Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

Kolegium Wydziału

Członkowie Kolegium Wydziału:

prof. dr hab. Waldemar Gustaw
Dziekan oraz Przewodniczący Rady Dyscypliny: technologia żywności i żywienia

prof. dr hab. Urszula Pankiewicz – Prodziekan
prof. dr hab. Karolina Wójciak – Prodziekan
prof. dr hab. Urszula Gawlik
prof. dr hab. Izabella Jackowska
prof. dr hab. Bartosz Sołowiej
prof. dr hab. Michał Świeca
prof. dr hab. Adam Waśko
dr hab. Monika Kordowska-Wiater, prof. uczelni
dr hab. Aldona Sobota, prof. uczelni
dr hab. Dariusz Stasiak, prof. uczelni
dr hab. Ewa Jabłońska-Ryś
dr Monika Sachadyn-Król
dr inż. Ewelina Zielińska
Dorota Przebirowska – przedstawiciel pracowników inżynieryjno-technicznych
Michalina Kwiatkowska – przedstawiciel studentów
Szymon Kuliński – przedstawiciel studentów
Wiktoria Tarasiuk – przedstawiciel studentów
dr Monika Pytka – przedstawiciel związków zawodowych NSZZ “Solidarność”
dr Alicja Skrzypek – przedstawiciel związków zawodowych ZNP

Kompetencje kolegium wydziału określone zostały § 51 ust. 2 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Do kompetencji kolegium wydziału należy w szczególności:

  • ustalanie kierunków działalności dydaktycznej wydziału,
  • opiniowanie wniosków o powołanie dziekanów i prodziekanów,
  • opiniowanie wniosków o powołanie dyrektorów instytutów, kierowników katedr, katedr i klinik, zakładów, zakładów i klinik, pracowni i laboratoriów,
  • opiniowanie wniosków o zatrudnienie pracowników na stanowiskach badawczo-dydaktycznych oraz dydaktycznych,
  • opiniowanie wniosków o utworzenie, przekształcenie lub likwidację jednostek organizacyjnych wydziału,
  • opiniowanie wniosków o utworzenie nowych kierunków studiów,
  • delegowanie przedstawiciela do Komisji Wyborczej Uczelni