Wybrane zagadnienia dotyczące relacji człowieka i jeleniowatych Lublin 2024, ss. 134 Cena 48,00 zł ISBN 978-83-7259-462-4 spis treściWybrane zagadnienia dotyczące relacji człowieka i jeleniowatych_SPIS TREŚCI_WSTĘP |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu ochrony i zagrożeń środowiska, tom 4 pod redakcją Marka Babicza, Bożeny Nowakowicz-Dębek, Adama Gawryluka ISBN 978-83-7259-448-8 on-line
otwarty dostęp ootwWybrane zagadnienia z zakresu ochrony i zagrożeń środowiska, t. 4
data publikacji: 30.09.2024
|
|
Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej, tom 5 pod redakcją Marka Babicza, ISBN 978-83-7259-449-5 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej 2024 seria ŚRODOWISKO ZWIERZĘ PRODUKT |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu bromatologii, tom 4 pod redakcją Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej ISBN 978-83-7259-445-7 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu bromatologii, t. 4 |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków, tom 4 pod redakcją Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, ISBN 978-83-7259-447-1 on-line otwarty dostęp Wybrane-zagadnienia-z-zakresu-produkcji-surowcow…-t.-4 |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu rolnictwa, tom 4 pod redakcją Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej ISBN 978-83-7259-446-4 on-line otwarty dostęp oWybrane zagadnienia…z rolnictwa_t_4_2024 |
|
Funkcjonowanie populacji zwierząt dzikich i towarzyszących
w zmieniających się uwarunkowaniach środowiskowych i prawnych pod redakcją Mirosława Karpińskiego, Mariana Flisa,
Piotra Czyżowskiego Lublin 2024, ss. 161
ISBN 978-83-7259-450-1
ISBN 978-83-7259-451-8 on-line
|
|
Cornelian cherry (Cornus mas L.) Lublin 2024, ss. 115 ISBN 978-83-7259-426-6 https://doi.org/10.24326/mon.2024.4 otwarty dostęp Cornelian cherry (Cornus mas L.) |
|
Różnice w postawach patriotycznych mieszkańców wsi tematycznych i pozostałych obszarów wiejskich
Anna Katarzyna Mazurek-Kusiak, Agata Kobyłka
Lublin 2024, ss. 141
ISBN 978-83-7259-433-4 on-line
https://doi.org/10.24326/mon.2024.5 |
|
Tradycja i kultura regionu Polski Wschodniej a przedsiębiorczość Anna Katarzyna Mazurek-Kusiak, Agata Kobyłka, Natalia Korcz, ISBN 978-83-7259-425-9 on-line otwarty dostęp Tradycja i kultura regionu Polski Wschodniej a przedsiębiorczość na obszarach wiejskich |
|
Szanse nauk o zwierzętach pod redakcją Brygidy Ślaskiej, Andrzeja Junkuszewa, ISBN 978-83-7259-415-0 otwarty dostęp Szanse nauk o zwierzętach |
|
Lokalne rasy zwierząt w ochronie bioróżnorodności pod redakcją Lublin 2023, ss. 150 ISBN 978-83-7259-413-6 otwarty dostęp Lokalne rasy zwierząt w ochronie bioróżnorodności i zachowaniu tradycji regionów |
|
Туристичний путівник по тематичних селах Східної Польщі ISBN 978-83-7259-419-8 on-line
otwarty dostęp Turystychnyi putivnyk_WUP_2023
|
|
Reiseführer für thematische Dörfer in Ostpolen ISBN 978-83-7259-418-1 on-line otwarty dostęp Reisefuhrer WUP_2023 |
|
Tourist guide to thematic villages of Eastern Poland Anna Katarzyna Mazurek-Kusiak, Agata Kobyłka, Natalia Korcz, ISBN 978-83-7259-417-4 on-line otwarty dostęp Tourist guide WUP 2023 |
|
Przewodnik turystyczny po wioskach tematycznych Anna Katarzyna Mazurek-Kusiak, Agata Kobyłka, ISBN 978-83-7259-408-2 on-line otwarty dostęp Przewodnik_turystyczny_WUP_2023 |
|
Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej, t. 4 pod redakcją Marka Babicza, ISBN 978-83-7259-405-1 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej, t. 4 |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu ochrony pod redakcją Marka Babicza, Bożeny Nowakowicz-Dębek, Adama Gawryluka Lublin 2023, ss. 191 otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu ochrony… |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków, t. 3 pod redakcją Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, ISBN 978-83-7259-403-7 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków, t. 3 |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu bromatologii, t. 3 pod redakcją Marka Babicza, ISBN 978-83-7259-401-3 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu bromatologii tom 3
|
|
Wybrane zagadnienia z zakresu rolnictwa, t. 3 pod redakcją Marka Babicza, Kingi Kropiwiec- ISBN 978-83-7259-402-0 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu rolnictwa tom 3
|
|
Choroby roślin uprawianych w ogrodach i parkach. Danuta Pięta, Elżbieta Patkowska, Alina Pastucha ISBN 978-83-7259-378-8 spis treści Choroby roślin_spis treści
|
|
Żywność w XXI wieku – jakość, składniki, zdrowie pod redakcją Anety Brodziak i Piotra Skałeckiego ISBN 978-83-7259-384-9 on-line otwarty dostęp Żywność w XXI w. – jakość, skladniki, zdrowie |
|
Straty w produkcji kiszonek powodowane infiltracją powietrza Janusz Nowak, Barbara Wróbel, Wojciech Przystupa, Zbigniew Wasąg ISBN 978-83-7259-364-1 spis treści Spis treści_ Straty w produkcji kiszonek powodowane infiltracją powietrza |
|
Wpływ nanocząstek na bakterie i grzyby – wybrane zagadnienia Anna Krzepiłko, Agata Święciło, Katarzyna Matyszczuk ISBN 978-83-7259-373-3 online otwarty dostęp Wpływ nanocząstek na bakterie i grzyby |
|
Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej, t. 3 pod redakcją Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Witolda Chabuza ISBN 978-83-7259-371-9 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej, t. 3 |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu ochrony i zagrożeń środowiska, t. 2 pod redakcją Marka Babicza, Bożeny Nowakowicz-Dębek, Kingi Kropiwiec-Domańskiej ISBN 978-83-7259-368-9 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu z ochrony i zagrożeń środowiska t. 2 |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków, t. 2 pod redakcją Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej ISBN 978-83-7259-370-2 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków_Tom 2 |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu rolnictwa, t. 2 pod redakcją Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej ISBN 978-83-7259-367-2 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu rolnictwa tom 2 |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu bromatologii, t. 2 pod redakcją Marka Babicza, Kingi Kropiwiec-Domańskiej, Urszuli Szymanowskiej ISBN 978-83-7259-369-6 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu bromatologii t2 2022 (1)
|
|
Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych pod red. Joanny Stadnik, ISBN 978-83-7259-353-5 spis treści Spis treści_Substancje bioaktywne w produktach spożywczych |
|
Ogrody klasztorne w krajobrazie historycznego Lublina Małgorzata Milecka, Seweryn Malawski ISBN 978-83-7259-351-1 on-line otwarty dostęp Ogrody klasztorne w krajobrazie historycznego Lublina |
|
