Produkcja makaronu w Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie weszła na wyższy poziom dzięki współpracy z firmą WOPI oraz nowej matrycy w kształcie logotypu UP w Lublinie.
Makaron jest produkowany w Katedrze Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii (Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie). Zakład Inżynierii i Technologii Zbóż od lat wprowadza doświadczenia naukowe do przemysłu, ściśle współpracując z firmami produkującymi makarony, zakładami piekarniczymi czy start-upami.
Firma WOPI od 1993 roku zajmuje się wykonywaniem oraz wymianą wkładów teflonowych w matrycach tłoczni makaronowych.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76