5 czerwca 2024 r. odbył się finał konkursu kulinarnego „MasterChef – Student”, który został zorganizowany dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii dzięki współpracy Wydziału z Zakładem Mięsnym “Mościbrody” Sp.  z o.o., Dworem Mościbrody, Sekcją Technologii Mięsa Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Oddziałem Lubelskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.

Zmagania uczestników oceniło jury składające się z przedstawicieli organizatorów i sponsorów (Adam Filipczuk, Adrian Moskwiak, Dariusz Stasiak, Monika Michalak-Majewska, Małgorzata Karwowska) oraz doświadczonego szefa kuchni z restauracji Legendy Miasta p. Łukasza Oronia.

Nagrody dla uczestników Konkursu ufundowali: Dwór Mościbrody,  Zakład Mięsny “Mościbrody” Sp.  z o.o, Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, Oddział Lubelski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.

Laureatom Konkursu serdecznie gratulujemy!

Współorganizatorom i sponsorom składamy serdeczne podziękowania!!

Tekst: Małgorzata Karwowska

 

obejrzyj filmową relację z wydarzenia
Zobacz