Zielarstwo i terapie roślinne – studia I stop. stacjonarne
obowiązuje w roku akademickim 2018-2019

SEMESTR I     

ZTS1_1_Wychowanie _fizyczne_1
ZTS1_2_1_Język_obcy_1_Angielski_B_2
ZTS1_2_2_Język_obcy_1_Francuski_B_2

ZTS1_2_3_Język_obcy_1_Niemiecki_B_2
ZTS1_2_4_Język_obcy_1_Rosyjski_B-2
ZTS1_3_Botanika_i _podstawy_fitosocjologii
ZTS1_4_Chemia_ogólna_i_organiczna
ZTS1_5_Uprawa_roli_i_nawożenie
ZTS1_6_Analityka_laboratoryjna
ZTS1_7_Technologie_informacyjne
ZTS1_8_BHP_z_ergonomią
ZTS1_9_1_Historia_zielarstwa (Hum.- Społ.)

ZTS1_9_2_Etyka (Hum.- Społ.)
ZTS1_10_1_Filozofia (Hum.- Społ.)

ZTS1_10_2_Ekonomia (Hum. – Społ.)

SEMESTR II     

ZTS1_11_Wychowanie_fizyczne_2
ZTS1_12_1_Język_obcy_Angielski_B_2
ZTS1_12_2_Język_obcy_Francuski_B_2
ZTS1_12_3_Język_obcy_Niemiecki_B_2
ZTS1_12_4_Język_obcy_Rosyjski_B_2
ZTS1_13_Zielarstwo_ogólne
ZTS1_14_Biochemia_roślin
ZTS1_15_Fizjologia_roślin
ZTS1_16_Substancje_biologicznie_czynne
ZTS1_17_1_Surowce_zielarskie_ze_stanowisk_naturalnych

ZTS1_17_2_Prozdrowotne_właściwości_warzyw

SEMESTR III   

ZTS1_18_1_Język_obcy_3_Angielski_B_2
ZTS1_18_2_Język_obcy_3_Francuski_B_2
ZTS1_18_3_Język_obcy_3_Niemiecki_B_2
ZTS1_18_4_Język_obcy_3_Rosyjski_B_2
ZTS1_19_Zielarstwo_szczegółowe_1
ZTS1_20_Patogeny_roślin_i_surowców_zielarskich
ZTS1_21_Hodowla_i_nasiennictwo_zielarskie
ZTS1_22_Herbologia_zielarska
ZTS1_23_1_Żywienie_roślin_zielarskich

ZTS1_23_2_Diagnostyka_potrzeb_nawozowych
ZTS1_24_1_ Analiza_chemiczna_surowców_zielarskich

ZTS1_24_2_Diagnostyka_laboratoryjna_owoców_i_warzyw
ZTS1_25_1_Terapie_naturalne

ZTS1_25_2_Ogrody_botaniczne_i_farmakognostyczne

SEMESTR IV  

ZTS1_26_1_Język_obcy_4_Angielski_B_2
ZTS1_26_2_Język_obcy_4_Francuski_B_2
ZTS1_26_3_Język_obcy_4_Niemiecki_B_2
ZTS1_26_4_Język_obcy_4_Rosyjski_B_2
ZTS1_27_Zielarstwo_szczegółowe_2
ZTS1_28_Szkodniki_roślin_i_surowców_zielarskich
ZTS1_29_Farmakognozja
ZTS1_30_Rośliny_i_surowce_przyprawowe
ZTS1_31_Anatomia_i_fizjologia_człowieka
ZTS1_32_1_Grzyby_toksynotwórcze

ZTS1_32_2_Ocena_zdrowotności_roślin_zielarskich
ZTS1_33_1_Laboratoryjne_metody_oceny_żywności_pochodzenia_roślinnego

ZTS1_33_2_Charakterystyka_towaroznawcza_surowców_egzotycznych

SEMESTR V 

ZTS1_34_Fitoterapia
ZTS1_35_Farmakologia
ZTS1_36_Ochrona_roślin_zielarskich
ZTS1_37_Ratownictwo_medyczne
ZTS1_38_Regulacje_prawne_w_zielarstwie
ZTS1_39_Standaryzacja_surowców_zielarskich
ZTS1_40_1_Rośliny_lecznicze_świata

ZTS1_40_2_Etnofarmakologia
ZTS1_41_1_Grzyby_w_dietetyce_i_terapii

ZTS1_41_2_Ocena_jakości_warzyw
ZTS1_42_1_Konserwacja_i_przechowywanie_surowców_zielarskich

ZTS1_42_2_Przechowalnictwo_warzyw

SEMESTR VI           

ZTS1_43_Ekologiczne_uprawy_zielarskie
ZTS1_44_Towaroznawstwo_zielarskie
ZTS1_45_Ekonomika_i_organizacja_produkcji_zielarskiej
ZTS1_46_Obrót_produktami_leczniczymi
ZTS1_47_1_Reakcje_roślin_na_stresy_środowiskowe

ZTS1_47_2_Choroby_nieinfekcyjne_roślin
ZTS1_48_1_Ekologia_i_ochrona_środowiska

ZTS1_48_2_Naturalne_i_antropogeniczne_siedliska_roślin_zielarskich
ZTS1_49_1_Komputerowa_analiza_informacji

ZTS1_49_2_Przetwarzanie_baz_danych
ZTS1_50_Podstawy_prawa_i_ochrona_własności_intelektualnej (Hum. – Społ.)
ZTS1_51_Seminarium_dyplomowe_1
ZTS1_52_Praktyka_4_tygodnie

SEMESTR VII          

ZTS1_53_Dietetyka_i_żywienie_człowieka
ZTS1_54_1_Biofortyfikacja_roślin_zielarskich

ZTS1_54_2_Wojny_chemiczne_roślin
ZTS1_55_1_Rośliny alergizujące

ZTS1_55_2_Alergeny_środowiskowe
ZTS1_56_1_Zanieczyszczenia_produktów_zielarskich

ZTS1_56_2_Zanieczyszyszczenia_środowiskowe
ZTS1_57_1_Zarządzanie_w_sektorze_zielarskim

ZTS1_57_2_Finansowanie_projektów_z_funduszy_UE

ZTS1_58_Seminarium_dyplomowe_2
ZTS1_59_Praca_dyplomowa_i_egzamin_dyplomowy