULTATYWNYCH
WIJK – 15.0. INSTRUKCJA MONITOROWANIA MOBILNOŚCI STUDENTÓW
Zał. 1 (WIJK-15.0) Ankieta studenta wyjeżdżającego
Zał. 2 (WIJK-15.0) Questionnaire for arriving students English
Rada Interesariuszy
1) Uczestnikami Rady Interesariuszy są przedstawiciele otoczenia społeczno-gospodarczego wskazani przez Rady Programowe funkcjonujących na Wydziale kierunków studiów;
2) Rady programowe poszczególnych kierunków studiów ściśle współpracują z Radą Interesariuszy;
3) Zadania Rady Interesariuszy na Wydziale Biologii Środowiskowej obejmują:
Kierunek studiów | Interesariusze |
BIOBEZPIECZEŃSTWO I ZARZĄDZANIE KRYZYSOWE | Mgr inż. Agnieszka Szymula, dyrektor Regionalnego Zarządu Gospodarki Wód w Lublinie PGW „Wody Polskie” |
Mgr Andrzej Odyniec, dyrektor Wydziału Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego, Lubelski Urząd Wojewódzki w Lublinie | |
Dr Arkadiusz Iwaniuk, Regionalny Dyrektor Ochrony Środowiska, Lubelski Urząd Wojewódzki w Lublinie | |
Mgr Marta Smal-Chudzik, dyrektor Wydziału Ochrony Środowiska, UM Lublin | |
BIOLOGIA | Dr Przemysław Stachyra, Roztoczański Park Narodowy |
Mgr inż. Jarosław Szymański, dyrektor Poleskiego Parku Narodowego | |
Dr Michał Solis, Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska w Lublinie | |
Mgr Marcin Brzyski, URSAPHARM Poland sp. zoo | |
BIOKOSMETOLOGIA |
Mgr Renata Pawlak, Studio Urody Renata, ul. Dunikowskigo 80, 20-425 Lublin, Kosmetologia |
Mgr Piotr Dziuba, „ARNICA” sklep zielarsko-medyczny, Podzamcze 4 , 20-126 Lublin | |
Dr Arkadiusz Iwaniuk, Regionalny Dyrektor Ochrony Środowiska, Lubelski Urząd Wojewódzki w Lublinie | |
Mgr inż. Bogdan Domański, Przedsiębiorstwo Handlowe KRAUTEX | |
Dr hab. n. med. Łukasz Pietrzyk, PP CLINIC, Klinika Medycyny Estetycznej | |
Dr Grażyna Szymczak, dyrektor Ogrodu Botanicznego UMCS w Lublinie | |
Mgr Kamil Stasiak, MINTI sp. z o.o., Parysa 73, 20-712 Lublin (POLSKA) | |
OCHRONA ŚRODOWISKA | Dr Przemysław Stachyra, Roztoczański Park Narodowy |
Mgr inż. Jarosław Szymański, dyrektor Poleskiego Parku Narodowego | |
Dr Arkadiusz Iwaniuk, Regionalny Dyrektor Ochrony Środowiska w Lublinie | |
Agata Kostarz, zastępca Dyrektora ds. Strategii i Zrównoważonego Rozwoju, Kierownik działu ESG, Lubelski Węgiel Bogdanka S.A. | |
Małgorzata Kamińska-Wawryszuk, Kierownik Działu Ochrony Środowiska, Lubelski Węgiel Bogdanka S.A. | |
Dr Marcin Kolejko, Państwowe Gospodarstwo Wodne Wody Polskie, Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Lublinie | |
Mgr inż. Paweł Łapiński, Dyrektor Zespołu Lubelskich Parków Krajobrazowych | |
Dr inż. Mirosław Korzeniowski, prezes Zarządu, Stowarzyszenie Agroekoton | |
Mgr Marek Wieczorek, prezes Europejskiego Stowarzyszenia Wsparcia Ekologii | |
ZARZĄDZANIE I ADAPTACJA DO ZMIAN KLIMATU | Mgr inż. Agnieszka Szymula, dyrektor Regionalnego Zarządu Gospodarki Wód w Lublinie PGW „Wody Polskie” |
Mgr Andrzej Habros, Wójt Gminy Ludwin | |
Mgr Jan Hołownia, prezes Zarządu „Szarłat” MIW Lenkiewicz spółka jawna | |
Mgr Stanisław Trzonkowski, Gospodarstwo Ogrodnicze, Sokółka |
Uchwała nr 693/2023 Prezydium Polskiej Komisji Akredytacyjnej z dnia 7 września 2023 r. w sprawie oceny programowej kierunku biokosmetologia
Studia stacjonarne I stopnia | Nabór | Rozkład zajęć | data aktualizacji |
I rok / 1 semestr zimowy | 2023/2024 | biok_s_1st_r1_s1 | 2023-10-18 |
I rok / 2 semestr letni | – | ||
II rok / 3 semestr zimowy | 2022/2023 | biok_s_1st_r2_s3 | 2023-10-10 |
II rok / 4 semestr letni | – | ||
III rok / 5 semestr zimowy | 2021/2022 | biok_s_1st_r3_s5 | 2023-10-05 |
III rok / 6 semestr letni | – | ||
IV rok / 7 semestr zimowy | 2020/2021 | biok_s_1st_r4_s7 | 2023-10-19 |
Studia niestacjonarne I stopnia |
Nabór |
Rozkład zajęć |
data aktualizacji |
I rok / 1 semestr zimowy | 2023/2024 | biok_n_1st_r1_s1 | 2023-10-09 |
I rok / 2 semestr letni | – | ||
IV rok / 7 semestr zimowy | 2020/2021 | biok_n_1st_r4_s7 | 2023-10-18 |
IV rok / 8 semestr letni | – |
Studia stacjonarne II stopnia |
Nabór |
Rozkład zajęć |
data aktualizacji |
I rok / 1 semestr letni | 2023/2024 | – | |
II rok / 2 semestr zimowy | 2022/2023 | biok_s_2st_r2_s2 | 2023-10-10 |
II rok / 3 semestr letni | – |
Studia stacjonarne I stopnia | Nabór | Rozkład zajęć | data aktualizacji |
I rok / 1 semestr zimowy | 2023/2024 | bizk_s_1st_r1_s1 | 2023-10-03 |
I rok / 2 semestr letni | – | ||
II rok / 3 semestr zimowy | 2022/2023 | bizk_s_1st_r2_s3 | 2023-10-18 |
II rok / 4 semestr letni | – | ||
III rok / 5 semestr zimowy | 2021/2022 | bizk_s_1st_r3_s5 | 2023-10-19 |
III rok / 6 semestr letni | – | ||
IV rok / 7 semestr zimowy | 2020/2021 | bizk_s_1st_r4_s7 | 2023-09-22 |
Studia stacjonarne I stopnia | Nabór | Rozkład zajęć | data aktualizacji |
I rok / 1 semestr zimowy | 2023/2024 | biolog_st_s_1st_r1_s1 | 2023-10-04 |
I rok / 2 semestr letni | – | ||
II rok / 3 semestr zimowy | 2022/2023 | biolog_st_s_1st_r2_s3 | 2023-10-06 |
II rok / 4 semestr letni | – | ||
III rok / 5 semestr zimowy | 2021/2022 | biolog_st_s_1st_r3_s5 | 2023-10-10 |
III rok / 6 semestr letni | – |
Studia niestacjonarne II stopnia |
Nabór |
Rozkład zajęć |
data aktualizacji |
II rok / 3 semestr zimowy | 2022/2023 | biost_n_2st_r2_s3 | 2023-10-02 |
II rok / 4 semestr letni | – |
Studia stacjonarne II stopnia | Nabór | Rozkład zajęć | data aktualizacji |
I rok / 1 semestr zimowy | 2023/2024 | biosd_s_2st_r1_s1 | 2023-10-12 |
I rok / 2 semestr letni | – | ||
II rok / 3 semestr zimowy | 2022/2023 | biosd_s_2st_r2_s3 | 2023-10-06 |
II rok / 4 semestr letni | – |
Studia stacjonarne I stopnia | Nabór | Rozkład zajęć | data aktualizacji |
I rok / 1 semestr zimowy | 2023/2024 | os_s_1st_r1_s1 | |
I rok / 2 semestr letni | – | ||
III rok / 5 semestr zimowy | 2021/2022 | os_s_1st_r3_s5 | 2023-10-03 |
III rok / 6 semestr letni | – | ||
IV rok / 7 semestr zimowy | 2020/2021 | os_s_1st_r4_s7 | 2023-10-03 |
Studia stacjonarne II stopnia |
Nabór |
Rozkład zajęć |
data aktualizacji |
I rok / 1 semestr letni | 2023/2024 | – | |
II rok / 2 semestr zimowy | 2022/2023 | os_s_2st_r2_s2 | 2023-09-26 |
II rok / 3 semestr letni | – |
Studia niestacjonarne II stopnia |
Nabór |
Rozkład zajęć |
data aktualizacji |
II rok / 3 semestr zimowy | 2022/2023 | os_n_2st_r2_s3 | 2023-10-10 |
II rok / 4 semestr letni | – |
Studia stacjonarne I stopnia | Nabór | Rozkład zajęć | data aktualizacji |
I rok / 1 semestr zimowy | 2023/2024 | surv_s_1st_r1_s1 | 2023-10-18 |
I rok / 2 semestr letni | – |
Studia stacjonarne I stopnia | Nabór | Rozkład zajęć | data aktualizacji |
IV rok / 7 semestr zimowy | 2020/2021 | ziazk_s_1st_r4_s7 | 2023-10-05 |
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok II / nabór 2022/2023 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok III / nabór 2021/2022 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok IV / nabór 2020/2021 >>> pobierz Przedmioty do wybory >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 04.03.2024 r.
