Dyscyplina Technologia żywności i żywienia: Adam Staniszewski, Uniwersytet w Ansbach (Niemcy)
Dyscyplina Technologia żywności i żywienia: Klaudia Kowalik, Uniwersytet w Ansbach (Niemcy)
Dr inż. Magdalena Toporowska oraz dr Beata Ferencz powołane na redaktorki gościnne w czasopiśmie "International Journal of Environmental Research and Public Health" (IF 3,390)
Prof. dr hab. Krzysztof Jóźwiakowski głównym edytorem specjalnego wydania czasopisma "Water"
Poczwórny tryumf studentów UP w biegach, futsalu mężczyzn, koszykówce i egrometrze wioślarskim
Prof. dr hab. Dariusz Dziki o szeroko pojętych badaniach żywności dla Programu LOGIN: NAUKA
Najbardziej Prodoktorancka Uczelnia w Konkursie PRODOK. Wyróżnienie dla Szkoły Doktorskiej Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Dr hab. inż. Małgorzata Karwowska, prof. uczelni oraz prof. dr hab. Joanna Stadnik redaktorkami gościnnymi w czasopiśmie "Frontiers in Microbiology"