Wręczenie Nagrody Specjalnej Firmy Kabako Gruppe sp. z o.o. w I edycji konkursu na najlepszą pracę dyplomową „Innowacyjna Inspiracja”

Wręczenie Nagrody Specjalnej Firmy Kabako Gruppe sp. z o.o. w I edycji konkursu na najlepszą pracę dyplomową „Innowacyjna Inspiracja”

W dniu 19 listopada 2024 roku odbyło się wręczenie Nagrody Specjalnej Firmy Kabako Gruppe sp. z o.o. w I edycji konkursu na najlepszą pracę dyplomową z zakresu technologii żywności i żywienia oraz biotechnologii pod hasłem „Innowacyjna Inspiracja”.

Nagroda specjalna została przyznana za pracę dyplomową pt. „Wpływ dodatku sproszkowanych owoców camu camu na jakość jogurtu”. Firma doceniła potencjalny wkład pracy w poprawę wartości odżywczych produktów mlecznych i poszerzanie możliwości wykorzystania naturalnych składników o dużym znaczeniu zdrowotnym. Celem nagrody jest nie tylko wyróżnienie pracy, ale również wsparcie dalszych badań nad wzbogacaniem żywności o elementy korzystnie wpływające na zdrowie człowieka.

Nagrody pieniężne zostały przyznane – promotor pracy prof. dr hab. Urszuli Pankiewicz oraz Autorce pracy mgr inż. Aleksandrze Kiwińskiej.

Nagrody wręczyli – Krzysztof Ochal (Dyrektor sprzedaży Kabako Gruppe sp. z o.o., członek Rady Ekspertów i Interesariuszy Zewnętrznych) oraz Jarosław Ścibior (Dyrektor Zakładu Mleczne Ogrody).

Sponsorom Nagród serdecznie dziękujemy, a Laureatkom gratulujemy!