Lubelski Festiwal Nauki na Wydziale Inżynierii Produkcji
W dniach 16-20 września 2024 roku na Wydziale Inżynierii Produkcji realizowane są projekty w ramach Lubelskiego Festiwalu Nauki. Zapraszamy do udziału i rezerwacji wolnych terminów pod adresem https://www.festiwal.lublin.pl/
KOD | TYTUŁ PROJEKTU | DATA I GODZINA REALIZACJI |
16 wrzesień 2024 |
||
UP092 | Czym jest temperatura i jak ją zmierzyć? | 16.09.2024 08:00 |
UP052 | Co samochód ma w baku? – Ciekawostki o paliwach silnikowych. | 16.09.2024 09:00 |
UP065 | Cyfrowe opracowanie analogowych map ewidencyjnych | 16.09.2024 09:00 |
UP386 | Sprawdzimy na co patrzysz | 16.09.2024 09:00 |
UP441 | Wykonanie i opracowanie pomiarów satelitarnych GNSS | 16.09.2024 09:00 |
UP242 | Lepkość | 16.09.2024 10:00 |
UP279 | Multimedialna obserwacja mikroskopowa | 16.09.2024 10:00 |
UP337 | Postrzeganie barw i co z tego wynika | 16.09.2024 10:00 |
UP385 | Sposoby ograniczania negatywnego wpływu działalności człowieka na środowisko przyrodnicze | 16.09.2024 10:00 |
UP398 | Świat białek | 16.09.2024 10:00 |
UP113 | Doświadcz kreatywnego myślenia z Design Thinking | 16.09.2024 11:00 |
UP212 | Kolory tęczy w naturalnych balsamach do ust | 16.09.2024 11:00 |
UP279 | Multimedialna obserwacja mikroskopowa | 16.09.2024 11:00 |
UP387 | Sprawdź swój czas reakcji | 16.09.2024 11:00 |
UP397 | Świat Sacharydów | 16.09.2024 11:00 |
UP436 | Wszystko co chcielibyście wiedzieć o biomasie | 16.09.2024 11:00 |
UP441 | Wykonanie i opracowanie pomiarów satelitarnych GNSS | 16.09.2024 11:00 |
UP053 | Co się dzieje wokół Ciebie? – o bezpieczeństwie na co dzień | 16.09.2024 12:00 |
UP333 | Pomiary twardości | 16.09.2024 12:00 |
UP394 | Śladami geodezji – geopodchody | 16.09.2024 13:00 |
UP086 | Czy wiesz co jesz? | 16.09.2024 14:00 |
17 wrzesień 2024 |
||
UP045 | Chemia wokół nas | 17.09.2024 08:00 |
UP244 | Liofilizacja jako recepta na żywność smaczną i zdrową | 17.09.2024 08:00 |
UP187 | Jak wygenerować model terenu? | 17.09.2024 09:00 |
UP246 | Magia czekolady – Od ziarna do tabliczki | 17.09.2024 09:00 |
UP061 | Co z tym klimatem | 17.09.2024 10:00 |
UP148 | Grywalizacja w zarządzaniu – symulacyjne gry planszowe | 17.09.2024 10:00 |
UP215 | Konstrukcje z papieru – origami 1.0 | 17.09.2024 10:00 |
UP247 | Magia kolorów – chemiczne reakcje barwne | 17.09.2024 10:00 |
UP315 | Oznaczanie refrakcji molowej wybranych substancji chemicznych | 17.09.2024 12:00 |
UP329 | Podstawy tworzenia modeli trójwymiarowych | 17.09.2024 12:00 |
18 wrzesień 2024 | ||
UP309 | Orzechy – super żywność z wieloma korzyściami dla zdrowia | 18.09.2024 08:00 |
UP435 | Wprowadzenie do robotyki na przykładzie LEGO Mindstorms NXT | 18.09.2024 08:00 |
UP445 | Wysokie ciśnienia i ich zastosowanie w utrwalaniu żywności | 18.09.2024 08:00 |
UP089 | Czy żyjemy pod napięciem | 18.09.2024 09:00 |
UP153 | Hydrofitowe oczyszczalnie ścieków | 18.09.2024 09:00 |
UP257 | Matematykę znajdziesz wszędzie. Czym jest złoty podział? | 18.09.2024 09:00 |
UP127 | Ergonomia stanowiska biurowego w domu – co musisz wiedzieć? | 18.09.2024 10:00 |
UP150 | Hamownia podwoziowa w badaniach samochodów | 18.09.2024 10:00 |
UP158 | Innowacyjne myślenie i kreatywność: rozwijanie umiejętności myślenia poza utartymi schematami i generowania nowatorskich rozwiązań | 18.09.2024 10:00 |
