Żywność i zdrowie to duet, który idzie ze sobą w parze. Jedno odbija się w drugim, wpływając na życie człowieka. Nie bez powodu mówią, że „jesteś tym, co jesz”. A jeśli jesz świadomie i efektywnie, i łączysz przy tym przyjemne z pożytecznym? Z pewnością, Twoje zdrowie odwdzięczy się Tobie!
Zapraszamy do dyskusji wokół żywności funkcjonalnej, która wyjątkowo dobrze wpływa na zdrowie i funkcjonowanie organizmu.
Ta przystępna dawka wiedzy w pigułce zostanie zaserwpwana 26 maja podczas specjalnego sympozjum. Wydarzenie będzie transmitowane na żywo na kanale YouTube Uniwersytetu Medycznego w Lublinie.
Patronat nad wydarzeniem objęli:
JM Rektor UP, prof. dr hab. Krzysztof Kowalczyk
JM Rektor UM, prof. dr hab. n. med. Wojciech Załuska
Nad tematem funkcjonalnego odżywiania pochylą się wspólnie specjaliści do spraw żywności i żywienia z Uniwersytetu Przyrodniczego i Uniwersytetu Medycznego w Lublinie:
Moderatorzy:
dr hab. inż. BARTOSZ SOŁOWIEJ, prof. UP
Prorektor ds. Nauki i Współpracy z Zagranicą
Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
prof. dr hab. n. med. ROBERT REJDAK
Prorektor ds. Umiędzynarodowienia, Cyfryzacji i Promocji
Uniwersytetu Medycznego w Lublinie
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76