Sudenci SKN na Dniach Otwartych

Podczas Dnia Otwartego na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie swoje stanowiska przygotowali także studenci ze Studenckiego Koła Naukowego Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności, pod kierunkiem pani dr Justyny Libery. Wszechstronność członków SKN sprawdziła się i tym razem. Obecność dietetyków, technologów żywności oraz studentów gastronomii i sztuki kulinarnej w grupie dała możliwość zapoznania zainteresowanych ofertą związaną z tymi kierunkami. Przygotowane stoisko składało się z kilku sekcji. W pierwszej wszyscy odwiedzający mieli możliwość sprawdzenia swojej wiedzy i umiejętności dotyczących czytania etykiet na produktach spożywczych. Drugie stanowisko dotyczyło  dodatków do żywności, przy którym wyjaśniano czym są i jaka pełnią rolę poszczególne substancje wykorzystywane w technologii żywności. Zainteresowani mogli zobaczyć jak one wyglądają, czy też sprawdzić m.in. jak pachnie aromat dymu wędzarniczego czy mielonki. W organizację stoiska włączyła się także doktorantka – pani mgr Paulina Skorek, która zadbała także o to by przyszli studenci UP dowiedzieli się więcej o kierunku „Dietetyka” oraz o funkcjonowaniu wydziałowej Poradni Dietetycznej.