2020
Za nami kolejna edycja Konkursu kulinarnego „MasterChef – Student” na najlepszą potrawę z indyka. W dniu 29 maja 2025 roku odbył się finał konkursu. Został on zorganizowany dzięki współpracy Wydziału z Zakładem Mięsnym “Mościbrody” Sp. z o.o., Dworem Mościbrody, Sekcją Technologii Mięsa Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Oddziałem Lubelskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Zmagania uczestników oceniło jury składające się z przedstawicieli organizatorów i sponsorów. W skład kapituły oceniającej weszli m.in. Doświadczeni szefowie kuchni – p. Łukasz Oroń (Legendy Miasta) oraz p. Adam Filipczuk (Dwór Mościbrody).
Wyniki konkursu:
1. miejsce: Danylo Hordichuk
2. miejsce: Daniel Sawchenko
3. miejsce: Jakub Nizio
Wyróżnienia:
Patrycja Kozdroń
Jakub Murat
Laureatom Konkursu serdecznie gratulujemy!
Współorganizatorom Konkursu oraz fundatorom nakród serdecznie dziękujemy!
Tekst: Małgorzata Karwowska
Zdjęcia: Wojciech Radzki
Galeria
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76