Miło nam poinformować, że dr hab. Ewa Jabłońska-Ryś, dr Aneta Sławińska oraz dr inż. Katarzyna Skrzypczak zostały powołane na redaktorki gościnne numeru specjalnego czasopisma Foods.

Miło nam poinformować, że dr hab. Ewa Jabłońska-Ryś, dr Aneta Sławińska oraz dr inż. Katarzyna Skrzypczak zostały powołane na redaktorki gościnne numeru specjalnego czasopisma Foods.

Foods (ISSN 2304-8158) to międzynarodowe, recenzowane czasopismo naukowe o otwartym dostępie, poświęcone pracom związanym ze wszystkimi aspektami badań nad żywnością. Znajduje się na liście 25% czasopism o najwyższym wskaźniku Impact Factor (Q1) w kategorii Food Science and Technology, aktualnie posiada IF= 4,7 oraz 100 pkt MEiN.

Temat numeru specjalnego to: „Edible Mushroom: Nutritional Properties and Its Utilization in Foods”. Prace można nadsyłać do 20 sierpnia 2025.

Więcej informacji znaleźć można na stronie wydania specjalnego.

Zapraszamy!