Staże studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka w mleczarniach

 

Jedenastu studentów kierunku Technologia żywności i żywienia człowieka studiów pierwszego i drugiego stopnia realizuje 16-tygodniowe staże w ramach projektu „Wysokiej Jakości Staże szansą zawodową dla studentów TŻiŻCZ UP w Lublinie” w mleczarniach.

 

Staże odbywają się w 7 Przedsiębiorstwach:

1.      Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Siedlcach

2.      Spółdzielnia Mleczarska SPOMLEK w Radzyniu Podlaskim

3.      Spółdzielnia Mleczarska „Michowianka” w Michowie

4.      Spółdzielnia Mleczarska Bieluch w Chełmie

5.      Spółdzielnia Mleczarska „Mlekpol” w Radomiu

6.      „Bielmlek” Spółdzielnia Mleczarska w Bielsku Podlaskim

7.      Kabako Milk w Opolu Lubelskim

 

Opiekę nad Stażystami w Przedsiębiorstwach sprawują doświadczeni pracownicy (kierownicy produkcji, dyrektorzy ds. Kontroli i Jakości), pod ich kierunkiem studenci zdobywają doświadczenie zawodowe. Przeprowadzone w sierpniu kontrole wykazały, że staże realizowane są zgodnie z założonym programem i spełniają oczekiwania zarówno Stażystów, jak i Opiekunów po stronie Przedsiębiorstwa. 

 

Prezesom Przedsiębiorstw składamy serdeczne podziękowania za umożliwienie odbycia stażu studentom kierunku technologia żywności i żywienia człowieka. Stażystom życzymy zdobycia cennego doświadczenia zawodowego.