Sympozjum Naukowe pt. „ŻYWNOŚĆ W XXI WIEKU – INNOWACJE CZY POWRÓT DO TRADYCJI”

Katedra Oceny Jakości i Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych

Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie

i

Oddział Lubelski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności

  

zapraszają na

Sympozjum Naukowe

pt. „ŻYWNOŚĆ W XXI WIEKU

– INNOWACJE CZY POWRÓT DO TRADYCJI”

oraz

Jubileusz pracy zawodowej

Pani prof. dr hab. Anny Litwińczuk

Lublin, 11 maja 2022 r.

Zakres tematyczny Sympozjum:
·        Produkcja żywności

·        Jakość i bezpieczeństwo żywności

·        Żywność tradycyjna

·        Innowacje w produkcji żywności

·        Dieta i jej rola w naukach żywieniowych i medycznych

Zakres nie ogranicza się jedynie do wskazanych zagadnień.

Tematy referatów plenarnych:

1.      Zarządzanie i zapewnianie bezpieczeństwa i jakości żywności – współczesne wyzwania

2.      Produkcja żywności w świetle współczesnych uwarunkowań cywilizacyjnych

3.      Innowacje w technologii mięsa

4.     Żywienie medyczne w profilaktyce i leczeniu chorób cywilizacyjnych

Kalendarium:
·        do 20 marca 2022 r. – zgłoszenie uczestnictwa

·        do 31 marca 2022 r. – przesłanie abstraktu

·        do 10 kwietnia 2022 r. – wniesienie opłaty

·        do 30 kwietnia 2022 r. – przesłanie e-posteru

Koszt uczestnictwa:
·        150 zł – pracownicy

·        80 zł – doktoranci

Opłata obejmuje: udział w Sympozjum, materiały i certyfikat udziału, poczęstunek w przerwie kawowej i obiad, jak również uroczystą kolację.

Istnieje możliwość opublikowania zgłoszonych prac (po uzyskaniu pozytywnych recenzji) w czasopiśmie Journal of Animal Science, Biology and Bioeconomy (https://czasopisma.up.lublin.pl/index.php/jasbb), będącym w wykazie czasopism naukowych MNiSW (20pkt). Prace są publikowane w języku polskim i angielskim. Wytyczne dla Autorów: https://czasopisma.up.lublin.pl/index.php/jasbb/wytyczne. Koszt: 250zł.

Komitet naukowy:
Prof. dr hab. Mariusz Florek – Przewodniczący

Prof. dr hab. Joanna Barłowska

Prof. dr hab. Tomasz Daszkiewicz

Prof. dr hab. Jolanta Król

Prof. dr hab. Ewa Poleszak

Prof. dr hab. Tadeusz Sikora

Prof. dr hab. Joanna Stadnik

Dr hab. inż. Piotr Skałecki, prof. uczelni

Komitet organizacyjny:
Dr hab. Aneta Brodziak, prof. uczelni – Przewodnicząca

Dr Anna Teter – Sekretarz

Dr hab. inż. Piotr Domaradzki, prof. uczelni

Dr hab. Monika Kędzierska-Matysek

Dr Agnieszka Kaliniak-Dziura

Dr Marek Kowalczyk

Dr inż. Małgorzata Ryszkowska-Siwko

Dr inż. Barbara Topyła

Dr inż. Małgorzata Dmoch

Adres Komitetu Organizacyjnego:
Katedra Oceny Jakości i Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin

Tel. 814456836, 814456006

e-mail:

Karta zgłoszenia udziału - PDF
Zobacz
Karta zgłoszenia udziału - DOC
Zobacz
Wzór streszczenia
Zobacz