2020
Świeżo upieczone absolwentki kierunku technologia żywności i żywienie człowieka mgr inż. Adrianna Stasiewicz oraz mgr inż. Natalia Łatwińska, wspólnie z pracownikami Zakładu Technologii Mięsa i Zarządzania Jakością opublikowały rozdziały w monografii naukowej pt. ŻYWNOŚĆ W XXI WIEKU OD PRODUCENTA DO KONSUMENTA, Red. Dorota Gałkowska, Stanisław Kowalski, Gabriela Zięć, wyd. Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków, 2021, ISBN 978-83-953897-2-6. Rozdziały podejmują problematykę oceny możliwości zastosowania ekstraktu z ostropestu plamistego w konserwie wieprzowej sterylizowanej jako czynnika kształtującego wybrane wyróżniki jakości oraz potencjał przeciwutleniający produktu. Monografia została przygotowana w ramach XIV Konferencji Naukowej z cyklu „Żywność XXI wieku” – „ŻYWNOŚĆ A OCZEKIWANIA WSPÓŁCZESNEGO KONSUMENTA, która odbyła się w dniach 16-17 września br. w Krakowie.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76