2020
5 czerwca 2024 r. odbył się finał konkursu kulinarnego „MasterChef – Student”, który zorganizowany był dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii dzięki współpracy Wydziału z Zakładem Mięsnym “Mościbrody” Sp. z o.o., Sekcją Technologii Mięsa Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Oddziałem Lubelskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.
Wydarzenie zaszczyciła swoją obecnością Prorektor ds. Studenckich i Dydaktyki pani dr hab. Urszula Kosior-Korzecka, prof. uczelni kierując miłe słowa do uczestników konkursu. W wydarzeniu uczestniczyły również władze Wydziału: Dziekan – prof. dr hab. Waldemar Gustaw oraz Prodziekan – prof. dr hab. inż. Karolina Wójciak.
Zmagania uczestników oceniło jury składające się z przedstawicieli organizatorów i sponsorów (Adam Filipczuk, Adrian Moskwiak, Dariusz Stasiak, Monika Michalak-Majewska, Małgorzata Karwowska) oraz doświadczonego szefa kuchni z restauracji Legendy Miasta p. Łukasza Oronia.
Nagrody dla uczestników Konkursu ufundowali: Dwór Mościbrody, Dziekan Wydziału Nauk o Żywności
i Biotechnologii, Sekcja Technologii Mięsa Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Oddział Lubelski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz Zakład Mięsny “Mościbrody” Sp. z o.o.
Wyniki konkursu:
Wyróżnienia: Konga Konofał, Mikołaj Ociesa, Magda Pastusiak
Laureatom Konkursu serdecznie gratulujemy!
Tekst: Małgorzata Karwowska
Zdjęcia: Wojciech Radzki
Zapraszamy do obejrzenia galerii poniżej
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76