rok II / nabór 2022/2023 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok II >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok III >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok IV / nabór 2020/2021 >>> pobierz Przedmioty do wybory >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok II / nabór 2022/2023 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok III / nabór 2021/2022 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok IV / nabór 2020/2021 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok II / nabór 2022/2023 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok III / nabór 2021.2022 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok II / nabór 2022/2023 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok II / nabór 2022/2023 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok II >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok III / nabór 2021/2022 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok IV / nabór 2020/2021 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz przedmioty do wyboru > pobierz od 04.03.2024 r.
rok II / nabór 2022/2023 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok II >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok III >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok IV >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz przedmioty do wyboru > pobierz od 01.10.2023 r.
rok II / nabór 2022/2023 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz
rok I / nabór 2023/2024 > pobierz od 01.10.2023 r.
rok IV / nabór 2020/2021 >>> pobierz Przedmioty do wyboru >>> pobierz Przedmioty humanistyczne >>> pobierz
Kryteria oceny określa nauczyciel odpowiedzialny za moduł i przedstawia
studentom w trakcie pierwszych zajęć.
Zaleca się stosowanie poniższej skali ocen:
Ocena | Uzyskany procent sumy punktów oceniających stopień wymaganej wiedzy/umiejętności |
Niedostateczny (2,0) | < 51% |
Dostateczny (3,0) | 51 – 60% |
Dostateczny plus (3+) | 61 – 70% |
Dobry (4,0) | 71 – 80% |
Dobry plus (4+) | 81 – 90% |
Bardzo dobry (5,0) | 91 – 100% |
lub kryteria oceny ustala nauczyciel odpowiedzialny za moduł i umieszcza w opisie modułu.
b) w przypadku braku uzyskania przez 30% studentów w ostatnim terminie egzaminów
i zaliczeń) zakładanych efektów w modułach (30% ocen niedostatecznych) osoba
odpowiadająca za moduł:
– informuje kierownika jednostki,
– wspólnie analizują przyczyny,
– wprowadzają program naprawczy przy wsparciu jednostki,
– kierownik / dyrektor jednostki sporządza notatkę i przekazuje WKdsJK.
SEMESTR I
Przedmiot humanistyczny 1 – Podstawy działalności gospodarczej
Przedmiot humanistyczny 1 – Etyka w biznesie
Wychowanie fizyczne 1 – Pływalnia
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
Prawo kosmetyczne – przedmiot humanistyczny
SEMESTR II
Wychowanie fizyczne 2 – Pływalnia
Przedmiot humanistyczny 2 – Historia kosmetologii
Przedmiot humanistyczny 2 – Psychologia
Biologia molekularna komórki z podstawami genetyki
Biochemia z elementami biofizyki
Surowce pochodzenia zwierzęcego w kosmetyce
Surowce pochodzenia roślinnego w kosmetyce
SEMESTR III
Immunologia z elementami alergologii
Produkcja i technologia kosmetyków
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych
Ekologiczna produkcja surowców roślinnych
Analityka produktów nieżywnościowych
SEMESTR IV
Niekonwencjonalne metody w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 1 – Kosmetyki ochronne
Przedmiot do wyboru 1 – Biosubstancje w surowcach roślinnych
Przedmiot do wyboru 2 – Doraźna pomoc przedmedyczna
Przedmiot do wyboru 2- Kwalifikowana pierwsza pomoc
SEMESTR V
Normalizacja i standaryzacja surowców i produktów kosmetycznych
Aparatura gabinetu kosmetycznego
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i jakości produktów kosmetycznych
Przedmiot do wyboru 3 – Dietoterapia w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 3 – Podstawy dietetyki
Przedmiot do wyboru 4 – Wykorzystanie hydrobintów i torfu w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 4 – Talasoterapia
Przedmiot do wyboru 5 – Aromateriapia i środki zapachowe
Przedmiot do wyboru 5 – Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
SEMESTR VI
Pakowanie i znakowanie kosmetyków
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca
Przedmiot do wyboru 6 – Innowacje w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 6 – Specjalistyczna aparatura w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 7 – Zarządzanie rynkiem kosmetyków
Przedmiot do wyboru 7 – Rynek i marketing kosmetyków
Przedmiot do wyboru 8 – Nutrikosmetologia
Przedmiot do wyboru 8 – Suplementy diety i żywność prozdrowotna
Przedmiot do wyboru 9 – Apikosmetologia
Przedmiot do wyboru 9 – Produkty pszczele w kosmetykach
Seminarium dyplomowe 1 A + metodyka wyszukiwania inf. nauk.
Seminarium dyplomowe 1 B + metodyka wyszukiwania inf. nauk.- Kopia
Seminarium dyplomowe 1 C + metodyka wyszukiwania inf. nauk.
Seminarium dyplomowe 1 D + metodyka wyszukiwania inf. nauk.
Seminarium dyplomowe 1 E + metodyka wyszukiwania inf. nauk.