Czynniki żywieniowe a stan skóry, włosów i paznokci pod red. Anny Winiarskiej-Mieczan, ISBN 978-83-7259-357-3 on-line otwarty dostęp Czynniki żywieniowe a stan skóry, włosów i paznokci |
|
Wybrane aspekty biokosmetologii pod red. Mirosławy Chwil i Bożeny Denisow, ISBN 978-83-7259-355-9 on-line otwarty dostęp Wybrane aspekty biokosmetologii |
|
Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej, t. 2 pod red. Witolda Chabuza i Bożeny Nowakowicz-Dębek ISBN 978-83-7259-347-4 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej, tom 2 |
|
Rynek usług pocztowych i kurierskich Sławomir Juściński ISBN 978-83-7259-336-8 spis treści Rynek usług pocztowych_spis treści |
|
Nietolerancje i alergie pokarmowe – przyczyny, diagnostyka Monika Bojanowska, Małgorzata Kostecka spis treści Nietolerancje i alergie pokarmowe…_spis treści ISBN 978-83-7259-349-8 on-line |
|
Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej Monika Bojanowska, Marzena S. Brodowska, Izabella Jackowska, spis treści Spis treści ISBN 978-83-7259-340-5 on-line |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej ISBN 978-83-7259-342-9 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu bromatologii pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej ISBN 978-83-7259-341-2 on-line, otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu bromatologii |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu rolnictwa pod red. Marka Babicza i Bożeny Nowakowicz-Dębek ISBN 978-83-7259-344-3 on-line, otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu rolnictwa |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu ochrony i zagrożeń środowiska pod red. Marka Babicza i Bożeny Nowakowicz-Dębek ISBN 978-83-7259-338-2 on-line otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu ochrony i zagrożeń… |
|
Dereń jadalny (Cornus mas L.) Iwona Szot ISBN 978-83-7259-331-3 |
|
Biologically active compounds of plant origin in medicine pod red. Mirosławy Chwil i Michała M. Skoczylasa ISBN 978-83-7259-332-0 on-line, otwarty dostęp Biologically active |
|
Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności – Eugenia Czernyszewicz, Publikację można także zakupić w wersji elektronicznej w serwisie IBUK.PL ISBN 978-83-7259-322-1 on-line |
|
Wypadkowość w przemyśle opakowań Grzegorz Tatar, Franciszek Kluza, Dariusz Góral, Katarzyna Kozłowicz ISBN 978-83-7259-328-3 on-line, Publikację można zakupić w serwisie IBUK.PL |
|
Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej, t. 1 seria Środowisko – Roślina – Zwierzę – Produkt pod red. Witolda Chabuza i Bożeny Nowakowicz-Dębek, ISBN 978-83-7259-330-6 on-line, otwarty dostęp Wybrane zagadnienia produkcji zwierzęcej |
|
Zagrożenia środowiska i bezpieczeństwo żywności, t. 1 seria Środowisko – Roślina – Zwierzę – Produkt, pod red. Bożeny Nowakowicz-Dębek i Witolda Chabuza, ISBN 978-83-7259-329-0 on-line, otwarty dostęp Zagrożenia środowiska i bezpieczeństwo żywności |
|
Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego seria Środowisko – Roślina – Zwierzę – Produkt pod red. Marka Babicza i Kingi Kropiwiec-Domańskiej, ISBN 978-83-7259-326-9 on-line, otwarty dostęp Wybrane zagadnienia z zakresu przemysłu spożywczego oraz zarządzania i inżynierii produkcji |
|
Problemy i wyzwania współczesnego rolnictwa oraz ochrony środowiska, t. 1 seria Środowisko – Roślina – Zwierzę – Produkt pod red. Marka Babicza, ISBN 978-83-7259-327-6 on-line, otwarty dostęp Problemy i wyzwania współczesnego rolnictwa oraz ochrony środowiska |
