Lubelski Festiwal Nauki na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii
W dniach 16-20 września 2024 roku na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii realizowane są projekty w ramach XX edycji Lubelskiego Festiwalu Nauki.
Zapraszamy do udziału i rezerwacji wolnych terminów pod adresem https://www.festiwal.lublin.pl/
KOD |
TYTUŁ PROJEKTU |
DATA I GODZINA REALIZACJI |
Poniedziałek – 16 września 2024 r. |
||
UP046 |
Chodź pomaluj mój chleb! |
16.09.2024 09:00 |
UP068 |
Czas przygotować idealne zdrowe śniadanie! |
16.09.2024 09:00 |
UP157 |
Inheritance beyond DNA: secrets of epigenetics – ONLINE |
16.09.2024 09:00 |
UP377 |
Skomponuj zdrową dietę, czyli prawidłowe żywienie w 5 krokach |
16.09.2024 09:00 |
UP407 |
Tekstura serów |
16.09.2024 09:00 |
UP072 |
Czekolada niejeden ma smak |
16.09.2024 10:00 |
UP068 |
Czas przygotować idealne zdrowe śniadanie! |
16.09.2024 11:00 |
UP076 |
Czy kanapka musi być nudna…? |
16.09.2024 11:00 |
UP154 |
Indeks glikemiczny żywności – czy warto go poznać bliżej? |
16.09.2024 11:00 |
UP377 |
Skomponuj zdrową dietę, czyli prawidłowe żywienie w 5 krokach |
16.09.2024 11:00 |
UP379 |
Słodko-gorzka analiza |
16.09.2024 12:00 |
UP479 |
Żywność kosmiczna |
16.09.2024 12:00 |
UP277 |
Mózg na Talerzu: Sekrety Neurodietetyki dla Optymalnego Funkcjonowania – ONLINE |
16.09.2024 13:00 |
UP412 |
To ci się upiecze! |
16.09.2024 13:00 |
UP010 |
Alergeny w gastronomii. Jak informować klientów? – ONLINE |
16.09.2024 14:00 |
UP450 |
Zakręcony jak precel |
16.09.2024 15:00 |
Wtorek – 17 września 2024 r. |
||
UP038 |
Bliskie spotkanie z reakcjami redoks |
17.09.2024 09:00 |
UP129 |
Evolution of Lactic Acid Bacteria Genomes: How Microorganisms Adapt to Different Environments – ONLINE |
17.09.2024 09:00 |
UP249 |
Makaronowe Szaleństwo – Zabawa kolorami w kuchni |
17.09.2024 09:00 |
UP271 |
Mleko w czystej postaci, czyli badania zafałszowań w produkcie |
17.09.2024 09:00 |
UP024 |
Bakterie, które leczą i żywią |
17.09.2024 10:00 |
UP130 |
Fałszowanie żywności. Jak nie dać się oszukać? |
17.09.2024 10:00 |
UP201 |
Koktajle dla serca |
17.09.2024 10:00 |
UP287 |
Naukowe smakołyki: Zdrowe desery dla przedszkolaków |
17.09.2024 10:00 |
UP304 |
Odkryj w sobie detektywa – zidentyfikuj nieznane – chromatografia bibułowa |
17.09.2024 10:00 |
UP149 |
Grzyby lecznicze w akcji: Antyoksydanty w Twojej diecie – ONLINE |
17.09.2024 11:00 |
UP207 |
Kolorowy Makaronowy Zawrót Głowy! |
17.09.2024 11:00 |
UP271 |
Mleko w czystej postaci, czyli badania zafałszowań w produkcie |
17.09.2024 11:00 |
UP317 |
Pestycydy w żywności |
17.09.2024 11:00 |
UP478 |
Żywność ekologiczna i jej wpływ na zdrowie |
17.09.2024 11:00 |
UP024 |
Bakterie, które leczą i żywią |
17.09.2024 12:00 |
UP090 |
Czy żywność może być niebezpieczna? |
17.09.2024 12:00 |
UP206 |
Kolorowo, zdrowo, molekularnie – czyli słów kilka o barwnikach roślinnych |
17.09.2024 12:00 |
UP311 |
Owady jadalne – fakty i mity |
17.09.2024 12:00 |
UP323 |
Po co nam dodatki do żywności? |
17.09.2024 12:00 |
UP097 |
Desery bez cukru i glutenu |
17.09.2024 13:00 |
UP225 |
Kreatywne Muffinki: Twórz, Dekoruj, Smakuj! |
17.09.2024 13:00 |
UP024 |
Bakterie, które leczą i żywią |
17.09.2024 14:00 |
Środa – 18 września 2024 r. |
||
UP003 |
ABC miareczkowania |
18.09.2024 09:00 |
UP081 |
Czy te oczy mogą kłamać ? – czyli zmysły w ocenie jakości żywności |
18.09.2024 09:00 |
UP203 |
Kolorowa mikrobiologia |
18.09.2024 09:00 |