SEMESTR VII
Przedmiot do wyboru 10 – Techniki wizażu
Przedmiot do wyboru 10 – Efekty specjalne w makijażu
Przedmiot do wyboru 11 – Egzotyczne surowce kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 11 – Ekopreparaty kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 12 – Organizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 12 – Optymalizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 13 – Zawodowy wizerunek producenta kosmetyków
Przedmiot do wyboru 13 – Komunikacja interpersonalna
Przedmiot do wyboru 14 – Gospodarka surowcami odpadowymi
Przedmiot do wyboru 14 – Zagospodarowanie odpadów
Przedmiot do wyboru 15 – Genokosmetyki
Przedmiot do wyboru 15 – Genetyczne podstawy projektowania kosmetyków
Przedmiot do wyboru 16 – Starzenie się i nowotwory skóry
Przedmiot do wyboru 16 – Biochemiczne mechanizmy starzenia
Przedmiot do wyboru 16 – Skin aging process
SEMESTR I
Przedmiot humanistyczny 1 – Podstawy działalności gospodarczej
Przedmiot humanistyczny 1 – Etyka w biznesie
Wychowanie fizyczne 1 – Pływalnia
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
Prawo kosmetyczne – przedmiot humanistyczny
SEMESTR II
Wychowanie fizyczne 2 – Pływalnia
Przedmiot humanistyczny 2 – Historia kosmetologii
Przedmiot humanistyczny 2 – Psychologia
Biologia molekularna komórki z podstawami genetyki
Biochemia z elementami biofizyki
Surowce pochodzenia zwierzęcego w kosmetyce
Surowce pochodzenia roślinnego w kosmetyce
SEMESTR III
Immunologia z elementami alergologii
Produkcja i technologia kosmetyków
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych
Ekologiczna produkcja surowców roślinnych
Analityka produktów nieżywnościowych
SEMESTR IV
Niekonwencjonalne metody w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 1 – Kosmetyki ochronne
Przedmiot do wyboru 1 – Biosubstancje w surowcach roślinnych
Przedmiot do wyboru 2 – Doraźna pomoc przedmedyczna
Przedmiot do wyboru 2 – Kwalifikowana pierwsza pomoc
Semestr V
Normalizacja i standaryzacja surowców i produktów kosmetycznych
Aparatura gabinetu kosmetycznego
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i jakości produktów kosmetycznych
Przedmiot do wyboru 3 – Dietoterapie w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 3 – Podstawy dietetyki
Przedmiot do wyboru 4 – Wykorzystanie hydrobiontow i torfu w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 4 – Talasoterapia
Przedmiot do wyboru 5 – Aromaterapia i środki zapachowe
Przedmiot do wyboru 5 – Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
SEMESTR VI
Pakowanie i znakowanie kosmetyków
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca
Przedmiot do wyboru 6 – Innowacje w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 6 – Specjalistyczna aparatura w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 7 – Zarządzanie rynkiem kosmetyków
Przedmiot do wyboru 7 – Rynek i marketing kosmetyków
Przedmiot do wyboru 8 – Nutrikosmetologia
Przedmiot do wyboru 8 – Suplementy diety i żywność prozdrowotna
Przedmiot do wyboru 9 – Apikosmetologia
Przedmiot do wyboru 9 – Produkty pszczele w kosmetykach
SEMESTR VII
Przedmiot do wyboru 10 – Techniki wizażu
Przedmiot do wyboru 10 – Efekty specjalne w makijażu
Przedmiot do wyboru 11 – Egzotyczne surowce kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 11 – Ekopreparaty kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 12 – Organizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 12 – Optymalizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 13 – Zawodowy wizerunek producenta kosmetyków
Przedmiot do wyboru 13 – Komunikacja interpersonalna
Przedmiot do wyboru 14 – Gospodarka surowcami odpadowymi
Przedmiot do wyboru 14 – Zagospodarowanie odpadów
Przedmiot do wyboru 15 – Genokosmetyki
Przedmiot do wyboru 15 – Genetyczne podstawy projektowania kosmetyków
Przedmiot do wyboru 16 – Starzenie się i nowotwory skóry
Przedmiot do wyboru 16 – Biochemiczne mechanizmy starzenia
Przedmiot do wyboru 16 – Skin aging process
BIOKOSMETOLOGIA STUDIA STACJONARNE I STOPNIA nabór 2020/2021
SEMESTR I
Przedmiot humanistyczny 1 – Podstawy działalności gospodarczej
Przedmiot humanistyczny 1 – Etyka w biznesie
Wychowanie fizyczne 1- pływalnia
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
Prawo kosmetyczne – przedmiot humanistyczny
SEMESTR II
Wychowanie fizyczne 2 – pływalnia
Przedmiot humanistyczny 2 – Historia kosmetologii
Przedmiot humanistyczny 2 – Psychologia
Biologia molekularna komórki z podstawami genetyki
Biochemia z elementami biofizyki
Surowce pochodzenia zwierzęcego w kosmetyce
Surowce pochodzenia roślinnego w kosmetyce
SEMESTR III
Immunologia z elementami alergologii
Produkcja i technologia kosmetyków
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych
Ekologiczna produkcja surowców roślinnych
Analityka produktów nieżywnościowych
SEMESTR IV
Niekonwencjonalne metody w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 1 – Kosmetyki ochronne
Przedmiot do wyboru 1 – Biosubstancje w surowcach roślinnych
Przedmiot do wyboru 2 – Doraźna pomoc przedmedyczna
Przedmiot do wyboru 2 – Kwalifikowana pierwsza pomoc
SEMESTR V
Normalizacja i standaryzacja surowców i produktów kosmetycznych
Aparatura gabinetu kosmetycznego
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i jakości produktów kosmetycznych
Przedmiot do wyboru 3 – Dietoterapie w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 3 – Podstawy dietetyki
Przedmiot do wyboru 4 – Wykorzystanie hydrobiontów i torfu w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 4 – Talasoterapia
Przedmiot do wyboru 5 – Aromaterapia i środki zapachowe
Przedmiot do wyboru 5 – Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
SEMESTR VI
Pakowanie i znakowanie kosmetyków
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca
Przedmiot do wyboru 6 – Innowacje w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 6 – Specjalistyczna aparatura w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 7 – Zarządzanie rynkiem kosmetyków
Przedmiot do wyboru 7 – Rynek i marketing kosmetyków
Przedmiot do wyboru 8 – Nutrikosmetologia
Przedmiot do wyboru 8 – Suplementy diety i żywność prozdrowotna
Przedmiot do wyboru 9 – Apikosmetologia
Przedmiot do wyboru 9 – Produkty pszczele w kosmetykach
SEMESTR VII
Przedmiot do wyboru 10 – Techniki wizażu
Przedmiot do wyboru 10 – Efekty specjalne w makijażu
Przedmiot do wyboru 11 – Egzotyczne surowce kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 11 – Ekopreparaty kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 12 – Organizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 12 – Optymalizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 13 – Zawodowy wizerunek producenta kosmetyków
Przedmiot do wyboru 13 – Komunikacja interpersonalna
Przedmiot do wyboru 14 – Gospodarka surowcami odpadowymi
Przedmiot do wyboru 14 – Zagospodarowanie odpadów
Przedmiot do wyboru 15 – Genokosmetyki
Przedmiot do wyboru 15 – Genetyczne podstawy projektowania kosmetyków
Przedmiot do wyboru 16 – Starzenie się i nowotwory skóry
SEMESTR I
Przedmiot humanistyczny 1 – Podstawy działalności gospodarczej
Przedmiot humanistyczny 1 – Etyka w biznesie
Wychowanie fizyczne 1- pływalnia
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
Prawo kosmetyczne – przedmiot humanistyczny
SEMESTR II
Wychowanie fizyczne 2 – pływalnia
Przedmiot humanistyczny 2 – Historia kosmetologii
Przedmiot humanistyczny 2 – Psychologia
Biologia molekularna komórki z podstawami genetyki
Biochemia z elementami biofizyki
Surowce pochodzenia zwierzęcego w kosmetyce
Surowce pochodzenia roślinnego w kosmetyce
SEMESTR III
Immunologia z elementami alergologii
Produkcja i technologia kosmetyków
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych
