Z przyjemnością informujemy, że zakończona została I edycja konkursu na najlepszą pracę magisterską z zakresu technologii żywności i żywienia oraz biotechnologii „INNOWACYJNA INSPIRACJA”.
W dniu 15 października 2024 roku Kapituła Konkursowa, powołana przez p. Dziekana prof. dr hab. Waldemara Gustawa, w składzie:
oceniła prace złożone do Konkursu. Członkowie Kapituły wysoko ocenili prace, doceniając w szczególności oryginalność prac, ich wartość naukową, charakter aplikacyjny oraz innowacyjność opisanych rozwiązań. Przyznali następujące nagrody:
W dniu 25 października 2024 roku p. Prodziekan prof. dr hab. Karolina Wójciak wręczyła nagrody i wyróżnienia laureatom Konkursu.
W konkursie przyznana została również Nagroda Specjalna Firmy Kabako Gruppe sp. z o.o.
Nagroda specjalna została przyznana za pracę dyplomową pt. „Wpływ dodatku sproszkowanych owoców camu camu na jakość jogurtu”. Firma doceniła potencjalny wkład pracy w poprawę wartości odżywczych produktów mlecznych i poszerzanie możliwości wykorzystania naturalnych składników o dużym znaczeniu zdrowotnym. Celem nagrody jest nie tylko wyróżnienie pracy, ale również wsparcie dalszych badań nad wzbogacaniem żywności o elementy korzystnie wpływające na zdrowie człowieka.
Laureatkom Konkursu oraz Promotorom prac serdecznie gratulujemy!!
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76