2020
Rozpoczęcie zajęć w ramach projektu „Żywność, żywienie i zdrowie – tradycja wsparta nauką”
W ostatnią sobotę (26.11) na Wydziale Nauk o Żywności i rozpoczęły się zajęcia w ramach projektu „Żywność, żywienie i zdrowie – tradycja wsparta nauką”, który skierowany jest do członków Kół Gospodyń Wiejskich z naszego województwa. W otwarciu projektu uczestniczyli: Pani Kamila Grzywaczewska – dyrektor KOWR OT w Lublinie, Pani Justyna Przysiężniak – kierownik KRUS w Krasnymstawie, prorektor ds. nauki i współpracy z zagranicą – dr hab. Bartosz Sołowiej, prof. UP, dziekan Wydziału – prof. dr hab. Waldemar Gustaw i kierownik projektu – dr inż. Monika Michalak-Majewska.
Zajęcia zainaugurował Pan Grzegorz Teresiński – ekspert ds. ekonomii społecznej, wykładem na temat międzypokoleniowej sztafety wzorców kulturowych realizowanej przez Koła Gospodyń Wiejskich. Natomiast prof. dr hab. Paweł Glibowski wprowadził Uczestników w tematykę wpływu żywienia na zdrowie człowieka.
Projekt „Żywność, żywienie i zdrowie – tradycja wsparta nauką” finansowany jest przez Ministerstwo Edukacji i Nauki w ramach programu „Społeczna odpowiedzialność nauki” Umowa nr SONP/SP/549821/2022 z dnia 22.11.2022 r.
Fot. Wojciech Radzki, Monika Michalak-Majewska
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76