Staże w ramach projektu
Kolejne kontrole jakości stażu w ramach projektu „Wysokiej Jakości Staże szansą zawodową dla studentów TŻiŻCZ UP w Lublinie”
W sierpniu 2019 roku zostały przeprowadzone kontrole w kolejnych zakładach przemysłu spożywczego, w których studenci kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka odbywają 16-tygodniowe staże w ramach projektu „Wysokiej Jakości Staże szansą zawodową dla studentów TŻiŻCZ UP w Lublinie”.
Koordynator merytoryczny projektu odbyła wizyty w następujących przedsiębiorstwach:
Animex Foods Sp. Zo.o. Sp.k (Starachowice)
Bakalland S.A. (Łódź)
Dr Gerard Sp Z o.o. (Międzyrzec Podlaski)
Kampol-Fruit Sp. z o.o. (Milejów)
Krajowa Spółka cukrowa S.A. w Toruniu Oddział „Cukrownia Werbkowice” (Werbkowice)
LST-Polska Sp. z o.o. (Bełżyce)
Wytwórnia Makaronu domowego Pol-Mak S.A. (Ludwin Kolonia)
Podczas prowadzonych kontroli Opiekunowie po stronie Przedsiębiorstw wyrażali zadowolenie z realizowanych staży podkreślając potrzebę współpracy w zakresie kształcenia przyszłych technologów żywności. Wyrażamy wdzięczność Prezesom Przedsiębiorstw za umożliwienie odbycia stażu studentom kierunku technologia żywności i żywienia człowieka. Stażystom życzymy zadowolenia ze zdobytego doświadczenia zawodowego.