2020
Miło nam poinformować, że dr hab. Aldona Sobota, prof. UP oraz dr inż. Piotr Zarzycki zostali powołani na redaktorów gościnnych specjalnego wydania czasopisma Foods – ” Grain Foods Processing and Nutrition: Cereal, Wheat, Noodles, and Other Gluten Products”.
Trzecim redaktorem gościnnym jest dr hab. Agnieszka Nawrocka z Instytutu Agrofizyki PAN, Lublin
Czasopismo publikowane jest w języku angielskim, znajduje się w bazie Journal Citation Reports.
Czasopismo „Foods” obecnie posiada IF=4,350 (2020) oraz 100 pkt i przypisane jest do następujących dyscyplin: nauki farmaceutyczne; nauki o zdrowiu; rolnictwo i ogrodnictwo; technologia żywności i żywienia; weterynaria.
Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych pracowników Uczelni, których badania naukowe związane są z tematyką wydania specjalnego. Prace można nadsyłać do 31 października 2022 r.
Więcej informacji o Special Issue na stronie:
Informacja od redaktorów gościnnych: Grain_Nutrition_Cereal_Wheat_Noodles_Other_Gluten_Products
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Skromna 8
20-704 Lublin
tel. +48 81 462 33 74
+48 81 462 33 92
fax. +48 81 462 33 76