Wydział

Nauk o Żywności i Biotechnologii

  • UP
  • Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

01

02

03

04

Aktualności wydziału:

23 lutego 2024

Godziny rektorskie w dn. 26.02.2024 od godz. 9.00-11.00

Zobacz więcej
23 lutego 2024

Książka kucharska z przepisami naszych studentów

Zobacz więcej
20 lutego 2024

Nowy projekt na Wydziale pt. „Silent science, czyli koleżeńskie strefy zespołowej nauki i wypoczynku”

Zobacz więcej
20 lutego 2024

Staż studentek z Ukrainy na Uniwersytecie Przyrodniczym

Zobacz więcej
1 lutego 2024

Oferty pracy ze strony Biura Karier

Zobacz więcej
19 stycznia 2024

Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej mgr Pauliny Małgorzaty Jedut

Zobacz więcej
18 stycznia 2024

Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej mgr inż. Doroty Teterycz

Zobacz więcej
17 stycznia 2024

Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej mgr inż. Anny Jańczuk-Grabowskiej

Zobacz więcej
15 stycznia 2024

Ogłoszenie o publicznej obronie rozprawy doktorskiej mgr Magdaleny Szydłowskiej-Tutaj

Zobacz więcej
12 stycznia 2024

Prestiżowe stypendium Fundacji Dekaban dla dr hab. Moniki Sujki, prof. uczelni

Zobacz więcej
9 stycznia 2024

Drożdże probiotyczne jako składnik żywności funkcjonalnej. Cykl: “Poznaj świat nauk o żywności”

Zobacz więcej
8 stycznia 2024

Nominacja profesorska dla prof. dr hab. Bartosza Sołowieja

Zobacz więcej
8 stycznia 2024

W zdrowym ciele… bifidobakterie. Cykl: „Poznaj świat nauki o żywności”

Zobacz więcej
5 stycznia 2024

Zaproszenie na seminarium naukowe

Zobacz więcej
21 grudnia 2023

Pracownicy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie zbadają sery typu oscypek we współpracy z naukowcami ze Słowacji

Zobacz więcej
21 grudnia 2023

Wspólny projekt badawczy z naukowcami z Medizinische Universität Graz otrzymał dofinansowanie NAWA

Zobacz więcej
20 grudnia 2023

Życzenia świąteczne

Zobacz więcej
15 grudnia 2023

Produkty mleczne i ich działanie funkcjonalne: aktualne tendencje i perspektywy na przyszłość. Cykl: „Poznaj świat nauki o żywności”

Zobacz więcej
4 grudnia 2023

Pierwsza kawa z rana, czyli drugie oblicze używki. Cykl "Poznaj świat nauki o żywności"

Zobacz więcej
29 listopada 2023

Medale „Zasłużony dla Nauki Polskiej Sapientia et Veritas” dla władz Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie

Zobacz więcej
28 listopada 2023

Konkurs kulinarny dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii

Zobacz więcej
24 listopada 2023

Owady jadalne – przyszłość czy szaleństwo? Cykl „Poznaj świat nauki o żywności”

Zobacz więcej
21 listopada 2023

Konferencja Inaugurująca Projekt - transmisja online

Zobacz więcej
21 listopada 2023

Rozpoczęcie zajęć w ramach projektu „Rzemieślnicza produkcja żywności i kosmetyków w oparciu o naukę i praktykę”

Zobacz więcej
17 listopada 2023

„Zero waste” czy to da się jeść z chlebem

Zobacz więcej
17 listopada 2023

Kondolencje dla dr Urszuli Szymanowskiej

Zobacz więcej
17 listopada 2023

Spotkanie informacyjne dla Studentów dotyczące studiów i staży za granicą - obecność obowiązkowa

Zobacz więcej
10 listopada 2023

Nanocząstki w żywności. Cykl "Poznaj świat nauki o żywności"

Zobacz więcej
8 listopada 2023

„INNOWACYJNA INSPIRACJA” – konkurs na najlepszą pracę magisterską z zakresu technologii żywności i żywienia oraz biotechnologii – I edycja 2024!

Zobacz więcej
7 listopada 2023

O badaniach sensorycznych oceny jakości żywności na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii

Zobacz więcej

Poznaj świat nauk o żywności

Cykl „Poznaj świat nauki o żywności” ma na celu przybliżenie wiedzy z zakresu żywności i poznanie ukrytego w niej bogactwa zdrowotnego. Zapraszamy do śledzenia cotygodniowych artykułów przygotowanych przez naukowców z Naszego Wydziału.

Odwiedź stronę