Staże w ramach projektu

Kolejne kontrole jakości stażu w ramach projektu „Wysokiej Jakości Staże szansą zawodową dla studentów TŻiŻCZ UP w Lublinie”
W sierpniu 2019 roku zostały przeprowadzone kontrole w kolejnych zakładach przemysłu spożywczego, w których studenci kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka odbywają 16-tygodniowe staże w ramach projektu „Wysokiej Jakości Staże szansą zawodową dla studentów TŻiŻCZ UP w Lublinie”.
Koordynator merytoryczny projektu odbyła wizyty w następujących przedsiębiorstwach:
    Animex Foods Sp. Zo.o. Sp.k (Starachowice)
    Bakalland S.A. (Łódź)
    Dr Gerard Sp Z o.o. (Międzyrzec Podlaski)
    Kampol-Fruit Sp. z o.o. (Milejów)
    Krajowa Spółka cukrowa S.A. w Toruniu Oddział „Cukrownia Werbkowice” (Werbkowice)
    LST-Polska Sp. z o.o. (Bełżyce)
    Wytwórnia Makaronu domowego Pol-Mak S.A. (Ludwin Kolonia)

Podczas prowadzonych kontroli Opiekunowie po stronie Przedsiębiorstw wyrażali zadowolenie z realizowanych staży podkreślając potrzebę współpracy w zakresie kształcenia przyszłych technologów żywności.  Wyrażamy wdzięczność Prezesom Przedsiębiorstw za umożliwienie odbycia stażu studentom kierunku technologia żywności i żywienia człowieka. Stażystom życzymy zadowolenia ze zdobytego doświadczenia zawodowego.