Sukces Pracowników Wydziału Inżynierii Produkcji w Konkursie Ministerstwa Edukacji i Nauki na inwestycje związane z działalnością naukową
Troje Pracowników naszego Wydziału otrzymało zgodę na finansowanie projektów o łącznej kwocie 3 093 458 zł:
Tytuł projektu: System do monitorowania i automatycznej identyfikacji drobnoustrojów w produkcji nowej żywności
Kierownik: dr hab. inż. Renata Różyło, profesor uczelni
Katedra Inżynierii i Maszyn Spożywczych
Kwota Finansowania: 1 616 058 zł
Tytuł projektu: Spektrofotometr fluorescencji rentgenowskiej z rozproszeniem energii
Kierownik: dr inż. Agata Blicharz-Kania
Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Żywności i Pasz
Kwota Finansowania: 800 000 zł
Tytuł projektu: Mikroskop FTIR
Kierownik: dr hab. inż. Dariusz Góral, profesor uczelni
Katedra Biologicznych Podstaw Technologii Żywności i Pasz
Kwota Finansowania: 677 400 zł
od lewej: dr inż. Agata Blicharz-Kania; dr hab. inż. Dariusz Góral, profesor uczelni;
dr hab. inż. Renata Różyło, profesor uczelni