Ekologiczna produkcja surowców roślinnych
Analityka produktów nieżywnościowych
SEMESTR IV
Niekonwencjonalne metody w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 1 – Kosmetyki ochronne
Przedmiot do wyboru 1 – Biosubstancje w surowcach roślinnych
Przedmiot do wyboru 2 – Doraźna pomoc przedmedyczna
Przedmiot do wyboru 2 – Kwalifikowana pierwsza pomoc
SEMESTR V
Normalizacja i standaryzacja surowców i produktów kosmetycznych
Aparatura gabinetu kosmetycznego
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i jakości produktów kosmetycznych
Przedmiot do wyboru 3 – Dietoterapie w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 3 – Podstawy dietetyki
Przedmiot do wyboru 4 – Wykorzystanie hydrobiontów i torfu w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 4 – Talasoterapia
Przedmiot do wyboru 5 – Aromaterapia i środki zapachowe
Przedmiot do wyboru 5 – Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
SEMESTR VI
Pakowanie i znakowanie kosmetyków
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca
Przedmiot do wyboru 6 – Innowacje w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 6 – Specjalistyczna aparatura w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 7 – Zarządzanie rynkiem kosmetyków
Przedmiot do wyboru 7 – Rynek i marketing kosmetyków
Przedmiot do wyboru 8 – Nutrikosmetologia
Przedmiot do wyboru 8 – Suplementy diety i żywność prozdrowotna
Przedmiot do wyboru 9 – Apikosmetologia
Przedmiot do wyboru 9 – Produkty pszczele w kosmetykach
SEMESTR VII
Przedmiot do wyboru 10 – Techniki wizażu
Przedmiot do wyboru 10 – Efekty specjalne w makijażu
Przedmiot do wyboru 11 – Egzotyczne surowce kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 11 – Ekopreparaty kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 12 – Organizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 12 – Optymalizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 13 – Zawodowy wizerunek producenta kosmetyków
Przedmiot do wyboru 13 – Komunikacja interpersonalna
Przedmiot do wyboru 14 – Gospodarka surowcami odpadowymi
Przedmiot do wyboru 14 – Zagospodarowanie odpadów
Przedmiot do wyboru 15 – Genokosmetyki
Przedmiot do wyboru 15 – Genetyczne podstawy projektowania kosmetyków
Przedmiot do wyboru 16 – Starzenie się i nowotwory skóry
SEMESTR I
Przedmiot humanistyczny 1 – Podstawy działalności gospodarczej
Przedmiot humanistyczny 1 – Etyka w biznesie
Chemia kosmetyczna
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
Histologia
Botanika
Aparatura procesowa
BHP z ergonomią
Technologia informacyjna
Prawo kosmetyczne – przedmiot humanistyczny
SEMESTR II
Język obcy 1 – angielski
Język obcy 1 – francuski
Język obcy 1 – niemiecki
Język obcy 1 – rosyjski
Wychowanie fizyczne 1 – sala
Wychowanie fizyczne 1 – pływalnia
Przedmiot humanistyczny 2 – Historia kosmetologii
Przedmiot humanistyczny 2 – Psychologia
Biologia molekularna komórki z podstawami genetyki
Biochemia z elementami biofizyki
Mikrobiologia
Receptury kosmetyczne
Surowce pochodzenia zwierzęcego w kosmetyce
Surowce pochodzenia roślinnego w kosmetyce
SEMESTR III
Język obcy 2 – angielski
Język obcy 2 – francuski
Język obcy 2 – niemiecki
Język obcy 2 – rosyjski
Wychowanie fizyczne 2 – pływalnia
Immunologia z elementami alergologii
Dermatologia pielęgnacyjna
Produkcja i technologia kosmetyków
Podstawy ziołolecznictwa
Endokrynologia
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych
Ekologiczna produkcja surowców roślinnych
SEMESTR IV
Język obcy 3 – angielski
Język obcy 3 – francuski
Język obcy 3 – niemiecki
Język obcy 3 – rosyjski
Obrót surowców i kosmetyków
Toksykologia
Metody badań w kosmetologii
Niekonwencjonalne metody w kosmetologii
Higiena i epidemiologia
Farmakologia
Podstawy statystyki
Przedmiot do wyboru 1 – Kosmetyki ochronne
Przedmiot do wyboru 1 – Biosubstancje w surowcach roślinnych
Przedmiot do wyboru 2 – Doraźna pomoc przedmedyczna
Przedmiot do wyboru 2 – Kwalifikowana pierwsza pomoc
SEMESTR V
Normalizacja i standaryzacja surowców i produktów kosmetycznych
Fizykochemia formy kosmetyku
Aparatura gabinetu kosmetycznego
Techniki fizjoterapeutyczne
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i jakości produktów kosmetycznych
Przedmiot do wyboru 3 – Dietoterapie w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 3 – Podstawy dietetyki
Przedmiot do wyboru 4 – Wykorzystanie hydrobiontów i torfu w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 4 – Talasoterapia
Przedmiot do wyboru 5 – Aromaterapia i środki zapachowe
Przedmiot do wyboru 5 – Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
Praktyka 4 tyg. A
Praktyka 4 tyg. B
Praktyka 4 tyg. C
SEMESTR VI
Pakowanie i znakowanie kosmetyków
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca
Przedmiot do wyboru 6 – Innowacje w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 6 – Specjalistyczna aparatura w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 7 – Zarządzanie rynkiem kosmetyków
Przedmiot do wyboru 7 – Rynek i marketing kosmetyków
Przedmiot do wyboru 8 – Nutrikosmetologia
Przedmiot do wyboru 8 – Suplementy diety i żywność prozdrowotna
Przedmiot do wyboru 9 – Apikosmetologia
Przedmiot do wyboru 9 – Produkty pszczele w kosmetykach
Seminarium dyplomowe 1 A
Seminarium dyplomowe 1 B
Seminarium dyplomowe 1 C
Praktyka 8 tyg. A
Praktyka 8 tyg. B
Praktyka 8 tyg. C
SEMESTR VII
Przedmiot do wyboru 10 – Techniki wizażu
Przedmiot do wyboru 10 – Efekty specjalne w makijażu
Przedmiot do wyboru 11 – Egzotyczne surowce kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 11 – Ekopreparaty kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 12 – Organizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 12 – Optymalizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 13 – Zawodowy wizerunek producenta kosmetyków
Przedmiot do wyboru 13 – Komunikacja interpersonalna
Przedmiot do wyboru 14 – Gospodarka surowcami odpadowymi
Przedmiot do wyboru 14 – Zagospodarowanie odpadów
Przedmiot do wyboru 15 – Genokosmetyki
Przedmiot do wyboru 15 – Genetyczne podstawy projektowania kosmetyków
Przedmiot do wyboru 16 – Starzenie się i nowotwory skóry
Przedmiot do wyboru 16 – Biochemiczne mechanizmy starzenia
Seminarium dyplomowe 2 A
Seminarium dyplomowe 2 B
Seminarium dyplomowe 2 C
Praca dyplomowa i egzamin dyplomowy
SEMESTR I
Język obcy specjalistyczny – angielski
Język obcy specjalistyczny – francuski
Język obcy specjalistyczny – niemiecki
Język obcy specjalistyczny – rosyjski
Przedmiot humanistyczny I – Edukacja ekologiczna
Przedmiot humanistyczny I – Podstawy public relations
Fizjologia i patofizjologia skóry
Ochrona własności intelektualnej – przedmiot humanistyczny
Molekularne mechanizmy starzenia się komórek i organizmów
Przemysłowa aparatura kosmetyczna
Fizyko-chemiczne metody badań kosmetyków
SEMESTR II
Przedmiot humanistyczny II – Etyka w biznesie
Przedmiot humanistyczny II – Psychologia w kosmetologii
Niebezpieczne substancje w biokosmetykach
Opakowania ekologiczne w kosmetologii
Zaawansowane technologie w produkcji biokosmetyków
Zaawansowana receptura biokosmetyków
Bezpieczeństwo i wymagania sanitarne w branży kosmetycznej
Zaawansowana kosmetologia pielęgnacyjna
Przedmiot do wyboru I – Zarządzanie gabinetem kosmetycznym
Przedmiot do wyboru I – Finansowanie działalności gospodarczej
SEMESTR III
Substancje zapachowe w biokosmetykach
Metabolity pochodzenia biologicznego w kosmetologii
Przedmiot do wyboru II – Etnobotanika w kosmetyce
Przedmiot do wyboru II – Fitozwiązki w kosmetologii
Przedmiot do wyboru II – Styling and make up in past and today
Przedmiot do wyboru II – Cosmetic plants
Przedmiot do wyboru III – Roślinne kultury in vitro w kosmetologii
Przedmiot do wyboru IV – Strategie marketingowe
SEMESTR I
Przedmiot humanistyczny 1 – Podstawy działalności gospodarczej
