Miło nam poinformować, że dr hab. inż. Dominik Szwajgier, prof. uczelni oraz dr inż. Ewa Baranowska-Wójcik z Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii i Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii zostali powołani na redaktorów gościnnych w wydaniu specjalnym w czasopiśmie Nutrients.
Aktualna punktacja czasopisma: współczynnik wpływu („IF”) 5,717 i 140 pkt MEiN.
Tytuł numeru specjalnego to “The Role of Functional Foods and Ingredients in Mental Disorders and Brain Disease”: https://www.mdpi.com/journal/nutrients/special_issues/functional_foods_mental_brain
https://www.mdpi.com/journal/nutrients/instructions
Problematyka numeru specjalnego dotyczy roli żywności funkcjonalnej jak również indywidualnych składników żywności w interwencji żywieniowej w przypadku dysfunkcji i chorób centralnego układu nerwowego, w szczególności w profilaktyce chorób mózgu.
Serdecznie gratulujemy!
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76