Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

Kolegium Wydziału

Członkowie Kolegium Wydziału:

prof. dr hab. Waldemar Gustaw Prodziekan, Dziekan oraz Przewodniczący Rady Dyscypliny: technologia żywności i żywienia

prof. dr hab. Magdalena Polak-Berecka – Prodziekan

dr hab. Karolina Wójciak, prof. uczelni – Prodziekan

prof. dr hab. Urszula Gawlik – Dziki

prof. dr hab. Izabella Jackowska

prof. dr hab. Urszula Pankiewicz

prof. dr hab. Adam Waśko

prof. dr hab. Michał Świeca

dr hab. Dariusz Stasiak, prof. uczelni
dr hab. Bartosz Sołowiej, prof. uczelni
dr hab. Monika Kordowska – Wiater, prof. uczelni
dr hab. Ewa Jabłońska – Ryś
dr Monika Sachadyn – Król
dr inż. Ewelina Zielińska
Michalina Kwiatkowska – przedstawiciel studentów
Małgorzata Niewinna – przedstawiciel studentów
Natalia Gryń – przedstawiciel studentów
Dorota Przebirowska
dr Monika Pytka – przedstawiciel związków zawodowych NSZZ “Solidarność”
dr Alicja Skrzypek – przedstawiciel związków zawodowych ZNP

Kompetencje kolegium wydziału określone zostały § 51 ust. 2 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Do kompetencji kolegium wydziału należy w szczególności:

  • ustalanie kierunków działalności dydaktycznej wydziału,
  • opiniowanie wniosków o powołanie dziekanów i prodziekanów,
  • opiniowanie wniosków o powołanie dyrektorów instytutów, kierowników katedr, katedr i klinik, zakładów, zakładów i klinik, pracowni i laboratoriów,
  • opiniowanie wniosków o zatrudnienie pracowników na stanowiskach badawczo-dydaktycznych oraz dydaktycznych,
  • opiniowanie wniosków o utworzenie, przekształcenie lub likwidację jednostek organizacyjnych wydziału,
  • opiniowanie wniosków o utworzenie nowych kierunków studiów,
  • delegowanie przedstawiciela do Komisji Wyborczej Uczelni