UP216 | Konstrukcje z papieru – origami 2.0 | 18.09.2024 10:00 |
UP247 | Magia kolorów – chemiczne reakcje barwne | 18.09.2024 10:00 |
UP028 | Bezpieczeństwo pracy w magazynie i obsługa wózków widłowych | 18.09.2024 11:00 |
UP258 | Matematykę znajdziesz wszędzie. Modulor, a co to takiego? | 18.09.2024 11:00 |
UP412 | Tłuszcz – wróg czy przyjaciel | 18.09.2024 11:00 |
UP473 | Zobaczyć dźwięk | 18.09.2024 11:00 |
UP136 | Gawęda o badaniach pojazdów | 18.09.2024 12:00 |
UP418 | Tworzenie modeli trójwymiarowych w programie Blender 3D | 18.09.2024 12:00 |
UP473 | Zobaczyć dźwięk | 18.09.2024 13:00 |
UP435 | Wprowadzenie do robotyki na przykładzie LEGO Mindstorms NXT | 18.09.2024 14:00 |
19 wrzesień 2024 |
||
UP409 | Ten dron nie lata, a zastosowaniem wymiata | 19.09.2024 08:00 |
UP340 | Praktyczne ostrzenie noży | 19.09.2024 09:00 |
UP384 | Spacery losowe na grafach | 19.09.2024 09:00 |
UP199 | Klimat może być akustyczny, a dźwięk zanieczyszczeniem – poznaj tajemnice świata dźwięków | 19.09.2024 10:00 |
UP438 | Wybrane Elementy Analizy Matematycznej w Środowisku R | 19.09.2024 10:00 |
UP327 | Podstawy okulizacji i szczepienia | 19.09.2024 11:00 |
UP255 | Matematyka dla smyka – dziesiątkowy system liczbowy | 19.09.2024 12:00 |
UP256 | Matematyka dla smyka – przekraczamy progi w dodawaniu i odejmowaniu | 19.09.2024 13:00 |
UP122 | Dźwięki Lublina – Inicjatywa Nauki Obywatelskiej | 19.09.2024 14:00 |
UP353 | Rachunek różniczkowy dla studentów | 19.09.2024 14:00 |
20 wrzesień 2024 |
||
UP323 | Piękno Natury – kosmetyki z wykorzystaniem naturalnych ekstraktów roślinnych | 20.09.2024 08:00 |
UP388 | Statystyka da się lubić | 20.09.2024 08:00 |
UP376 | Skąd się bierze moc? Badania laboratoryjne silników spalinowych pojazdów użytkowych | 20.09.2024 09:00 |
UP013 | Analiza prób włamania na komputer osobisty | 20.09.2024 10:00 |
UP142 | Globalne systemy nawigacji satelitarnej GNSS | 20.09.2024 10:00 |
UP294 | Nowoczesne przekąski – metody ekspandowania i ocena tekstury | 20.09.2024 10:00 |
UP355 | Raportowanie i wizualizacja danych | 20.09.2024 10:00 |
UP376 | Skąd się bierze moc? Badania laboratoryjne silników spalinowych pojazdów użytkowych | 20.09.2024 10:00 |
UP320 | Pierwsze kroki w statystyce – średnie | 20.09.2024 11:00 |
UP376 | Skąd się bierze moc? Badania laboratoryjne silników spalinowych pojazdów użytkowych | 20.09.2024 11:00 |
UP099 | Digitalizacja obiektów przestrzennych o złożonej geometrii | 20.09.2024 12:00 |
UP294 | Nowoczesne przekąski – metody ekspandowania i ocena tekstury | 20.09.2024 12:00 |
UP439 | Wybrane wyróżniki jakości żywności utrwalanej konwekcyjnie-mikrofalowo | 20.09.2024 13:00 |
UP440 | Wybrane zastosowania materiałów z pamięcią kształtu | 20.09.2024 13:00 |
UP044 | Charakterystyki lepko-sprężyste walcowych próbek owoców i warzyw | 20.09.2024 14:00 |
UP296 | Ocena jakości żywności suszonej sublimacyjnie | 20.09.2024 14:00 |
UP021 | Badania udarowe owoców i warzyw | 20.09.2024 15:00 |
UP243 | Liofilizacja jako metoda utrwalania żywności | 20.09.2024 15:00 |
UP220 | Konwekcyjno-mikrofalowe utrwalanie żywności | 20.09.2024 16:00 |
UP106 | Dodatki do żywności – świat kolorowych makaronów | 20.09.2024 17:00 |