University of Porto (Faculty of Nutrition and Food Sciences) we współpracy z Ghent University (Belgia) oraz University of Vigo (Hiszpania), zaprasza studentów II stopnia i doktorantów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie na krótkoterminową mobilność w ramach programu Erasmus+ (Blended Intensive Programme).

Tematyka kursu – “RADIANT – Tradition in Culinary Innovation: from minor to major”

Kurs skierowany jest do studentów II i III stopnia kierunków związanych z naukami o żywności i żywieniu człowieka, dietetyką, gastronomią i sztuką kulinarną, produkcją żywności.

Kurs składa się z dwóch komponentów, które odbędą się w następujących terminach:
– komponent wirtualny (on-line): 10.02.2025–21.02.2025
– komponent fizyczny: 24.02.2025–28.02.2025, miejsce: University of Porto – FCNAUP at the Faculty of Nutrition and Food Sciences

Liczba punktów ECTS: 3

Program kursu obejmuje między innymi:
– znaczenie zróżnicowanej diety oraz różnorodności biologinczej dla zdrowia;
– innowacyjne produkty spożywcze z perspektywy konsumenta;
– jak nawyki żywieniowe wpływają na zmiany w obszarach takich jak produkcja, przetwarzanie, handel, ekonomia, migracja kiedyś i obecnie;
– symboliczna tożsamość kulturowa diety.

Dofinasowanie: zakwalifikowani studenci dostaną wsparcie z Programu Erasmus+ w wysokości 79 EUR/dzień, tylko na czas fizycznego pobytu w Portugalii (na pokrycie kosztów podróży, zakwaterowania, posiłków).

Rekrutacja na wyjazd:
Komplet wypełnionych i podpisanych dokumentów rekrutacyjnych należy składać do dnia 17 grudnia 2024 (wtorek) do godziny 14.00 w Biurze Mobilności Akademickiej – Budynek Biblioteki Głównej UP w Lublinie (pokój 309, III piętro). 
Dokumenty rekrutacyjne do pobrania TUTAJ.

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, o zakwalifikowaniu będzie decydowała zgodność kierunku studiów z tematyką kursu, wyniki w nauce oraz kompetencje językowe.
Lista zakwalifikowanych studentów zostanie wysłana do University of Porto, który przeprowadzi selekcję kandydatów. Zaakceptowani studenci zostaną poinformowani o tym fakcie mailowo.

Więcej informacji na temat wydarzenia dostępne do pobrania poniżej:

ulotka informacyjna
Zobacz