Przedmiot humanistyczny 1 – Etyka w biznesie
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
Prawo kosmetyczne – przedmiot humanistyczny
SEMESTR II
Przedmiot humanistyczny 2 – Historia kosmetologii
Przedmiot humanistyczny 2 – Psychologia
Biologia molekularna komórki z podstawami genetyki
Biochemia z elementami biofizyki
Surowce pochodzenia zwierzęcego w kosmetyce
Surowce pochodzenia roślinnego w kosmetyce
SEMESTR III
SEMESTR IV
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych
Ekologiczna produkcja surowców roślinnych
Niekonwencjonalne metody w kosmetologii
Analityka produktów nieżywnościowych
SEMESTR V
Normalizacja i standaryzacja surowców i produktów kosmetycznych
Przedmiot do wyboru 1 – Kosmetyki ochronne
Przedmiot do wyboru 1 – Biosubstancje w surowcach roślinnych
Przedmiot do wyboru 2 – Doraźna pomoc przedmedyczna
Przedmiot do wyboru 2 – Kwalifikowana pierwsza pomoc
SEMESTR VI
Aparatura gabinetu kosmetycznego
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca
Przedmiot do wyboru 3 – Dietoterapia w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 3 – Podstawy dietetyki
Przedmiot do wyboru 4 – Wykorzystanie hydrobiontów i torfu w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 4 – Talasoterapia
Przedmiot do wyboru 5 – Aromaterapia i środki zapachowe
Przedmiot do wyboru 5 – Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
SEMESTR VII
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i jakości produktów kosmetycznych
Pakowanie i znakowanie kosmetyków
Przedmiot do wyboru 6 – Innowacje w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 6 – Specjalistyczna aparatura w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 7 – Zarządzanie rynkiem kosmetyków
Przedmiot do wyboru 7 – Rynek i marketing kosmetyków
Przedmiot do wyboru 8 – Nutrikosmetologia
Przedmiot do wyboru 8 – Suplementy diety i żywność prozdrowotna
Przedmiot do wyboru 9 – Apikosmetologia
Przedmiot do wyboru 9 – Produkty pszczele w kosmetykach
Przedmiot do wyboru 10 – Techniki wizażu
Przedmiot do wyboru 10 – Efekty specjalne w makijażu
Przedmiot do wyboru 11 – Egzotyczne surowce kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 11 – Ekopreparaty kosmetyczne
SEMESTR VIII
Przedmiot do wyboru 12 – Organizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 12 – Optymalizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 13 – Zawodowy wizerunek producenta kosmetyków
Przedmiot do wyboru 13 – Komunikacja interpersonalna
Przedmiot do wyboru 14 – Gospodarka surowcami odpadowymi
Przedmiot do wyboru 14 – Zagospodarowanie odpadów
Przedmiot do wyboru 15 – Genokosmetyki
Przedmiot do wyboru 15 – Genetyczne podstawy projektowania kosmetyków
Przedmiot do wyboru 16 – Starzenie się i nowotwory skóry
Przedmiot do wyboru 16 – Biochemiczne mechanizmy starzenia
Przedmiot do wyboru 16 – Skin aging process
SEMESTR I
Przedmiot humanistyczny 1 – Podstawy działalności gospodarczej
Przedmiot humanistyczny 1 – Etyka w biznesie
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
Prawo kosmetyczne – przedmiot humanistyczny
SEMESTR II
Przedmiot humanistyczny 2 – Historia kosmetologii
Przedmiot humanistyczny 2 – Psychologia
Biologia molekularna komórki z podstawami genetyki
Biochemia z elementami biofizyki
Surowce pochodzenia zwierzęcego w kosmetyce
Surowce pochodzenia roślinnego w kosmetyce
SEMESTR III
Immunologia z elementami alergologii
Produkcja i technologia kosmetyków
SEMESTR IV
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych
Ekologiczna produkcja surowców roślinnych
Analityka produktów nieżywnościowych
SEMESTR V
Normalizacja i standaryzacja surowców i produktów kosmetycznych
Przedmiot do wyboru 1 – Kosmetyki ochronne
Przedmiot do wyboru 1 – Biosubstancje w surowcach roślinnych
Przedmiot do wyboru 2 – Doraźna pomoc przedmedyczna
Przedmiot do wyboru 2 – Kwalifikowana pierwsza pomoc
SEMESTR VI
Aparatura gabinetu kosmetycznego
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca
Przedmiot do wyboru 3 – Dietoterapia w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 3 – Podstawy dietetyki
Przedmiot do wyboru 4 – Wykorzystanie hydrobiontów i torfu w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 4 – Talasoterapia
Przedmiot do wyboru 5 – Aromaterapia i środki zapachowe
Przedmiot do wyboru 5 – Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
SEMESTR VII
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i jakości produktów kosmetycznych
Pakowanie i znakowanie kosmetyków
Przedmiot do wyboru 6 – Innowacje w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 6 – Specjalistyczna aparatura w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 7 – Zarządzanie rynkiem kosmetyków
Przedmiot do wyboru 7 – Rynek i marketing kosmetyków
Przedmiot do wyboru 8 – Nutrikosmetologia
Przedmiot do wyboru 8 – Suplementy diety i żywność prozdrowotna
Przedmiot do wyboru 9 – Apikosmetologia
przedmiot do wyboru 9 – Produkty pszczele w kosmetykach
Przedmiot do wyboru 10 – Techniki wizażu
Przedmiot do wyboru 10 – Efekty specjalne w makijażu
Przedmiot do wyboru 11 – Egzotyczne surowce kosmetyczne
przedmiot do wyboru 11 – Ekopreparaty kosmetyczne
SEMESTR VIII
Przedmiot do wyboru 12 – Organizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 12 – Optymalizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 13 – Zawodowy wizerunek producenta kosmetyków
Przedmiot do wyboru 13 – Komunikacja interpersonalna
Przedmiot do wyboru 14 – Gospodarka surowcami odpadowymi
Przedmiot do wyboru 14 – Zagospodarowanie odpadów
Przedmiot do wyboru 15 – Genokosmetyki
Przedmiot do wyboru 15 – Genetyczne podstawy projekt. kosmetyków
Przedmiot do wyboru 16 – Starzenie się i nowotwory skóry
Przedmiot do wyboru 16 – Biochemiczne mechanizmy starzenia
Przedmiot do wyboru 16 – Skin aging process
SEMESTR I
Przedmiot humanistyczny 1 – Podstawy działalności gospodarczej
Przedmiot humanistyczny 1 – Etyka w biznesie
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
Prawo kosmetyczne – przedmiot humanistyczny
SEMESTR II
Przedmiot humanistyczny 2 – Historia kosmetologii
Przedmiot humanistyczny 2 – Psychologia
Biologia molekularna komórki z podstawami genetyki
Biochemia z elementami biofizyki
Surowce pochodzenia zwierzęcego w kosmetyce
Surowce pochodzenia roślinnego w kosmetyce
SEMESTR III
Immunologia z elementami alergologii
Produkcja i technologia kosmetyków
SEMESTR IV
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych
Ekologiczna produkcja surowców roślinnych
Niekonwencjonalne metody w kosmetologii
Analityka produktów nieżywnościowych
SEMESTR V
Normalizacja i standaryzacja surowców i produktów kosmetycznych
Przedmiot do wyboru 1 – Kosmetyki ochronne
Przedmiot do wyboru 1 – Biosubstancje w surowcach roślinnych
Przedmiot do wyboru 2 – Doraźna pomoc przedmedyczna
Przedmiot do wyboru 2 – Kwalifikowana pierwsza pomoc
SEMESTR VI
Aparatura gabinetu kosmetycznego
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i jakości produktów kosmetycznych
Pakowanie i znakowanie kosmetyków
Przedmiot do wyboru 3 – Dietoterapia w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 3 – Podstawy dietetyki
Przedmiot do wyboru 4 – Wykorzystanie hydrobiontów i torfu w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 4 – Talasoterapia
Przedmiot do wyboru 5 – Aromaterapia i środki zapachowe
Przedmiot do wyboru 5 – Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
SEMESTR VII
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca
Przedmiot do wyboru 6 – Innowacje w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 6 – Specjalistyczna aparatura w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 7 – Zarządzanie rynkiem kosmetyków
Przedmiot do wyboru 7 – Rynek i marketing kosmetyków
