Prezentacje pracowników Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii wyróżnione na XIV Konferencji Naukowej z cyklu Żywność XXI wieku organizowanej przez PTTŻ

W dniach 16-17 września w Krakowie odbyła się XIV Konferencja Naukowa z cyklu Żywność XXI wieku ŻYWNOŚĆ A OCZEKIWANIA WSPÓŁCZESNEGO KONSUMENTA, którą organizowało

Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski wraz z Wydziałem Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu Polskiej Akademii Nauk.

Jest nam niezmiernie miło poinformować Państwa, że Kapituła Konferencji przyznała wyróżnienia dla trzech pracowników Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, za prezentację następujących komunikatów naukowych:

  1. “Możliwość wykorzystania liofilizatów roślinnych w technologii kiełbas dojrzewających o obniżonym dodatku azotanu(III) sodu” dla dr inż. Justyny Libery
  2. “Wpływ zastosowania bakterii kwasu mlekowego w produkcji surowej dojrzewającej polędwicy na potencjalne działanie przeciwcukrzycowe peptydów” dla dr inż. Pauliny Kęski
  3. “Wpływ różnych metod suszenia lubczyku elicytowanego kwasem jasmonowym na aktywność enzymów zaangażowanych w indukcję stanu zapalnego” dla dr Urszuli Szymanowskiej

 

Gratulujemy wyróżnionym i życzymy dalszych sukcesów!