Staże studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka w mleczarniach
Jedenastu studentów kierunku Technologia żywności i żywienia człowieka studiów pierwszego i drugiego stopnia realizuje 16-tygodniowe staże w ramach projektu „Wysokiej Jakości Staże szansą zawodową dla studentów TŻiŻCZ UP w Lublinie” w mleczarniach.
1. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Siedlcach
2. Spółdzielnia Mleczarska SPOMLEK w Radzyniu Podlaskim
3. Spółdzielnia Mleczarska „Michowianka” w Michowie
4. Spółdzielnia Mleczarska Bieluch w Chełmie
5. Spółdzielnia Mleczarska „Mlekpol” w Radomiu
6. „Bielmlek” Spółdzielnia Mleczarska w Bielsku Podlaskim
7. Kabako Milk w Opolu Lubelskim
Opiekę nad Stażystami w Przedsiębiorstwach sprawują doświadczeni pracownicy (kierownicy produkcji, dyrektorzy ds. Kontroli i Jakości), pod ich kierunkiem studenci zdobywają doświadczenie zawodowe. Przeprowadzone w sierpniu kontrole wykazały, że staże realizowane są zgodnie z założonym programem i spełniają oczekiwania zarówno Stażystów, jak i Opiekunów po stronie Przedsiębiorstwa.
Prezesom Przedsiębiorstw składamy serdeczne podziękowania za umożliwienie odbycia stażu studentom kierunku technologia żywności i żywienia człowieka. Stażystom życzymy zdobycia cennego doświadczenia zawodowego.