UP131 |
Fast Food – jak wpływa na nasze zdrowie? |
18.09.2024 10:00 |
UP139 |
Gdzie się kryje cukier, czyli słodkie poszukiwania z Analitykami Żywności |
18.09.2024 10:00 |
UP143 |
Głodówka przerywana |
18.09.2024 10:00 |
UP200 |
Koktajle czyli pomysł na warzywa i owoce – warsztaty |
18.09.2024 10:00 |
UP203 |
Kolorowa mikrobiologia |
18.09.2024 10:00 |
UP238 |
Laboratorium młodego chemika |
18.09.2024 10:00 |
UP282 |
Nadtlenek wodoru jako reaktywna forma tlenu |
18.09.2024 10:00 |
UP287 |
Naukowe smakołyki: Zdrowe desery dla przedszkolaków |
18.09.2024 10:00 |
UP292 |
No waste w mojej kuchni – pomysły na wykorzystanie resztek |
18.09.2024 11:00 |
UP470 |
Zobacz swoje DNA! |
18.09.2024 11:00 |
UP012 |
Analiza jakości żywności |
18.09.2024 12:00 |
UP068 |
Czas przygotować idealne zdrowe śniadanie! |
18.09.2024 12:00 |
UP451 |
Zanim na Frytki, Ketchup na Warsztat: Twoje Zdrowie, Twój Smak i Wybór |
18.09.2024 12:00 |
UP467 |
Znaczenie oświetlenia w fotografii kulinarnej – ONLINE |
18.09.2024 12:00 |
UP361 |
Roślinne lodożerki |
18.09.2024 13:00 |
UP401 |
Tajemnice pieczywa – od historii po naukę – ONLINE |
18.09.2024 13:00 |
UP429 |
Witamina C – fakty i mity |
18.09.2024 13:00 |
UP400 |
Tajemnice Miodu: od kwiatu do słoika – rodzaje, odmiany i pułapki zafałszowań – ONLINE |
18.09.2024 14:00 |
UP205 |
Kolorowe tajemnice twojego talerza – ONLINE |
18.09.2024 15:00 |
UP361 |
Roślinne lodożerki |
18.09.2024 15:00 |
Czwartek – 19 września 2024 r. |
||
UP054 |
Co się dzieje z żywnością, gdy ją przechowujemy? |
19.09.2024 10:00 |
UP059 |
Co wiecie o danych na etykiecie? |
19.09.2024 10:00 |
UP067 |
Czary mary w kuchni |
19.09.2024 10:00 |
UP168 |
Jak hodować mikroorganizmy w laboratorium? |
19.09.2024 10:00 |
UP197 |
Klasa z kiełbasą |
19.09.2024 10:00 |
UP240 |
Leczenie ziołami – na czym polega fitoterapia? |
19.09.2024 10:00 |
UP247 |
Magiczne eksperymenty |
19.09.2024 10:00 |
UP067 |
Czary mary w kuchni |
19.09.2024 11:00 |
UP168 |
Jak hodować mikroorganizmy w laboratorium? |
19.09.2024 11:00 |
UP054 |
Co się dzieje z żywnością, gdy ją przechowujemy? |
19.09.2024 12:00 |
UP239 |
Laboratorium w głowie – wprowadzenie do analizy sensorycznej |
19.09.2024 12:00 |
UP316 |
Peer mentoring, czyli koleżeńska wymiana wiedzy |
19.09.2024 12:00 |
UP324 |
Podglądamy mikroby |
19.09.2024 12:00 |
UP361 |
Roślinne lodożerki |
19.09.2024 13:00 |
UP166 |
Jak działa elektrownia jądrowa i czy jest bezpieczna? |
19.09.2024 14:00 |
Piątek – 20 września 2024 r. |
||
UP357 |
Rola mikrobiom w naszym codziennym życiu – ONLINE |
20.09.2024 08:00 |
UP126 |
Epigenetyka a jej znaczenie w rozwoju człowieka – ONLINE |
20.09.2024 09:00 |
UP381 |
Smoothie, czyli zdrowa przyszłość – warsztaty |
20.09.2024 09:00 |
UP104 |
Dlaczego żywność ciemnieje? Stop brązowieniu enzymatycznemu – czyli jak zahamować aktywność oksydazy polifenolowej i peroksydazy. |
20.09.2024 10:00 |
UP146 |
Groch z kapustą czyli nasiona strączkowe w kuchniach świata |
20.09.2024 10:00 |
UP154 |
Indeks glikemiczny żywności – czy warto go poznać bliżej? |
20.09.2024 10:00 |
UP325 |
Podstawy dietetyki, czyli jak zdrowo się odżywiać i jak planować swój jadłospis |
20.09.2024 10:00 |
UP040 |
Bubble tea, czyli jak urozmaicić smak herbaty – warsztaty |
20.09.2024 11:00 |
UP154 |
Indeks glikemiczny żywności – czy warto go poznać bliżej? |
20.09.2024 13:00 |
UP166 |
Jak działa elektrownia jądrowa i czy jest bezpieczna? |
20.09.2024 14:00 |