Konkurs kulinarny „MasterChef – Student” dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii

5 czerwca 2024 r. odbył się finał konkursu kulinarnego „MasterChef – Student”, który zorganizowany był dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii dzięki współpracy Wydziału z Zakładem Mięsnym “Mościbrody” Sp.  z o.o., Sekcją Technologii Mięsa Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Oddziałem Lubelskim Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.

Wydarzenie zaszczyciła swoją obecnością Prorektor ds. Studenckich i Dydaktyki pani dr hab. Urszula Kosior-Korzecka, prof. uczelni kierując miłe słowa do uczestników konkursu. W wydarzeniu uczestniczyły również władze Wydziału: Dziekan – prof. dr hab. Waldemar Gustaw oraz Prodziekan – prof. dr hab. inż. Karolina Wójciak.

Zmagania uczestników oceniło jury składające się z przedstawicieli organizatorów i sponsorów (Adam Filipczuk, Adrian Moskwiak, Dariusz Stasiak, Monika Michalak-Majewska, Małgorzata Karwowska) oraz doświadczonego szefa kuchni z restauracji Legendy Miasta p. Łukasza Oronia.

Nagrody dla uczestników Konkursu ufundowali: Dwór Mościbrody,  Dziekan Wydziału Nauk o Żywności
i Biotechnologii, Sekcja Technologii Mięsa Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Oddział Lubelski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz Zakład Mięsny “Mościbrody” Sp.  z o.o.

Wyniki konkursu:

  1. miejsce: Jakub Murat

  1. miejsce: Jakub Nizio

  1. miejsce: Artur Maj

Wyróżnienia: Konga Konofał, Mikołaj Ociesa, Magda Pastusiak

Laureatom Konkursu serdecznie gratulujemy!

 

Tekst: Małgorzata Karwowska

Zdjęcia: Wojciech Radzki

Zapraszamy do obejrzenia galerii poniżej