Przedmiot do wyboru 8 – Nutrikosmetologia
Przedmiot do wyboru 8 – Suplementy diety i żywność prozdrowotna
Przedmiot do wyboru 9 – Apikosmetologia
Przedmiot do wyboru 9 – Produkty pszczele w kosmetykach
Przedmiot do wyboru 10 – Techniki wizażu
Przedmiot do wyboru 10 – Efekty specjalne w makijażu
Przedmiot do wyboru 11 – Egzotyczne surowce kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 11 – Ekopreparaty kosmetyczne
SEMESTR VIII
Przedmiot do wyboru 12 – Organizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 12 – Optymalizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 13 – Zawodowy wizerunek producenta kosmetyków
Przedmiot do wyboru 13 – Komunikacja interpersonalna
Przedmiot do wyboru 14 – Gospodarka surowcami odpadowymi
Przedmiot do wyboru 14 – Zagospodarowanie odpadów
Przedmiot do wyboru 15 – Genokosmetyki
Przedmiot do wyboru 15 – Genetyczne podstawy projektowania kosmetyków
Przedmiot do wyboru 16 – Starzenie się i nowotwory skóry
SEMESTR I
Przedmiot humanistyczny 1 – Podstawy działalności gospodarczej
Przedmiot humanistyczny 1 – Etyka w biznesie
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
Prawo kosmetyczne – przedmiot humanistyczny
SEMESTR II
Przedmiot humanistyczny 2 – Historia kosmetologii
Przedmiot humanistyczny 2 – Psychologia
Biologia molekularna komórki z podstawami genetyki
Biochemia z elementami biofizyki
Surowce pochodzenia zwierzęcego w kosmetyce
Surowce pochodzenia roślinnego w kosmetyce
SEMESTR III
Immunologia z elementami alergologii
Produkcja i technologia kosmetyków
SEMESTR IV
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych
Ekologiczna produkcja surowców roślinnych
Niekonwencjonalne metody w kosmetologii
Analityka produktów nieżywnościowych
SEMESTR V
Normalizacja i standaryzacja surowców i produktów kosmetycznych
Przedmiot do wyboru 1 – Kosmetyki ochronne
Przedmiot do wyboru 1 – Biosubstancje w surowcach roślinnych
Przedmiot do wyboru 2 – Doraźna pomoc przedmedyczna
Przedmiot do wyboru 2 – Kwalifikowana pierwsza pomoc
SEMESTR VI
Aparatura gabinetu kosmetycznego
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i jakości produktów kosmetycznych
Pakowanie i znakowanie kosmetyków
Przedmiot do wyboru 3 – Dietoterapia w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 3 – Podstawy dietetyki
Przedmiot do wyboru 4 – Wykorzystanie hydrobiontów i torfu w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 4 – Talasoterapia
Przedmiot do wyboru 5 – Aromaterapia i środki zapachowe
Przedmiot do wyboru 5 – Produkty zapachowe i podstawy perfumerii
SEMESTR VII
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca
Przedmiot do wyboru 6 – Innowacje w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 6 – Specjalistyczna aparatura w kosmetologii
Przedmiot do wyboru 7 – Zarządzanie rynkiem kosmetyków
Przedmiot do wyboru 7 – Rynek i marketing kosmetyków
Przedmiot do wyboru 8 – Nutrikosmetologia
Przedmiot do wyboru 8 – Suplementy diety i żywność prozdrowotna
Przedmiot do wyboru 9 – Apikosmetologia
Przedmiot do wyboru 9 – Produkty pszczele w kosmetykach
Przedmiot do wyboru 10 – Techniki wizażu
Przedmiot do wyboru 10 – Efekty specjalne w makijażu
Przedmiot do wyboru 11 – Egzotyczne surowce kosmetyczne
Przedmiot do wyboru 11 – Ekopreparaty kosmetyczne
SEMESTR VIII
Przedmiot do wyboru 12 – Organizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 12 – Optymalizacja procesów produkcyjnych
Przedmiot do wyboru 13 – Zawodowy wizerunek producenta kosmetyków
Przedmiot do wyboru 13 – Komunikacja interpersonalna
Przedmiot do wyboru 14 – Gospodarka surowcami odpadowymi
Przedmiot do wyboru 14 – Zagospodarowanie odpadów
Przedmiot do wyboru 15 – Genokosmetyki
Przedmiot do wyboru 15 – Genetyczne podstawy projektowania kosmetyków
Przedmiot do wyboru 16 – Starzenie się i nowotwory skóry
SEMESTR I
Ochrona własności intelektualnej, ergonomia i BHP
Prawo w biobezpieczeństwie
Socjologiczne i prawne aspekty biobezpieczeństwa
SEMESTR II
Regulacja procesów komórkowych
Mikrobiologia i zagrożenia mikrobiologiczne
SEMESTR III
Biofizyka i ochrona radiologiczna
Bioasekuracja
Zagrożenia związane z chemizacją rolnictwa
SEMESTR IV
Prośrodowiskowe technologie produkcji roślinnej
Zagrożenia w produkcji zwierzęcej
Prośrodowiskowe technologie produkcji zwierzęcej
Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych
SEMESTR V
Zagrożenia w produkcji roślinnej
Przedmiot do wyboru 1 – Systemowe zarządzanie ochroną żywności
Przedmiot do wyboru 1 – Zarządzanie w produkcji żywności
Przedmiot do wyboru 2 – Zagrożenia w inżynierii genetycznej
Przedmiot do wyboru 2 – Diagnostyka molekularna w biobezpieczeństwie
Przedmiot do wyboru 3 – Monitoring środowiska
Przedmiot do wyboru 3 – Diagnostyka zagrożeń środowiskowych
Przedmiot do wyboru 4 – Bezpieczeństwo pracy laboratoryjnej
Przedmiot do wyboru 4 – Certyfikacja laboratoriów
SEMESTR VI
Globalne zagrożenia biobezpieczeństwa na świecie
Agroteroryzm i obrót roślinami GM
Metody i techniki badań społecznych
SEMESTR VII
Kwarantanna zwierząt
Negocjacje i mediacje w sytuacjach kryzysowych
Przedmiot do wyboru 5 – Biologia gatunków inwazyjnych
Przedmiot do wyboru 5 – Wpływ inwazji gatunków na bezpieczeństwo ekosystemów
Przedmiot do wyboru 6 – Rola zapylaczy w bezpieczeństwie żywności
Przedmiot do wyboru 6 – Fitozwiązki w bioterroryzmie
SEMESTR I
Ochrona własności intelektualnej, ergonomia i BHP
SEMESTR II
Regulacja procesów komórkowych
Mikrobiologia i zagrożenia mikrobiologiczne
SEMESTR III
Biofizyka i ochrona radiologiczna
Zagrożenia związane z chemizacją rolnictwa
SEMESTR IV
Prośrodowiskowe technologie produkcji roślinnej
Zagrożenia w produkcji zwierzęcej
Prośrodowiskowe technologie produkcji zwierzęcej
Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych
SEMESTR V
Zagrożenia w produkcji roślinnej
Przedmiot do wyboru 1 – Systemowe zarzadzanie ochroną żywności
Przedmiot do wyboru 1 – Zarządzanie w produkcji żywności
Przedmiot do wyboru 2 – Diagnostyka molekularna w biobezpieczeństwie
Przedmiot do wyboru 3 – Monitoring środowiska
Przedmiot do wyboru 3 – Diagnostyka zagrożeń środowiskowych
Przedmiot do wyboru 4 – Bezpieczeństwo pracy laboratoryjnej
Przedmiot do wyboru 4 – Certyfikacja laboratoriów
SEMESTR VI
Globalne zagrożenia bezpieczeństwa na świecie
Agroterroryzm i obrót roślinami GM
SEMESTR VII
Negocjacje i mediacje w sytuacjach kryzysowych
Wpływ inwazji gatunków na bezpieczeństwo ekosystemów
SEMESTR I
Klimatologia i ocena ryzyka klimatycznego
Ochrona własności intelektualnej, ergonomia i BHP
Zoologia i fizjologia zwierząt
SEMESTR II
Podstawy fizyki w systemie klimatycznym
Zrównoważony rozwój i ochrona bioróżnorodności
Fenologia i synoptyka meteorologiczna
Rośliny pokarmowe owadów zapylających
SEMESTR III
Ochrona powietrza i modelowanie emisji
Dostosowanie upraw do zmian klimatu
SEMESTR IV
Ochrona roślin przed zjawiskami pogodowymi
Dostosowanie produkcji zwierzęcej do zmian klimatu
Systemy tworzenia i zarządzania rezerwami żywności
Adaptacje organizmów do zmian klimatu
SEMESTR V
Zielona infrastruktura i adaptacje miast do zmian klimatu
Metody zwiększenia retencji wodnej
Przedmiot do wyboru 1 – Bezpieczeństwo żywności
Przedmiot do wyboru 2 – Aerobiologia
Przedmiot do wyboru 2 – Roślina w warunkach stresowych
Przedmiot do wyboru 4 – Ochrona kriosfery
Przedmiot do wyboru 4 – Biologia i ochrona ekosystemów polarnych
SEMESTR I
Chemia z elementami inżynierii procesowej
Propedeutyka ochrony środowiska 1
Komunikacja społeczna – przedmiot humanistyczny BLOK A
Nowoczesne techniki kształcenia – przedmiot humanistyczny BLOK A
Podstawy public relations – przedmiot humanistyczny BLOK B
Komunikacja interpersonalna – przedmiot do humanistyczny BLOK B
Etyka ekologiczna przedmiot humanistyczny BLOK C
Estetyka środowiska – przedmiot humanistyczny BLOK C
SEMESTR II
