W dniu 11 grudnia 2024 r. na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii, odbyło się spotkanie poświęcone „Ewaluacji jakości działalności dydaktycznej w zakresie przygotowania i oceny projektów inżynierskich oraz licencjackich zagadnień problemowych”.
Spotkanie poprowadziła Pani prof. dr hab. Karolina Wójciak – prodziekan ds. studenckich i dydaktyki. W spotkaniu uczestniczyli Pani prof. dr hab. Urszula Pankiewicz – prodziekan ds. studenckich i dydaktyki, Przewodniczące Rad Programowych kierunku: technologia żywności i żywienie człowieka, biotechnologia, dietetyka, gastronomia i sztuka kulinarna, Przewodnicząca Wydziałowej Komisji ds. Jakości Kształcenia oraz Nauczyciele akademiccy odpowiedzialni za przedmiot seminarium dyplomowe na pierwszym stopniu.
Podczas spotkania omówiono najważniejsze zapisy instrukcji I.12 pt. “Szczegółowe warunki przygotowywania projektów inżynierskich/ licencjackich zagadnień problemowych oraz przeprowadzania egzaminu dyplomowego na studiach I stopnia kończących się uzyskaniem tytułu zawodowego inżyniera lub licencjata dla cykli studiów, które rozpoczęły się od roku akademickiego 2019/2020”.
Przewodniczące Rad Programowych kierunków prowadzonych na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii przedstawiły raporty z oceny jakości projektów inżynierskich oraz licencjackich zagadnień problemowych, następnie przystąpiono do dyskusji dotyczących dalszego doskonalenia ich jakości. Zwrócono również uwagę na potrzebę wprowadzenia zmian w instrukcji I.12 wynikających ze zmiany Zarządzenia nr 45 Rektora UP w Lublinie z dnia 19 kwietnia 2021 r.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76