Wydział
01
02
03
04
Makaron wysokobiałkowy z dodatkiem niekonwencjonalnych komponentów roślinnych
Jakie są molekularne adaptacje bakterii do środowiska fermentacji roślinnej?
Samo zdrowie na talerzu? - czyli projektowanie żywności funkcjonalnej
Wartość odżywcza makuchów orzechowych - produktu ubocznego tłoczenia oleju
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie realizuje projekt dotyczący poprawy wartości żywieniowej produktów z mięsa indyka
Upcycled food – impuls w kierunku ograniczania strat i marnotrawstwa żywności?
Współpraca Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie z zakładami mleczarskimi
Sukces w I edycji konkursu w ramach programu „Społeczna odpowiedzialność nauki II – Popularyzacja nauki” Ministra Edukacji i Nauki
Prof. dr hab. Joanna Stadnik - członkiem Rady Naukowej Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców
Jak opanować głód, czyli co warto wiedzieć na temat komponowania posiłków wpływających korzystnie na uczucie sytości?
Dr inż. Monika Michalak-Majewska członkiem Komisji Programowej VII edycji Programu „Miejsce Inspiracji”
Substytucja mięsa czy komplementarność – przedwakacyjne rozważania nad talerzem. Cykl „Poznaj świat nauk o żywności”
Zastosowanie inozytoli w zespole policystycznych jajników (PCOS). Cykl „Poznaj świat nauk o żywności”
Seminarium Naukowe pt.: „Procesy fermentacyjne w technologii żywności” i Jubileusz 30-lecia Oddziału Lubelskiego PTTŻ - relacja
Wizyta studyjna Studentów naszego Wydziału w Wytwórni Makaronu Domowego Pol-Mak w Ludwinie
Dr inż. Anna Wirkijowska pracownik naszego wydziału jurorem w Ogólnopolskim Konkursie dla piekarzy Master Baker
Żywność bogata w kwasy N-3 wspomaga leczenie depresji. Cykl „Poznaj świat nauk o żywności”.
Uczestnicy projektu „FOOD Quality in Digital Age” odwiedzili Węgierski Uniwersytet Rolniczo-Przyrodniczy w Budapeszcie!
Zajęcia terenowe Studentów w firmie PZZ LUBELLA GMW Sp. z o.o. w Lublinie
Ryzyko zdrowotne wynikające z narażenia na fluor zawarty w naparze herbacianym. Cykl: „Poznaj świat nauki o żywności”
Zaproszenie dla studentów do udziału w II edycji konkursu 3W: woda, wodór, węgiel
Druga wizyta studyjna w ramach projektu “FOOD Quality in Digital Age” oraz zaproszenie na wydarzenie networkingowe!
Cykl „Poznaj świat nauki o żywności” ma na celu przybliżenie wiedzy z zakresu żywności i poznanie ukrytego w niej bogactwa zdrowotnego. Zapraszamy do śledzenia cotygodniowych artykułów przygotowanych przez naukowców z Naszego Wydziału.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76