Przedmioty dydaktyczne:
Katedra prowadzi szeroko zakrojone badania w zakresie biokonwersji polisacharydów, w tym celulozy, hemiceluloz, skrobi, inuliny do prostych związków chemicznych (etanol, cukry, kwasy organiczne), produkcji enzymów przez drobnoustroje, modyfikacji genetycznej drobnoustrojów (mutacje, fuzje protoplastów, rekombinacje genetyczne), charakterystyki i zastosowania preparatów enzymatycznych w technologii żywności.
Ponadto przedmiotem badań jest ocena zanieczyszczeń mikrobiologicznych i chemicznych żywności oraz wykrywanie zafałszowań żywności.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76