Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

Kształcenie

  • Wydziałowa Komisja ds. Jakości Kształcenia

    Skład Wydziałowej Komisji ds. Jakości Kształcenia (2020-2021)

    dr hab. Magdalena Polak-Berecka prof. uczelni – przewodnicząca

    prof. dr hab. Urszula Pankiewicz

    dr hab. Anna Krzepiło, prof. uczelni

    dr hab. Monika Karaś

    dr Monika Bojanowska

    dr inż. Piotr Zarzycki

    dr inż. Agnieszka Latoch

    mgr inż. Iwona Niedźwiedź

Rozkłady zajęć semestr letni-rok akademicki 2020/2021

Oznaczenia grup:

1 – grupa 1a, 2 – grupa 1b,

3 – grupa 2a, 4 – grupa 2b,

5 – grupa 3a, 6 – grupa 3b,

7 – grupa 4a, 8 – grupa 4b


Kierunek Rok
  I II III IV
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka – studia I stopnia

stacjonarne – blok: Żywienie Człowieka

Tech- I rok ogólny 20-21 zima Tech – II rok ogólny 20-21 zima Tech – III rok blok ZC 20-21 zima  
stacjonarne – blok: Technologia Żywności Tech- I rok ogólny 20-21 zima Tech – II rok ogólny 20-21 zima Tech – III rok blok TZ 20-21 zima  
niestacjonarne Tech – II rok niest 20-21 zima Tech – III rok niest 20-21 zima
Technologia żywności i Żywienie Człowieka – studia II stopnia
stacjonarne tech – 2 stop II rok stac 20-21 zima    
niestacjonarne tech – 2 stop II rok niestac 20-21 zima    
Biotechnologia – studia I stopnia
stacjonarne bio- I rok 20-21 zima bio- II rok 20-21 zima bio- III rok 20-21 zima bio- IV rok 20-21 zima
Biotechnologia – studia II stopnia
stacjonarne bio – 2 stop II rok 20-21 zima    
Dietetyka – studia licencjackie
stacjonarne die – I rok stac 20-21 zima die – II rok stac 20-21 zima die – III rok stac 20-21 zima
niestacjonarne die – I rok niestac 20-21 zima die – II rok niestac 20-21 zima die – III rok niestac 20-21 zima  
Dietetyka – studia II stopnia
stacjonarne die – 2 stop I rok stac 20-21 die -2 stop II rok stac 20-21    
niestacjonarne die – 2 stop II rok zaoczne 20-21  
Gastronomia i Sztuka Kulinarna – studia I stopnia
stacjonarne gas – I rok stac 20-21 gas – II rok stac 20-21 gas – III rok stac 20-21 zima  
niestacjonarne gas – IV rok niestac 20-21 zima
  • IV rok - studia stacjonarne i niestacjonarne pierwszego i drugiego stopnia -nabór 2017/18

    KIERUNEK

    Technologia żywności i Żywienie Człowieka – studia I stopnia
    stacjonarne – blok: Żywienie Człowieka TZ-1st-S-blok ZC- rok 17-18
    stacjonarne – blok: Technologia Żywności TZ-1st-S-blok TZ- rok 17-18
    niestacjonarne – blok: Żywienie Człowieka
    niestacjonarne – blok: Technologia Żywności
    Technologia żywności i Żywienie Człowieka – studia II stopnia
    stacjonarne
    niestacjonarne
    Biotechnologia – studia stacjonarne I stopnia
    blok: Technologiczne aspekty biotechnologii B-1st-S-blok TAB- rok 17-18
    blok: Biologiczne aspekty biotechnologii B-1st-S-blok BAB- rok 17-18
    Biotechnologia – studia II stopnia
    stacjonarne
    Dietetyka – studia I stopnia licencjackie
    stacjonarne
    niestacjonarne D-1st-N-rok 17-18
    Dietetyka – studia II stopnia
    stacjonarne
    niestacjonarne
    Gastronomia i Sztuka Kulinarna – studia I stopnia
    stacjonarne G-1st-S-rok 17-18
    niestacjonarne G-1st-N-rok 17-18
Organizacja roku akademickiego
Zobacz
Instrukcja pisania prac dyplomowych - i.10
Zobacz
Wzór strony tytułowej - zal i.10-01
Zobacz
Wzór oświadczenia - zal i.10-02
Zobacz
Wzór struktury pracy licencjackiej - zal i.10-03
Zobacz
Wzór struktury pracy inżynierskiej - zal i.10-04
Zobacz
Wzór struktury pracy magisterskiej - zal i.10-05
Zobacz

