Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Członkowie Kolegium Wydziału:
prof. dr hab. Waldemar Gustaw Prodziekan, Dziekan oraz Przewodniczący Rady Dyscypliny: technologia żywności i żywienia
prof. dr hab. Magdalena Polak-Berecka – Prodziekan
dr hab. Karolina Wójciak, prof. uczelni – Prodziekan
prof. dr hab. Urszula Gawlik – Dziki
prof. dr hab. Izabella Jackowska
prof. dr hab. Urszula Pankiewicz
prof. dr hab. Adam Waśko
prof. dr hab. Michał Świeca
dr hab. Dariusz Stasiak, prof. uczelni
dr hab. Bartosz Sołowiej, prof. uczelni
dr hab. Monika Kordowska – Wiater, prof. uczelni
dr hab. Ewa Jabłońska – Ryś
dr Monika Sachadyn – Król
dr inż. Ewelina Zielińska
Michalina Kwiatkowska – przedstawiciel studentów
Małgorzata Niewinna – przedstawiciel studentów
Natalia Gryń – przedstawiciel studentów
Dorota Przebirowska
dr Monika Pytka – przedstawiciel związków zawodowych NSZZ “Solidarność”
dr Alicja Skrzypek – przedstawiciel związków zawodowych ZNP
Kompetencje kolegium wydziału określone zostały § 51 ust. 2 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Do kompetencji kolegium wydziału należy w szczególności:
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76