Spotkanie promujące Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

W dniach 12 i 26 maja z inicjatywy nauczycieli akademickich oraz Biura Rekrutacji i Promocji Kształcenia odbyły się kolejne spotkania promujące kierunki studiów na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii.

Wzięli w nich udział uczniowie czterech klas z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych im. Mikołaja Kopernika w Busku Zdroju.

W trakcie dwóch spotkań zostały zaprezentowanie cztery kierunki studiów. Dodatkowo w ramach promocji każdego z nich pracownicy Wydziału wygłosili krótkie wykłady:

  • Kierunek Dietetyka – „Czy odpowiednie żywienie usprawnia myślenie? – czyli o diecie młodzieży” – wygłoszony przez dr inż. Justynę Liberę;
  • Kierunek Biotechnologia – „Tajemnice biotechnologii” – wygłoszony przez mgr inż. Małgorzatę Sikorę;
  • Kierunek Gastronomia i sztuka kulinarna – „Wino – co każdy gastronom powinien o nim wiedzieć” – wygłoszony przez mgr inż. Piotra Stanikowskiego;
  • Kierunek  Technologia żywności – „Nie taki makaron straszny jak go malują” – wygłoszony przez mgr inż. Dorotę Teterycz.

Mamy nadzieję, że podjęte działania promocyjne zachęcą uczniów do studiowania na naszym Uniwersytecie oraz poszerzą wiedzę na temat jego działalności.