Uprzejmie informujemy, że studentami kierunku: Biotechnologia i Dietetyka opiekuje się Pani Prodziekan dr hab. Magdalena Polak-Berecka,
a studentami Technologia żywności i żywienie człowieka, Żywienie człowieka i dietetyka oraz Gastronomia i sztuka kuliarna opiekuje się Pan Prodziekan Prof. dr hab. Waldemar Gustaw.

PODANIA:

Skierowanie na powtarzanie
Zobacz
Warunkowy wpis na semestr
Zobacz
Rozłożenie na raty płatności
Zobacz
Zwolnienie z opłaty
Zobacz
Podanie o przedłużenie sesji - podanie 1
Zobacz
Podanie o przedłużenie sesji - podanie 2
Zobacz
Podanie o urlop zdrowotny
Zobacz
Podanie o urlop dziekański
Zobacz
Podanie: Biotechnologia i Dietetyka
Zobacz
Podanie: Technologia i Gastronomia
Zobacz
podanie o jednokrotne wznowienie studiów w celu przystąpienia do obrony
Zobacz
  • Koło Naukowe Biochemików Żywności i Żywienia

    Opiekun Koła: dr inż. Anna Jakubczyk
    Prezes Koła:  inż. Joanna Rusecka (sknbiochemikow.up.lublin@tlen.pl)

  • Koło Naukowe Dietetyków

    Opiekun Koła: dr Małgorzata Kostecka
    Prezes: Halska Agnieszka (e-mail: ahalska@gmail.com)

  • Fitochemiczne Studenckie Koło Naukowe

    Opiekun Koła: dr hab. Małgorzata Materska

  • Koło Naukowe Technologów Żywności

    Opiekun Koła: dr Anna Wirkijowska
    Opiekun pomocniczy: mgr Dorota Teterycz

    Strona koła na Facebooku: kliknij tutaj

Kierunek Opiekun e-mail
I rok – nabór 2020/21
Technologia żywności i żywienie człowieka dr Anna Ciołek anna.ciolek@up.lublin.pl
Dietetyka dr Monika Bojanowska monika.bojanowska@up.lublin.pl
Biotechnologia  dr Urszula Szymanowska urszula.szymanowska@up.lublin.pl
Gastronomia i sztuka kulinarna dr Renata Czeczko renata.czeczko@up.lublin.pl
II rok – nabór 2019/20
Technologia żywności i żywienie człowieka dr Maciej Nastaj mnasty@o2.pl
Dietetyka dr Justyna Libera justyna.libera@up.lublin.pl
Biotechnologia  dr Elwira Komoń-Janczara elwira.komon.janczara@up.lublin.pl
Gastronomia i sztuka kulinarna dr Ewelina Zielińska ewelina.zielinska@up.lublin.pl
III rok – nabór 2018/19
Technologia żywności i żywienie człowieka dr Artur Mazurek artur.mazurek@up.lublin.pl
Dietetyka dr hab. Urszula Złotek, prof. uczelni urszula.zlotek@up.lublin.pl
Biotechnologia  dr hab. Monika Kordowska-Wiater monika.kordowska-wiater@up.lublin.pl
Gastronomia i sztuka kulinarna dr Anna Wirkijowska anna.wirkijowska@up.lublin.pl
IV rok – nabór 2017/18
Technologia żywności i żywienie człowieka dr Monika Pytka monika.pytka@up.lublin.pl
Dietetyka dr Monika Michalak-Majewska monika.michalak@up.lublin.pl
Biotechnologia  dr Katarzyna Skrzypczak katarzyna.skrzypczak@up.lublin.pl
Gastronomia i sztuka kulinarna dr hab. Monika Sujka, prof. uczelni monika.sujka@up.lublin.pl