Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Członkowie Kolegium Wydziału:
prof. dr hab. Waldemar Gustaw
Dziekan oraz Przewodniczący Rady Dyscypliny: technologia żywności i żywienia
prof. dr hab. Urszula Pankiewicz – Prodziekan
prof. dr hab. Karolina Wójciak – Prodziekan
prof. dr hab. Urszula Gawlik
prof. dr hab. Izabella Jackowska
prof. dr hab. Bartosz Sołowiej
prof. dr hab. Michał Świeca
prof. dr hab. Adam Waśko
dr hab. Monika Kordowska-Wiater, prof. uczelni
dr hab. Aldona Sobota, prof. uczelni
dr hab. Dariusz Stasiak, prof. uczelni
dr hab. Ewa Jabłońska-Ryś
dr Monika Sachadyn-Król
dr inż. Ewelina Zielińska
Dorota Przebirowska – przedstawiciel pracowników inżynieryjno-technicznych
Michalina Kwiatkowska – przedstawiciel studentów
Szymon Kuliński – przedstawiciel studentów
Wiktoria Tarasiuk – przedstawiciel studentów
dr Monika Pytka – przedstawiciel związków zawodowych NSZZ “Solidarność”
dr Alicja Skrzypek – przedstawiciel związków zawodowych ZNP
Kompetencje kolegium wydziału określone zostały § 51 ust. 2 Statutu Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Do kompetencji kolegium wydziału należy w szczególności:
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76