|
Oddziaływanie ekstraktów roślinnych na drobnoustroje Anna Krzepiłko, Monika Kordowska-Wiater, ISBN 978-83-7259-325-2 on-line, otwarty dostęp Oddziaływanie ekstraktów |
|
Podstawy rachunkowości finansowej. Zbiór zadań Anna Kobiałka, Renata Kubik, ISBN 978-83-7259-316-0
|
|
Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej pod red. Krzysztofa Kowalczyka, Publikację można kupić także w wersji elektronicznej w serwisie IBUK.PL |
|
Behawior zwierząt pod red. Iwony Janczarek i Mirosława Karpińskiego, ISBN 978-83-7259-302-3 |
|
English for Food Sciences and Biotechnology. Elżbieta Atkinson, Dorota Szewczuk, ISBN 978-83-7259-301-6 |
|
Przewodnik do ćwiczeń z hodowli i chowu świń pod red. Marka Babicza, ISBN 978-83-7259-305-4 |
|
Współczesne badania nad stanem środowiska i leczniczym wykorzystaniem roślin pod red. Mirosławy Chwil i Michała M. Skoczylasa, ISBN 978-83-7259-310-8 on-line, otwarty dostęp Współczesne badania nad stanem |
|
Polskie rolnictwo wobec wyzwań współczesności. Anna Nowak, Tomasz Kijek, Artur Krukowski, ISBN 978-83-7259-307-8 on-line otwarty dostęp Polskie rolnictwo wobec wyzwań współczesności, t. 1 |
|
Polskie rolnictwo wobec wyzwań współczesności. ISBN 978-83-7259-309-2 on-line otwarty dostęp Polskie rolnictwo wobec wyzwań współczesności, t. 2 |
|
Rasy rodzime w ochronie przyrody i produkcji żywności pod red. Tomasza M. Gruszeckiego, Andrzeja Junkuszewa, ISBN 978-83-7259-304-7 |
|
Zbiór testów z biochemii pod red. Witolda Kędzierskiego, ISBN 978-83-7259-290-3 Publikację można zakupić także w wersji elektronicznej w serwisie IBUK.PL ISBN 978-83-7259-291-0 on-line |
|
Choroby zakaźne zwierząt łownych z zarysem biologii pod red. Zdzisława Glińskiego i Krzysztofa Kostro, ISBN 978-83-7259-284-2 |
|
Presja wizualna jako problem audytu krajobrazowego Szymon Chmielewski, Tadeusz J. Chmielewski, Agnieszka Kułak, ISBN 978-83-7259-276-7
|
|
Maszyny do osłaniania folią zakiszanych pasz pod red. V. Adamchuka, ISBN 978-83-7259-277-4 nakład wyczerpany |
|
Aktualne problemy w produkcji zwierzęcej seria Środowisko – Zwierzę – Produkt, pod red. Witolda Chabuza ISBN 978-83-7259-281-1 on-line otwarty dostęp Aktualne problemy w produkcji zwierzęcej |
|
Biogospodarka i środowisko seria Środowisko – Zwierzę – Produkt, pod red. Bożeny Nowakowicz-Dębek ISBN 978-83-7259-280-4 on-line otwarty dostęp Biogospodarka i środowisko |
|
Genetyka i hodowla roślin z elementami biotechnologii Jadwiga Żebrowska, 2018, wyd. I, ss. 154 ISBN 978-83-7259-265-1 |
|
Dermatologia koni pod red. Iwony Taszkun i Krzysztofa Lutnickiego, ISBN 978-83-7259-269-9 |
|
Nowoczesne rozwiązania marketingowe na rynku produktów konsumpcyjnych Agnieszka Izabela Baruk, Sebastian Białoskurski, Anna Goliszek, Lublin 2017, wyd. I, ss. 188 ISBN 978-83-7259-261-3 |
|
Monitorowanie zagrożeń seria Środowisko – Zwierzę – Produkt pod red. Bożeny Nowakowicz-Dębek i Witolda Chabuza, ISBN 978-83-7259-262-0 |
|
Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego seria Środowisko – Zwierzę – Produkt pod red. Bożeny Nowakowicz-Dębek i Witolda Chabuza, ISBN 978-83-7259-263-7 |
|
Ochrona zdrowia człowieka w zoonozach zwierząt łownych Zdzisław Gliński, Krzysztof Kostro, Krzysztof Szkucik, Zbigniew Bełkot, ISBN 978-83-7259-264-4 |
|
The Role of Agriculture in Territorial Identity and Competitiveness of Rural Areas pod red. Anety Jarosz-Angowskiej, ISBN 978-83-7259-255-2 |
