2020
dr inż. Ewa Jabłońska-Ryś oraz dr Aneta Sławińska redaktorami gościnnymi w czasopiśmie Applied Sciences (IF = 2,679; 100 pkt MEiN)
Pragniemy poinformować, że dr inż. Ewa Jabłońska-Ryś oraz dr Aneta Sławińska z Katedry Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii, Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, zostały powołane na redaktorki gościnne specjalnego wydania czasopisma Applied Sciences (ISSN 2076-3417), zatytułowanego Fermentation Technology in Food Production.
Czasopismo Applied Scienses obecnie posiada 100 pkt MEiN, natomiast aktualny IF wynosi 2,679 (2020). Czasopismo przypisane jest między innymi do dyscyplin: technologia żywności i żywienia; nauki farmaceutyczne; rolnictwo i ogrodnictwo; weterynaria.
Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych pracowników Uczelni, których badania naukowe związane są z tematyką wydania specjalnego. Prace (oryginalne prace badawcze, krótkie komunikaty i artykuły przeglądowe) można nadsyłać do 20 sierpnia 2022 roku.
Więcej informacji o Special Issue na stronie:
https://www.mdpi.com/journal/applsci/special_issues/ferment_tech
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76