Media o nas

  • UP
  • Media o nas
Tu znajdziesz informacje medialne o Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie publikowane w prasie, telewizji, radiu oraz Internecie.

Zobacz wszystkie
07.07.2025

Pasieka UP w Lublinie latem - prof. dr hab. Grzegorz Borsuk

Na Lubelszczyźnie dominuje rzepakowy, jest zdrowym...

Zobacz więcej
30.06.2025

O rzemieślniczej produkcji żywności i kosmetyków na UP w Lublinie - Dr inż. Monika Michalak-Majewska

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie wdraża  w życie projekt...

Zobacz więcej
25.06.2025

Wiosenne przymrozki w sadach - dr Tomasz Lipa

Jaki wpływ na kwitnienie owoców w sadach mają wiosenne...

Zobacz więcej
20.06.2025

O lakownicy lśniącej -"grzybie wiecznego życia" i "Klątwie Faraona" opowiada dr hab. Ewa Zalewska, prof. uczelni

O lakownicy lśniącej -"grzybie wiecznego życia"...

Zobacz więcej
17.06.2025

Wszystko o bocianie białym - dr hab. Grzegorz Grzywaczewski, prof. uczelni

Bocian biały od wieków żyje wśród ludzi O bocianie białym...

Zobacz więcej
14.05.2025

Plantacja jak z kosmosu. Pierwsza w Polsce

Plantacja jak z kosmosu. Pierwsza w Polsce "Niczym...

Zobacz więcej
06.03.2025

Wywiad z rektorem prof. dr hab. Krzysztofem Kowalczykiem - Program "Agro wieści"

Ekipa Programu "Agro wieści" TVP 3 LUBLIN gościła po raz...

Zobacz więcej
03.03.2025

Dr hab. Izabela Wilk, prof. uczelni oraz dr inż. Anna Skowerska-Wiśniewska zapraszają na Zawody w Ośrodku Jeździeckim Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie

Na Halowe Mistrzostwa Województwa Lubelskiego...

Zobacz więcej
14.01.2025

Produkty mleczne w zbilansowanej diecie - prof. dr hab. Bartosz Sołowiej

O prozdrowotnych właściwościach produktów mlecznych...

Zobacz więcej
04.12.2024

Trzy dania na cenzurowanym - dr hab. Dariusz Stasiak, prof. Uczelni

Hamburger, pizza, kebab - dlaczego częste jedzenie tych...

Zobacz więcej
25.11.2024

Lubelskie media o Akcji "Różowa skrzyneczka" w UP w Lublinie

Media lubelskie o akcji Uniwersytetu Przyrodniczego...

Zobacz więcej
13.11.2024

"Jedzenie ma znaczenie, nauka na talerzu" - naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie w TVP NAUKA

Jak zmieniała się dieta człowieka na przestrzeni wieków?...

Zobacz więcej
07.11.2024

Uwaga na syrop glukozowo-fruktozowy, czyli...dlaczego szczury tracą pamięć? - prof. dr hab. Ewa Solarska

Uwaga na syrop glukozowo-fruktozowy, czyli dlaczego szczury...

Zobacz więcej
22.10.2024

Dynia. Nazywana "Złotem z krainy Inków" - poleca dr inż. Justyna Libera

Dynia. Polska super żywność. Niedoceniana - a szkoda...

Zobacz więcej
17.10.2024

80 lat Wydziału Agrobioinżynierii

W dniach 16-17 października  2024 r. Wydział...

Zobacz więcej