Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

Kształcenie

Rozkłady zajęć semestr letni – rok akademicki 2022/2023

Aktualizacja 03-04-2023

Oznaczenia grup:

1 – grupa 1a, 2 – grupa 1b,

3 – grupa 2a, 4 – grupa 2b,

5 – grupa 3a, 6 – grupa 3b,

7 – grupa 4a, 8 – grupa 4b


Kierunek Rok
  I II III IV
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka – studia I stopnia

stacjonarne – blok: Żywienie Człowieka

       
stacjonarne – blok: Technologia Żywności TZ_sI_r1 TZ_sI_r2_tz TZ_sI_r3_tz  
niestacjonarne TZ_nsI_r1 TZ_nsI_r2   TZ_nsI_r4
Technologia żywności i Żywienie Człowieka – studia II stopnia
stacjonarne TZ_sII_r1 TZ_sII_r2_wersja 2    
niestacjonarne TZ_nsII_r1      
Biotechnologia – studia I stopnia
stacjonarne B_sI_r1 (1) B_sI_r2 B_sI_r3  
Biotechnologia – studia II stopnia
stacjonarne B_sII_r1 B_sII_r2    
Dietetyka – studia licencjackie
stacjonarne D_sI_r1 (1) D_sI_r2 D_sI_r3  
niestacjonarne D_nsI_r1 (2) D_nsI_r2 D_nsI_r3  
Dietetyka – studia II stopnia
stacjonarne D_sII_r1 D_sII_r2    
niestacjonarne D_nsII_1r D_nsII_2r_wersja 2    
Gastronomia i Sztuka Kulinarna – studia I stopnia
stacjonarne G_sI_r1 G_sI_r2 G_sI_r3  
niestacjonarne        
Organizacja roku akademickiego
Zobacz
Instrukcja pisania prac dyplomowych - i.10
Zobacz
Wzór strony tytułowej - zal i.10-01
Zobacz
Wzór oświadczenia - zal i.10-02
Zobacz
Wzór struktury pracy licencjackiej - zal i.10-03
Zobacz
Wzór struktury pracy inżynierskiej - zal i.10-04
Zobacz
Wzór struktury pracy magisterskiej - zal i.10-05
Zobacz

Uprzejmie informujemy, że studentami kierunku: Biotechnologia i Dietetyka opiekuje się Pani Prodziekan prof. dr hab. Magdalena Polak-Berecka,
a studentami Technologia żywności i żywienie człowieka oraz Gastronomia i sztuka kulinarna opiekuje się Pani Prodziekan  dr hab. Karolina Wójciak, prof. uczelni.

PODANIA:

Skierowanie na powtarzanie
Zobacz
Warunkowy wpis na semestr
Zobacz
Podanie o przedłużenie sesji
Zobacz
Podanie do Dziekana/Prodziekana - ogólne
Zobacz
Podanie o urlop zdrowotny
Zobacz
Podanie o urlop dziekański
Zobacz
Podanie o urlop krótkoterminowy
Zobacz
Podanie o urlop okolicznościowy
Zobacz
podanie o jednokrotne wznowienie studiów w celu przystąpienia do obrony
Zobacz
podanie o urlop zawodowy
Zobacz
podanie o zmianę grupy zajęciowej
Zobacz
podanie o przesunięcie terminu składania pracy dyplomowej
Zobacz
  • Koło Naukowe Biochemików Żywności i Żywienia

    Opiekun Koła: mgr Małgorzata Sierocka
    Prezes Koła:  inż. Joanna Rusecka (sknbiochemikow.up.lublin@tlen.pl)

  • Koło Naukowe Dietetyków

    Opiekun Koła: dr Małgorzata Kostecka
    Prezes: Halska Agnieszka (e-mail: ahalska@gmail.com)

  • Fitochemiczne Studenckie Koło Naukowe

    Opiekun Koła: prof. dr hab. Małgorzata Materska

  • Koło Naukowe Technologów Żywności

    Opiekun Koła: dr Anna Wirkijowska
    Opiekun pomocniczy: mgr Dorota Teterycz

    Strona koła na Facebooku: kliknij tutaj

Kierunek Opiekun e-mail
I rok – nabór 2022/23
Technologia żywności i żywienie człowieka dr inż. Piotr Zarzycki piotr.zarzycki@up.lublin.pl
Dietetyka Marzena Pabich marzena.pabich@up.lublin.pl
Biotechnologia  dr Kamila Borowiec kamila.borowiec@up.lublin.pl
Gastronomia i sztuka kulinarna Jagoda Szafrańska  jagoda.szafranska@up.lublin.pl
Studenci zagraniczni dr Aneta Sławińska aneta.slawinska@up.lublin.pl
II rok – nabór 2021/22
Technologia żywności i żywienie człowieka dr inż. Agnieszka Latoch agnieszka.latoch@up.lublin.pl
Dietetyka dr inż. Ewa Baranowska-Wójcik ewa.baranowska@up.lublin.pl
Biotechnologia  dr inż. Izabela Podgórska-Kryszczuk izapodg@gmail.com
Gastronomia i sztuka kulinarna dr inż. Paulina Kęska paulina.keska@up.lublin.pl
III rok – nabór 2020/21
Technologia żywności i żywienie człowieka dr Anna Ciołek anna.ciolek@up.lublin.pl
Dietetyka dr Monika Bojanowska monika.bojanowska@up.lublin.pl
Biotechnologia  dr Urszula Szymanowska urszula.szymanowska@up.lublin.pl
Gastronomia i sztuka kulinarna dr Renata Czeczko renata.czeczko@up.lublin.pl
IV rok – nabór 2019/20
Technologia żywności i żywienie człowieka dr Maciej Nastaj mnasty@o2.pl
Dietetyka dr Justyna Libera justyna.libera@up.lublin.pl
Biotechnologia  dr Elwira Komoń-Janczara elwira.komon.janczara@up.lublin.pl
Gastronomia i sztuka kulinarna dr Ewelina Zielińska ewelina.zielinska@up.lublin.pl

ZARZĄDZENIE REKTORA 52/2021 Z DNIA 25.05.2021 W SPRAWIE ZASAD SKŁADANIA ORAZ ROZPATRYWANIA SKARG I WNIOSKÓW WNOSZONYCH PRZEZ STUDENTÓW UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO W LUBLINIE

Terminy przyjęć studentów w sprawie składania skarg/wniosków – poniedziałek 11.00-13.00 lub w innym terminie, uzgodnionym wcześniej za pośrednictwem dziekanatu.