|
Zmienność morfologiczna nasion wybranych gatunków Paweł Gierasimiuk, Ewa Kwiecińska-Poppe, Mieczysław Bojarczyk, ISBN 978-83-7259-242-2 |
|
Mało znane gatunki drzew i krzewów owocowych Iwona Szot, Paweł Michalski, Paweł Szot, Paweł Krawiec, Tomasz Lipa, ISBN 978-83-7259-250-7 nakład wyczerpany |
|
Słonecznik bulwiasty (Heliantus tuberosus L.). Biologia, hodowla, znaczenie użytkowe Barbara Sawicka, ISBN 978-83-7259-252-1, |
|
Biogospodarka jako szansa rozwoju regionów peryferyjnych Anna Nowak, Armand Kasztelan, Tomasz Kijek, Anna Kobiałka, ISBN 978-83-7259-237-8 |
|
Vademecum chorób zakaźnych i pasożytniczych bydła Krzysztof Kostro, Zdzisław Gliński, ISBN 978-83-7259-254-3 |
|
Przewodnik do ćwiczeń z fizycznych podstaw Krzysztof Kornarzyński, ISBN 978-83-7259-248-4 |
|
Świnie gołębskie – puławskie. 90 lat hodowli (1926–2016) pod red. Marka Babicza, ISBN 978-83-7259-246-0 nakład wyczerpany |
|
Gospodarowanie w ogrodnictwie. pod red. Eugenii Czernyszewicz, ISBN 978-83-7259-245-3 |
|
Antropotechnika pojazdu w eksploatacji polowej i transporcie żywności Zbigniew Burski, Jacek Wasilewski, ISBN 978-83-7259-242-2 |
|
Wzrost i rozwój młodników sosnowych (Pinus sylvestris L.) pod red. Tadeusza Węgorka i Elżbiety Jolanty Bielińskiej, ISBN 978-83-7259-241-5 |
|
Funkcjonowanie wybranych ogniw łańcucha żywnościowego w Polsce w kontekście rozwoju biogospodarki Katarzyna Domańska, Agnieszka Komor, Artur Krukowski, Anna Nowak, ISBN 978-83-7259-237-8 |
|
Ochrona zdrowia i terapia chorób zakaźnych zwierząt gospodarskich. pod red. Krzysztofa Kostro i Zdzisława Glińskiego, ISBN 978-83-7259-230-9 |
|
Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności Ewa Kisielewska, Monika Kordowska-Wiater, ISBN 978-83-7259-234-7 Publikację można także zakupić w wersji elektronicznej w serwisie IBUK.PL |
|
Statystyczne sterowanie procesem. Wykłady i ćwiczenia Izabela Kuna-Broniowska, Urszula Bronowicka-Mielniczuk, ISBN 978-83-7259-226-2 |
|
Finanse i uproszczona księgowość w przedsiębiorstwach turystycznych Anna K. Mazurek-Kusiak, ISBN 978-83-7259-232-3 |
|
Uprawa roli i roślin z elementami herbologii Marzena Błażewicz-Woźniak, Tadeusz Kęsik, Mirosław Konopiński, ISBN 978-83-7259-222-4 |
|
Technika cieplna. Wybrane zagadnienia pod red. Dariusza Dzikiego, ISBN 978-83-7259-225-5 |
|
Hodowla i chów świń pod red. Marka Babicza, ISBN 978-83-7259-221-7 nakład wyczerpany |
|
Zbiór zadań i pytań z genetyki pod red. Grażyny Jeżewskiej-Witkowskiej; ISBN 978-83-7259-220-0 |
|
Gospodarowanie energią, surowcami i materiałami Zbigniew Burski, Jacek Wasilewski, ISBN 978-83-7259-229-3 |
|
Ochrona zdrowia i terapia chorób zakaźnych red. nauk. Krzysztof Kostro i Zdzisław Gliński, ISBN 978-83-7259-216-3 |
|
Ochrona zdrowia i terapia chorób zakaźnych red. nauk. Krzysztof Kostro i Zdzisław Gliński, ISBN 987-83-7259-223-1 |
|
Wirusologia. Przewodnik do ćwiczeń Łukasz Adaszek, Jerzy Ziętek, Beata Dzięgiel, Stanisław Winiarczyk, ISBN 978-83-7259-215-6 |
|
Agrobiotechnologia pod red. Krzysztofa Kowalczyka, ISBN 978-83-7259-210-1 |
|
Język angielski. Teksty dla studentów medycyny weterynaryjnej Anna Matuszak-Król, Joanna Król, ISBN 978-83-7259-080-X spis treści JĘZYK ANGIELSKI – spis treści Publikację można zakupić w wersji elektronicznej w serwisie IBUK.PL |
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP