Warsztaty dla uczniów technikum z Siennicy Różanej

Dnia 5 marca w ramach działaność edukacyjnej SKN Dietetyków mieliśmy przyjemność gościć uczniów technikum o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół CKR w Siennicy Różanej. Studentki trzeciego roku dietetyki – Karolina Jachimowicz, Marzena Jamroży i Ania Pomichowska, na początku spotkania wygłosiły prezentację, w której podały korzyści płynące ze zdrowego stylu życia oraz przedstawiły podstawy prawidłowego żywienia. Drugą część zajęć stanowiły warsztaty – uczniowie
sprawdzali, ile jest cukru, soli i tłuszczu w produktach spożywczych bardzo często wybieranych przez młodych ludzi – między innymi w coli, paluszkach czy hamburgerach. Celem spotkania było zaprezentowanie, że większość z nas często nie ma wiedzy na temat tego, co producenci ukrywają w jedzeniu. Młodzież była zadowolona ze spotkania, a co najważniejsze – bardziej świadoma!