Podstawy analityki w ochronie środowiska
Podstawy technologii ochrony środowiska
SEMESTR III
Geologia, geomorfologia i gleboznawstwo
Przedmiot do wyboru 1 – Bioindykacja
Przedmiot do wyboru 1 – Monitoring populacji
SEMESTR IV
Techniki ochrony i odnowy ekosystemów lądowych
Ocena oddziaływania inwestycji na środowisko
Przedmiot do wyboru 2 – Chemizacja środowiska
Przedmiot do wyboru 2 – Metale ciężkie w środowisku
SEMESTR V
Funkcjonowanie obszarów Natura 2000
Techniki komputerowe w ochronie środowiska
Przedmiot do wyboru 3 – Biologia molekularna
Przedmiot do wyboru 3 – Mutageneza środowiskowa
Przedmiot do wyboru 4 – Różnorodność biologiczna
Przedmiot do wyboru 4 – Ekologia krajobrazu
Przedmiot do wyboru 5 – Biologia i ekologia bezkręgowców chronionych
Przedmiot do wyboru 5 – Zoogeografia
Przedmiot do wyboru 5 – Urban ecology
Przedmiot do wyboru 5 – Environmental stressors
Przedmiot do wyboru 6 – Ekologia małych zbiorników wodnych
Przedmiot do wyboru 6 – Rekreacyjne użytkowanie wód
SEMESTR VI
Techniki ochrony i odnowy ekosystemów wodnych
Przedmiot do wyboru 7 – Ornitologia
Przedmiot do wyboru 7 – Ekologia kręgowców
Przedmiot do wyboru 8 – Biologia sanitarna
Przedmiot do wyboru 8 – Technologie utylizacji ścieków i odpadów
Przedmiot do wyboru 9 – Usługi ekosystemowe
Przedmiot do wyboru 9 – Standardy i wskaźniki jakości środowiska
Przedmiot do wyboru 10 – Biocenozy techniczne
Przedmiot do wyboru 10 – Ekologia mikroorganizmów wodnych
SEMESTR VII
Ochrona własności intelektualnej
Antropogeniczne zanieczyszczenia środowiska
Przedmiot do wyboru 11 – Zarządzanie zasobami środowiska
Przedmiot do wyboru 11 – Doradztwo ekologiczne i finansowanie projektów środowiskowych
Przedmiot do wyboru 12 – Środowiskowe skutki zmian klimatu
Przedmiot do wyboru 12 – Ekologia katastrof
Przedmiot do wyboru 13 – Studia ekologiczno-krajobrazowe
Przedmiot do wyboru 13 – Studia architektoniczno-krajobrazowe
Przedmiot do wyboru 14 – Nieleśne siedliska przyrodnicze
Przedmiot do wyboru 14 – Ekosystemy trawiaste w ochronie środowiska
SEMESTR I
Zarządzanie obszarami Natura 2000
Statystyka i modelowanie środowiska
Projektowanie obszarów chronionych
Język obcy specjalistyczny – angielski
Język obcy specjalistyczny – francuski
Język obcy specjalistyczny – niemiecki
Język obcy specjalistyczny – rosyjski
Przedmiot do wyboru 1 – Programy restytucji gatunków i renaturyzacji siedlisk
Przedmiot do wyboru 1 – Biologiczne podstawy ochrony przyrody
Przedmiot do wyboru 2 – Ekologia i ochrona ptaków krajobrazu rolniczego i miejskiego
Przedmiot do wyboru 2 – Ekologia i ochrona ptaków wodno-błotnych
SEMESTR II
Różnorodność siedlisk i ekosystemów
Systemy informacji przestrzennej w ochronie środowiska
Produktywność i eksploatacja biocenoz
Przedmiot humanistyczny 1 – Savoir-vivre
Przedmiot humanistyczny 1 – Bioetyka
Przedmiot do wyboru 3 – Ekspertyzy przyrodnicze
Przedmiot do wyboru 3 – Waloryzacja środowiska
Przedmiot do wyboru 3 – Methods of landscape quality assessment
Przedmiot do wyboru 3 – Environmental restoration
Przedmiot do wyboru 4 – Ekologia pszczołowatych
Przedmiot do wyboru 4 – Ochrona owadów zapylających
SEMESTR III
Ekologia i ochrona wód płynących
Przedmiot humanistyczny 2 – Coaching
Przedmiot humanistyczny 2 – Komunikacja medialna
Przedmiot do wyboru 5 – Zarządzanie zasobami torfowisk
Przedmiot do wyboru 5 – Ekologia ekosystemów torfowiskowych
Przedmiot do wyboru 6 – Funkcjonowanie i ochrona mokradeł
SEMESTR I
Chemia z elementami inżynierii procesowej
Propedeutyka ochrony środowiska 1
Przedmiot humanistyczny BLOK A – Komunikacja społeczna
Przedmiot humanistyczny BLOK A – Nowoczesne techniki kształcenia
Przedmiot humanistyczny BLOK B – Podstawy public relations
Przedmiot do wyboru BLOK B – Komunikacja interpersonalna
SEMESTR II
Podstawy analityki w ochronie środowiska
Przedmiot humanistyczny BLOK C – Etyka ekologiczna
Przedmiot humanistyczny BLOK C – Estetyka środowiska
Przedmiot do wyboru 1 – Bioindykacja
Przedmiot do wyboru 1 – Monitoring populacji
SEMESTR III
SEMESTR IV
Geologia, geomorfologia i gleboznawstwo
Przedmiot do wyboru 2 – Chemizacja środowiska
Przedmiot do wyboru 2 – Metale ciężkie w środowisku
SEMESTR V
Techniki ochrony i odnowy ekosystemów lądowych
Ocena oddziaływania inwestycji na środowisko
Podstawy technologii ochrony środowiska
Przedmiot do wyboru 3 – Biologia molekularna
Przedmiot do wyboru 3 – Mutageneza środowiskowa
SEMESTR VI
Funkcjonowanie obszarów Natura 2000
Przedmiot do wyboru 4 – Różnorodność biologiczna
Przedmiot do wyboru 4 – Ekologia krajobrazu
Przedmiot do wyboru 5 – Biologia i ekologia bezkręgowców chronionych
Przedmiot do wyboru 5 – Zoogeografia
Przedmiot do wyboru 5 – Urban ecology
Przedmiot do wyboru 5 – Environmental stressors
Przedmiot do wyboru 6 – Ekologia małych zbiorników wodnych
Przedmiot do wyboru 6 – Rekreacyjne użytkowanie wód
Przedmiot do wyboru 7 – Ornitologia
Przedmiot do wyboru 7 – Ekologia kręgowców
Przedmiot do wyboru 8 – Biologia sanitarna
Przedmiot do wyboru 8 – Technologie utylizacji ścieków i odpadów
Przedmiot do wyboru 9 – Usługi ekosystemowe
Przedmiot do wyboru 9 – Standardy i wskaźniki jakości środowiska
SEMESTR VII
Techniki ochrony i odnowy ekosystemów wodnych
Antropogeniczne zanieczyszczenia środowiska
Ochrona własności intelektualnej
Techniki komputerowe w ochronie środowiska
Przedmiot do wyboru 10 – Biocenozy techniczne
Przedmiot do wyboru 10 – Ekologia mikroorganizmów wodnych
Przedmiot do wyboru 11 – Zarządzanie zasobami środowiska
Przedmiot do wyboru 11 – Doradztwo ekologiczne i finansowanie projektów środowiskowych
SEMESTR VIII
Przedmiot do wyboru 12 – Środowiskowe skutki zmian klimatu
Przedmiot do wyboru 12 – Ekologia katastrof
Przedmiot do wyboru 13 – Studia ekologiczno-krajobrazowe
Przedmiot do wyboru 13 – Studia architektoniczno-krajobrazowe
Przedmiot do wyboru 14 – Nieleśne siedliska przyrodnicze
Przedmiot do wyboru 14 – Ekosystemy trawiaste w ochronie środowiska
SEMESTR I
Produktywność i eksploatacja biocenoz
Statystyka i modelowanie środowiska
Język obcy specjalistyczny – angielski
Język obcy specjalistyczny – francuski
Język obcy specjalistyczny – niemiecki
Język obcy specjalistyczny – rosyjski
Przedmiot do wyboru 1 – Programy restytucji gatunków i renaturyzacji siedlisk
Przedmiot do wyboru 1 – Biologiczne podstawy ochrony przyrody
SEMESTR II
Różnorodność siedlisk i ekosystemów
Przedmiot humanistyczny 1 – Savoir-vivre
Przedmiot humanistyczny 1 – Bioetyka
Przedmiot do wyboru 2 – Ekologia i ochrona ptaków krajobrazu rolniczego i miejskiego
Przedmiot do wyboru 2 – Ekologia i ochrona ptaków wodno-błotnych
Przedmiot do wyboru 3 – Ekspertyzy przyrodnicze
Przedmiot do wyboru 3 – Waloryzacja środowiska
Przedmiot do wyboru 3 – Methods of landscape quality assessment
Przedmiot do wyboru 3 – Environmental restorationion
SEMESTR III
Zarządzanie obszarami Natura 2000
Ekologia i ochrona wód płynących
Projektowanie obszarów chronionych
Przedmiot humanistyczny 2 – Coaching
Przedmiot humanistyczny 2 – Komunikacja medialna
Przedmiot do wyboru 4 – Ekologia pszczołowatych
Przedmiot do wyboru 4 – Ochrona owadów zapylających
Przedmiot do wyboru 5 – Zarządzanie zasobami torfowisk
Przedmiot do wyboru 5 – Ekologia ekosystemów torfowiskowych
SEMESTR IV
Systemy informacji przestrzennej w ochronie środowiska
Przedmiot do wyboru 6 – Funkcjonowanie i ochrona mokradeł
Regulamin Studiów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie obowiązujący od 1 października 2023r.
Regulamin Studiów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie obowiązujący od 1 października 2022r.
Regulamin Studiów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie obowiązujący od 1 października 2021r.
_______________________________________________________________
WAŻNE !
