Zielarstwo i fitoprodukty – Studia Stacjonarne II st. 2018-2019
Zielarstwo i fitoprodukty – studia stacjonarne II stopnia
SEMESTR I
Uprawy zielarskie pod osłonami
Rośliny toksyczne i fitotoksyny
Techniki in vitro w zielarstwie
Micropropagation of rare medicinal plants
Analiza instrumentalna w zielarstwie
Diagnostyka laboratoryjna w bromatologii
Ogrody terapeutyczne (Hum. – Społ.)
Zioła we florystyce (Hum. – Społ.)
Statystyka i doświadczalnictwo
Eksperyment w doświadczalnictwie przyrodniczym
SEMESTR II
Dzieje upraw roślin leczniczych (Hum. – Społ.)
Zioła w tradycji ludowej (Hum. – Społ.)
Programy komputerowe w zielarstwie
SEMESTR III
Konfekcjonowanie surowców zielarskich
Fitoprodukty w profilaktyce zdrowotnej
Tworzenie modeli biznesowych (Hum. – Społ.)