2020
12 października 2021r. w siedzibie Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie odbyły się warsztaty dla uczniów z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Leśnej Podlaskiej.
Spotkanie odbyło się w ramach podpisanego listu intencyjnego o współpracy pomiędzy Uniwersytetem Przyrodniczym w Lublinie, a w/w szkołą.
Uczniowie technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję wysłuchać wykładu dr Moniki Bojanowskiej dotyczącego diet alternatywnych, a także odbyć ćwiczenia dotyczące oceny jadłospisów, które poprowadził dr hab. Paweł Glibowski, prof. uczelni.
Dużym zainteresowaniem cieszył się spacer po Wydziale. Mgr Piotr Stanikowski oraz dr inż. Paulina Kęska zaprezentowali gościom pracownię gastronomiczną, salę półtechniki Katedry Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii oraz salę półtechniki Katedry Surowców Pochodzenia Zwierzęcego.
Na zakończenie spotkania mgr inż. Monika Zając z Biura Rekrutacji i Promocji Kształcenia, przedstawiła ofertę edukacyjną Uniwersytetu, a także możliwości rozwoju ponadprogramowego w czasie studiów.
Spotkanie zorganizowali członkowie Wydziałowej Komisji ds. Promocji, pod kierunkiem dr inż. Moniki Michalak-Majewskiej.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76