Informujemy, że prof. dr hab. Joanna Stadnik została powołana na członka Rady Naukowej Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców.
Polska Federacja Producentów Żywności została powołana w celu zapewnienia efektywnego współudziału podmiotów gospodarczych w tworzeniu prawnych, organizacyjnych i ekonomicznych warunków rozwoju sektora żywnościowego, jednej z największych i najsilniejszych gałęzi polskiej gospodarki. Członkami PFPŻ są wiodące firmy i organizacje związane z szeroko rozumianym rynkiem żywności w Polsce.
Organizacja aktywnie działa na rzecz rozwoju przemysłu żywnościowego i wzmocnienia jego reprezentacji w Polsce oraz w Unii Europejskiej.
W skład Rady Naukowej PFPŻ ZP wchodzą przedstawiciele wiodących instytucji i jednostek naukowych działających w obszarze żywności i żywienia. Głównym celem funkcjonowania Rady Naukowej jest pełniejsza wymiana informacji pomiędzy światem nauki, a przemysłem żywnościowym w zakresie najnowszych trendów, rozwiązań, technologii i badań.
Prof. dr hab. Joanna Stadnik jest pracownikiem Zakładu Technologii Mięsa i Zarządzania Jakością w Katedrze Technologii Żywności Pochodzenia Zwierzęcego na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76