Konkurs kulinarny „MasterChef – Student” – relacja

Za nami kolejna edycja Konkursu kulinarnego „MasterChef – Student” na najlepszą potrawę z indyka. W dniu 29 maja 2025 roku odbył się finał konkursu. Został on zorganizowany dzięki współpracy Wydziału z Zakładem Mięsnym “Mościbrody” Sp.  z o.o., Dworem Mościbrody, Sekcją Technologii Mięsa Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Oddziałem Lubelskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.

Zmagania uczestników oceniło jury składające się z przedstawicieli organizatorów i sponsorów. W skład kapituły oceniającej weszli m.in. Doświadczeni szefowie kuchni – p. Łukasz Oroń (Legendy Miasta) oraz p. Adam Filipczuk (Dwór Mościbrody).

 

Wyniki konkursu:

1. miejsce: Danylo Hordichuk

2. miejsce: Daniel Sawchenko

3. miejsce: Jakub Nizio

 

Wyróżnienia:

Patrycja Kozdroń

Jakub Murat

Laureatom Konkursu serdecznie gratulujemy!

Współorganizatorom Konkursu oraz fundatorom nakród serdecznie dziękujemy!

 

Tekst: Małgorzata Karwowska

Zdjęcia: Wojciech Radzki

Galeria