Warsztaty dla uczniów z Technikum Żywieniowego w Łukowie
16 listopada 2018 r. odbyły się warsztaty promujące studia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii odwiedzili uczniowie klasy maturalnej z Technikum Żywieniowego w Łukowie.
Oprócz prezentacji multimedialnej promującej Wydział i Uniwersytet przedstawionej przez dr. hab. Pawła Glibowskiego, prof. nadzw. UP, w ramach wizyty odbyły się warsztaty podzielone na dwa bloki – jeden dotyczył żywienia i dietetyki, drugi – gastronomii i sztuki kulinarnej.
W bloku żywieniowo-dietetycznym mgr Paulina Skorek oraz mgr Katarzyna Banach przedstawiły prezentacje dotyczące najnowszych trendów w żywieniu i dietetyce zaś w bloku gastronomicznym mgr Piotr Stanikowski poprowadził warsztaty dotyczące m.in. carvingu (sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach). Na koniec wszyscy uczestnicy otrzymali informatory rekrutacyjne.