Wydział

Nauk o Żywności i Biotechnologii

  • UP
  • Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

01

02

03

04

Aktualności wydziału:

29 września 2023

Czy ziołolecznictwo ma podstawy naukowe?

Zobacz więcej
22 września 2023

Informacje organizacyjne dla studentów I roku

Zobacz więcej
22 września 2023

Systemy zapewnienia jakości - receptą na bezpieczną przyszłość

Zobacz więcej
21 września 2023

Kondolencje dla dr. hab. Dariusza Stasiaka, prof. uczelni

Zobacz więcej
15 września 2023

Makaron wysokobiałkowy z dodatkiem niekonwencjonalnych komponentów roślinnych

Zobacz więcej
12 września 2023

Dr inż. Hubert Szczerba laureatem programu Bekker NAWA

Zobacz więcej
8 września 2023

Niekonwencjonalne szczepy drożdży – przyszłość technologii żywności?

Zobacz więcej
1 września 2023

Żywność pełna chemii. Cykl "Poznaj świat nauk o żywności".

Zobacz więcej
18 sierpnia 2023

Jakie są molekularne adaptacje bakterii do środowiska fermentacji roślinnej?

Zobacz więcej
11 sierpnia 2023

Samo zdrowie na talerzu? - czyli projektowanie żywności funkcjonalnej

Zobacz więcej
4 sierpnia 2023

Wartość odżywcza makuchów orzechowych - produktu ubocznego tłoczenia oleju

Zobacz więcej
20 lipca 2023

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie realizuje projekt dotyczący poprawy wartości żywieniowej produktów z mięsa indyka

Zobacz więcej
14 lipca 2023

Upcycled food – impuls w kierunku ograniczania strat i marnotrawstwa żywności?

Zobacz więcej
13 lipca 2023

Współpraca Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie z zakładami mleczarskimi

Zobacz więcej
10 lipca 2023

Sukces w I edycji konkursu w ramach programu „Społeczna odpowiedzialność nauki II – Popularyzacja nauki” Ministra Edukacji i Nauki

Zobacz więcej
7 lipca 2023

Prof. dr hab. Joanna Stadnik - członkiem Rady Naukowej Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców

Zobacz więcej
7 lipca 2023

Jak opanować głód, czyli co warto wiedzieć na temat komponowania posiłków wpływających korzystnie na uczucie sytości?

Zobacz więcej
30 czerwca 2023

Dr inż. Monika Michalak-Majewska członkiem Komisji Programowej VII edycji Programu „Miejsce Inspiracji”

Zobacz więcej
30 czerwca 2023

Substytucja mięsa czy komplementarność – przedwakacyjne rozważania nad talerzem. Cykl „Poznaj świat nauk o żywności”

Zobacz więcej
23 czerwca 2023

Zastosowanie inozytoli w zespole policystycznych jajników (PCOS). Cykl „Poznaj świat nauk o żywności”

Zobacz więcej
20 czerwca 2023

Seminarium Naukowe pt.: „Procesy fermentacyjne w technologii żywności” i Jubileusz 30-lecia Oddziału Lubelskiego PTTŻ - relacja

Zobacz więcej
19 czerwca 2023

Wizyta studyjna Studentów naszego Wydziału w Wytwórni Makaronu Domowego Pol-Mak w Ludwinie

Zobacz więcej
19 czerwca 2023

Dr inż. Anna Wirkijowska pracownik naszego wydziału jurorem w Ogólnopolskim Konkursie dla piekarzy Master Baker

Zobacz więcej
16 czerwca 2023

Żywność bogata w kwasy N-3 wspomaga leczenie depresji. Cykl „Poznaj świat nauk o żywności”.

Zobacz więcej
16 czerwca 2023

Uczestnicy projektu „FOOD Quality in Digital Age” odwiedzili Węgierski Uniwersytet Rolniczo-Przyrodniczy w Budapeszcie!

Zobacz więcej
14 czerwca 2023

Zajęcia terenowe Studentów w firmie PZZ LUBELLA GMW Sp. z o.o. w Lublinie

Zobacz więcej
12 czerwca 2023

Pierwsze Wydziałowe Targi Staży i Pracy

Zobacz więcej
9 czerwca 2023

Ryzyko zdrowotne wynikające z narażenia na fluor zawarty w naparze herbacianym. Cykl: „Poznaj świat nauki o żywności”

Zobacz więcej
7 czerwca 2023

Zaproszenie dla studentów do udziału w II edycji konkursu 3W: woda, wodór, węgiel

Zobacz więcej
5 czerwca 2023

Druga wizyta studyjna w ramach projektu “FOOD Quality in Digital Age” oraz zaproszenie na wydarzenie networkingowe!

Zobacz więcej

Poznaj świat nauk o żywności

Cykl „Poznaj świat nauki o żywności” ma na celu przybliżenie wiedzy z zakresu żywności i poznanie ukrytego w niej bogactwa zdrowotnego. Zapraszamy do śledzenia cotygodniowych artykułów przygotowanych przez naukowców z Naszego Wydziału.

Odwiedź stronę