Warsztaty „Ryby i owoce morza”

W dniu 28 listopada b.r. w Pracowni Gastronomicznej naszego Wydziału odbyły się warsztaty „Ryby i owoce morza”, które prowadził Miguel Ángel González Bravo, szef kuchni, trener i właściciel Bravo chef!, absolwent szkoleń w zakresie kuchni andaluzyjskiej, azjatyckiej oraz finger food. Uczestnikami byli Studenci studiów stacjonarnych drugiego stopnia kierunku technologia żywności i żywienie człowieka – specjalizacja technologia gastronomiczna. Warsztaty przygotował mgr Piotr Stanikowski.
 

W menu zaproponowanym przez Hiszpańskiego szefa kuchni znalazły się:
•    Vientos de galicia: krewetki, ciasto filo, avocado, chilli, ananas
•    Suquet de caballa: makrela, ziemniaki dwukolorowe, warzywa julienne, bulion
•    Filet z karpia, sos grzybowy, beza ziemniaczano-dyniowa

Miguel Ángel González Bravo instruował Studentów na każdym etapie pracy, udzielał cennych rad i praktycznych wskazówek. Efektem pracy były dania, które zapewniły wysoce pozytywne doznania sensoryczne 😉

  

   

  

Do obejrzenia zdjęć z warsztatów zapraszamy na Facebooka Pracowni!!!