Podania składamy tylko w oryginale osobiście lub za pośrednictwem poczty polskiej (wysyłając list na adres Dziekanatu). Należy pamiętać o własnoręcznym podpisie, uzasadnieniu swojej prośby oraz dołączeniu załączników w oryginale dokumentujących i potwierdzających opis sytuacji. Jeżeli uzasadnienie zawiera informację na temat udzielonej zgody lub informację o poparciu Państwa prośby przez konkretną osobę, podanie wymaga pisemnej opinii tejże osoby np. prowadzącego przedmiot, promotora itp.
Złożenie właściwie napisanego podania/wniosku przyspieszy termin załatwienia sprawy.
W przypadku pytań i wątpliwości pracownicy Dziekanatu chętnie udzielą niezbędnych wskazówek.
Aktualizacja danych kontaktowych zapewni szybkie otrzymanie odpowiedzi na złożony wniosek.
UPOWAŻNIENIE dotyczy udzielania informacji osobom trzecim (Upoważnienie składamy osobiście)
______________________________________________________________
WZORY PODAŃ I WNIOSKÓW
Podanie o częściowe umorzenie opłaty za powtarzanie semestru_Prorektor ds Studenckich i Dydaktyki
Podanie o wznowienie studiów w celu przystąpienia do obrony (powyżej 3 lat od daty skreślenia)
Podanie o dofinansowanie udziału w konferencji
Podanie o przedłużenie terminu sesji_ Prodziekan
Podanie o przedłużenie terminu sesji_ Prorektor ds Studenckich i Dydaktyki
Podanie o przeniesienie na studia w UP ( zmiana formy studiów w obrębie tego samego kierunku)
Podanie o przeniesienie na inny kierunek na studiach w UP (dotyczy kierunku na innym Wydziale)
Podanie o rozłożenie na raty_ czesne
Podanie o uchylenie decyzji o skreśleniu
Podanie o urlop krótkoterminowy (cudzoziemca)
Podanie o usprawiedliwienie nieobecności na zaliczeniu_egzaminie
Podanie o usprawiedliwienie nieobecności na zajęciach
Podanie o warunkowe zaliczenie semestru i powtarzanie przedmiotu_ów
Wniosek o rozliczenie indywidualnego konta studenta (dotyczy kont z nadpłatą)
Rezygnacja z kontynuacji studiów
Wniosek o indywidualną organizację studiów
Wniosek o podjęcie studiów po urlopie dziekańskim
Wniosek o przedłużenie terminu złożenia pracy dyplomowej
Wniosek o przesłanie drogą pocztową dokumentów potwierdzających ukończenie studiów
Wniosek o wydanie legitymacji elektronicznej_ELS
Wniosek o zmianę danych_ dotyczy adresu i nr dowodu osobistego
Wniosek o zmianę danych_ dotyczy imienia_imion_nazwiska
Wniosek studenta o zmianę tematu pracy dyplomowej (pdf)
Wniosek studenta o zmianę tematu pracy dyplomowej (word)
Wniosek studenta o zmianę tematu projektu inżynierskiego/zagadnienia problemowego (word)
Szanowni Studenci!!! Zachęcamy do aktywnej działalności w Kołach Naukowych funkcjonujących na naszym Wydziale. To niepowtarzalna okazja zdobycia wiedzy, praktycznych umiejętności, rozwoju kompetencji społecznych oraz poznania wielu ciekawych ludzi. Praca w Kole poza doświadczeniem naukowym stwarza również okazję do wspólnych spotkań i nawiązania kontaktów towarzyskich, mile wspominanych po latach.
Zgłoście się bezpośrednio do opiekunów kół lub napiszcie do nich maila.
Studenckie Koło Naukowe Biologów (z Sekcją Biokosmetologii)
Studenckie Koło Naukowe Ekologów
Studenckie Koło Naukowe Hydrobiologii i Ochrony Środowiska
Studenckie Koło Naukowe Rybactwa i Akwarystyki
Studenckie Koło Naukowe Zoologów
Międzywydziałowe Koło Naukowe „Zrównoważonego rozwoju personalnego”
ROK AKADEMICKI 2023/2024
Kierunek | Rok studiów | Opiekun roku | Starosta roku |
OCHRONA ŚRODOWISKA S1 | I |
dr Wojciech Płaska email: |
Marcelina Gospodarek |
OCHRONA ŚRODOWISKA S1 | III |
dr Wojciech Płaska |
Patrycja Hajto |
OCHRONA ŚRODOWISKA S1 | IV | dr Wojciech Płaska | Mateusz Piejak |
OCHRONA ŚRODOWISKA S2 | II |
dr inż. Joanna Sender email: |
Wojciech Massalski |
OCHRONA ŚRODOWISKA N2 | II | dr inż. Joanna Sender | Zuzanna Kozak |
BIOLOGIA S1 | I |
dr inż. Magdalena Toporowska email: |
Oktawia Chwaszczewska |
BIOLOGIA S1 | II |
dr Katarzyna Czepiel -Mil email: |
Natalia Dołężka |
BIOLOGIA S1 | III |
dr hab. Jacek Rechulicz email: |
Weronika Huszcz |
BIOLOGIA spec. BIOLOGIA STOSOWANA N2 |
II | Anita Dominikiewicz | |
BIOLOGIA spec. BIOLOGIA SĄDOWA S2 |
I |
dr Katarzyna Czepiel-Mil email: |
Agnieszka Szczęsna |
BIOLOGIA spec. BIOLOGIA SĄDOWA S2 |
II |
dr Katarzyna Czepiel-Mil |
Zofia Horembała |
BIOKOSMETOLOGIA S1 | I |
dr inż. Katarzyna Rubinowska email: |
Kacper Szeląg |
BIOKOSMETOLOGIA S1 | II |
dr inż. Agnieszka Szczurowska email: |
Paula Kozak |
BIOKOSMETOLOGIA S1 | III |
dr inż. Agnieszka Szczurowska |
Zuzanna Kwaśniewska |
BIOKOSMETOLOGIA S1 | IV |
dr inż. Aneta Sulborska – Różycka email: |
Dominika Pietrasik |
BIOKOSMETOLOGIA N1 | I |
dr inż. Aneta Sulborska – Różycka |
Martyna Kowalska |
BIOKOSMETOLOGIA N1 | IV |
dr inż. Aneta Sulborska – Różycka |
Dziedzic Patrycja |
BIOKOSMETOLOGIA S2 | II |
dr inż. Marta Dmitruk email: |
Aleksandra Kurzajewska |
BIOBEZPIECZEŃSTWO I ZARZĄDZANIE KRYZYSOWE S1 | I |
dr inż. Barbara Banach-Albińska email: |
|
BIOBEZPIECZEŃSTWO I ZARZĄDZANIE KRYZYSOWE S1 | II |
dr inż. Barbara Banach-Albińska |
Emil Knybel |
BIOBEZPIECZEŃSTWO I ZARZĄDZANIE KRYZYSOWE S1 | III |
dr inż. Barbara Banach-Albińska |
Faustyna Wiszniewska |
BIOBEZPIECZEŃSTWO I ZARZĄDZANIE KRYZYSOWE S1 | IV |
dr inż. Marta Dmitruk email: |
Kacper Cisek |
SURVIVAL I ANIMACJA PRZYRODNICZA | I |
dr hab. prof. uczelni Monika Tarkowska-Kukuryk email: |
Liwia Utykańska |
ZARZĄDZANIE I ADAPTACJA DO ZMIAN KLIMATU S1 | IV |
dr hab. prof. uczelni Magdalena Pogorzelec email: |
Julia Pasek |
Zarządzenia
Komunikaty
Komunikat nr. 1 informacja na temat prowadzenia zajęć na Wydziale Biologii Środowiskowej
Komunikat nr. 3 zaproszenie do udziału w wykładzie pt.: Jak walczyć z SARS-CoV-2?
Komunikat nr. 4 w sprawie prowadzenia zajęć na Wydziale Biologii Środowiskowej
Wydziałowa Rada Samorządu Studenckiego
Przewodnicząca Komisji:
email:
Wiceprzewodnicząca ds. Studenckich:
email:
Sekretarz:
Koordynator ds. Promocji Wydziału
Koordynator ds. Kultury:
The Faculty of Environmental Biology offers several courses that can be completed in English. Exchange and visiting students can choose course from the first or form the second degree study.
Courses will be provided in English if the required number of students enrol in the programme (minimal six persons). For less group of students courses will be provided in Polish with English supporting of teachers.
SUBJECTS offered in English – FACULTY OF ENVIRONMENTAL BIOLOGY
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul Akademicka 13
20-950 Lublin
tel. +48 81 445- 66- 85