Przedmioty realizowane w Pracowni:
Przedmiot |
Semestr studiów |
Osoba odpowiedzialna |
Kierunek: ZOOTECHNIKA |
||
studia stacjonarne I° |
|
|
Ekologiczna produkcja żywności pochodzenia zwierzęcego |
V |
Dr inż. Piotr Stanek |
Ekologiczne systemy chowu zwierząt |
V |
Dr inż. Piotr Stanek |
Kierunek: BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI |
||
studia stacjonarne I° |
|
|
Podstawy produkcji zwierzęcej |
III |
Dr hab. Ewa Januś, prof. uczelni |
Produkcja i certyfikacja żywności ekologicznej |
V |
Dr inż. Piotr Stanek |
studia stacjonarne II° |
|
|
Znaczenie bioróżnorodności w produkcji żywności |
II |
Dr hab. Ewa Januś, prof. uczelni |
Światowe systemy produkcji żywności |
II |
Dr hab. Ewa Januś, prof. uczelni |
studia niestacjonarne I° |
|
|
Podstawy produkcji zwierzęcej |
III |
Dr hab. Ewa Januś, prof. uczelni |
Produkcja i certyfikacja żywności ekologicznej |
V |
Dr inż. Piotr Stanek |
studia niestacjonarne II° |
|
|
Znaczenie bioróżnorodności w produkcji żywności |
II |
Dr hab. Ewa Januś, prof. uczelni |
Światowe systemy produkcji żywności |
II |
Dr hab. Ewa Januś, prof. uczelni |
Kierunek: BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY |
||
studia stacjonarne I° |
|
|
Technologia produkcji zwierzęcej |
IV |
Dr inż. Piotr Stanek |
Systemy produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego |
IV |
Dr inż. Piotr Stanek |
studia niestacjonarne I° |
|
|
Technologia produkcji zwierzęcej |
V |
Dr inż. Piotr Stanek |
Systemy produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego |
V |
Dr inż. Piotr Stanek |
Kierunek: DIETETYKA |
||
studia stacjonarne I° |
|
|
Żywność pochodzenia zwierzęcego z produkcji klasycznej i ekologicznej |
I |
Dr inż. Piotr Stanek |
studia niestacjonarne I° |
|
|
Żywność pochodzenia zwierzęcego z produkcji klasycznej i ekologicznej |
II |
Dr inż. Piotr Stanek |
Kierunek: OCHRONA ŚRODOWISKA |
||
studia stacjonarne I° |
|
|
Rolnicze zanieczyszczenia środowiska |
V |
Dr inż. Piotr Stanek |
Kierunek: BIOKOSMETOLOGIA |
||
studia stacjonarne I° |
|
|
Ekologiczna produkcja surowców zwierzęcych |
III |
Dr inż. Piotr Stanek |
KIERUNEK: ROLNICTWO |
||
studia stacjonarne I° |
|
|
Chów zwierząt |
III |
Dr hab. Ewa Januś, prof. uczelni |
Kierunek: AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA I AGROTURYSTYKA KWALIFIKOWANA |
||
studia stacjonarne I° |
|
|
Rolnictwo ekologiczne |
IV |
Dr inż. Piotr Stanek |
Tematyka badań:
Realizowane tematy badawcze:
Pracownia Ekologicznej Produkcji Żywności Pochodzenia Zwierzęcego została powołana w 2010 r. Uchwałą Senatu nr 33/2009-2010 jako jednostka funkcjonująca w ramach Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła. Pierwszym kierownikiem pracowni została Dr Aneta Brodziak, a w jej skład wchodzili Dr inż. Piotr Stanek, Dr inż. Waldemar Teter oraz Dr inż. Przemysław Jankowski.
W 2017 roku Uchwałą Senatu nr 42/2016-2017 Pracownię włączono w struktury Instytutu Hodowli Zwierząt i Ochrony Bioróżnorodności. Jej kierownikiem została Dr hab. Ewa Januś, a w jej skład weszli Dr inż. Piotr Stanek, Dr inż. Andrzej Lisowski oraz Dr inż. Waldemar Teter.
Obecnie w Pracowni zatrudnione są trzy osoby:
Dr hab. Ewa Januś, prof. uczelni – kierownik
Dr inż. Piotr Stanek – adiunkt
Dr inż. Andrzej Lisowski – specjalista inżynieryjno-techniczny
Wybrane publikacje pracowników w latach 2015-2019:
Monografie i rozdziały w monografii naukowej:
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Akademicka 13
20-950 Lublin
tel. (+ 081) 445-69-91
(+ 081) 445-65-81
(+ 081) 445-66-11