Praca doktorska dr inż. Anny Kononiuk wyróżniona w konkursie PTTŻ na najlepszą pracę doktorską

Praca doktorska dr inż. Anny Kononiuk wyróżniona w konkursie PTTŻ na najlepszą pracę doktorską z zakresu nauk o żywności obronioną w 2020 r.

 

W konkursie PTTŻ na najlepszą pracę doktorską z zakresu nauk o żywności obronioną w 2020 r., najwyższą punktację i nominację do nagrody Kapituła przyznała pracy dr inż. Anny Kononiuk pt. „Wpływ liofilizowanej serwatki kwasowej na cechy fizykochemiczne i zawartość składników bioaktywnych w surowo dojrzewających kiełbasach z mięsa przeżuwaczy”, wykonanej pod kierunkiem dr hab. Małgorzaty Karwowskiej, prof. UPL.

Wręczenie statuetki odbyło się 16 września 2021 roku w Krakowie podczas XIV Konferencji Naukowej z cyklu Żywność XXI wieku „Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta”.