Szkolenie dla Studentów „Auditor wewnętrzny zarządzania bezpieczeństwem żywności wg standardów BRCGS oraz IFS” – relacja

Szkolenie dla Studentów „Auditor wewnętrzny zarządzania bezpieczeństwem żywności wg standardów BRCGS oraz IFS” – relacja
 
W dniach od 14 do 16 czerwca br. odbyło się trzydniowe szkolenie, w którym uczestniczyli studenci drugiego roku kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, studia stacjonarne i niestacjonarne II stopnia nt. Auditor wewnętrzny zarządzania bezpieczeństwem żywności wg standardów BRCGS v.9 oraz IFS v.8. Szkolenie zostało zorganizowane przez Panią prof. dr hab. inż. Karolinę Wójciak – Prodziekan ds. studenckich i dydaktyki Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii.
 
 
Trzydniowy kurs został przygotowany na podstawie wymagań międzynarodowych standardów BRCGS oraz IFS. W trakcie szkolenia identyfikacji podlegały wymagania prawne dotyczące produkcji żywności w powiązaniu z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności, interpretacja wymagań BRC oraz IFS oraz proces auditowania wg normy ISO 19011.
 
Szkolenie zakończyło się egzaminem. Wszyscy uczestnicy szkolenia uzyskali pozytywną ocenę z egzaminu i otrzymali certyfikaty potwierdzające kompetencje Auditora wewnętrznego zarządzania bezpieczeństwem żywności wg standardów BRCGS oraz IFS wydane przez jednostkę certyfikującą TUV NORD Polska.
 
Serdecznie gratulujemy!