dr inż. Ewa Jabłońska-Ryś oraz dr Aneta Sławińska redaktorami gościnnymi w czasopiśmie Applied Sciences (IF = 2,679; 100 pkt MEiN)

dr inż. Ewa Jabłońska-Ryś oraz dr Aneta Sławińska redaktorami gościnnymi w czasopiśmie Applied Sciences  (IF = 2,679; 100 pkt MEiN)

Pragniemy poinformować, że dr inż. Ewa Jabłońska-Ryś oraz dr Aneta Sławińska z Katedry Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii, Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, zostały powołane na redaktorki gościnne specjalnego wydania czasopisma Applied Sciences  (ISSN 2076-3417), zatytułowanego Fermentation Technology in Food Production.

Czasopismo Applied Scienses obecnie posiada 100 pkt MEiN, natomiast aktualny IF wynosi 2,679 (2020). Czasopismo przypisane jest między innymi do dyscyplin: technologia żywności i żywienia; nauki farmaceutyczne; rolnictwo i ogrodnictwo; weterynaria.

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych pracowników Uczelni, których badania naukowe związane są z tematyką wydania specjalnego. Prace (oryginalne prace badawcze, krótkie komunikaty i artykuły przeglądowe) można nadsyłać do 20 sierpnia 2022 roku.

Więcej informacji o Special Issue na stronie:

https://www.mdpi.com/journal/applsci/special_issues/ferment_tech