STUDIA PODYPLOMOWE “Żywienie Człowieka i Dietetyka”
Żywienie człowieka i Dietetyka
Celem studiów jest wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do samodzielnego udzielania porad żywieniowo-dietetycznych. Studia są skierowane do absolwentów szkół wyższych, trwają dwa semestry. Program studiów został przygotowany w oparciu o wieloletnie doświadczenie dydaktyczne i zawodowe specjalistów z:
– Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie,
– Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (SGGW) w Warszawie
– Uniwersytetu Medycznego w Lublinie.
Program studiów obejmuje następujące przedmioty: anatomia i fizjologia człowieka, wybrane technologie produkcji żywności, żywienie człowieka, suplementy diety, bezpieczeństwo i higiena żywności, dietoterapia chorób dietozależnych psychodietetyka, żywienie specjalne, technologia potraw, zakładanie i prowadzeniem działalności gospodarczej.
Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych.
Zapraszamy do zapoznania się z całą ofertą studiów podyplomowych realizowanych przy Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii – STUDIA PODYPLOMOWE