Realizacja projektu badawczego sfinansowanego ze środków Narodowego Centrum Nauki przyznanych na podstawie decyzji nr UMO-2014/15/N/NZ9/04042 o finansowanie projektu
Kierownik projektu: mgr inż. Katarzyna Skrzypczak
Temat zadania badawczego:Zdolność szczepów Lactobacillus helveticus do produkcji peptydów biologicznie aktywnych – właściwości antyoksydacyjne wybranych preparatów białek serwatkowych fermentowanych przy udziale tych bakterii.
Okres trwania i miejsce realizacji projektu: 2015-08-10 do 2017-08-09 Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii, Zakład Technologii Owoców Warzyw i Grzybów.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76