Jest Laureatką Ogólnopolskiego Plebiscytu Ekologicznego “Wspólna Zielona Przyszłość”  w kategorii “Badania naukowe” za pracę doktorską, opisującą ekologiczną metodę ograniczania wzrostu grzybów fitopatogennych (obecnych głównie w zbożach)  przez drożdże.
Jest  obiecującym, młodym naukowcem, docenionym przez ekspertów Narodowego Centrum Nauki: w ramach konkursu Miniatura otrzymała dofinansowanie badań nad jakością i bezpieczeństwem pieczywa.

Dnia 16 marca 2023 r. w Programie LOGIN: NAUKA wyemitowana została rozmowa z dr inż. Izabelą Podgórską-Kryszczuk z Katedry Analizy i Oceny Jakości Żywności (Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii), która opowiada o swojej pracy badawczej, dotyczącej wykorzystania niekonwencjonalnych szczepów drożdży w technologii żywności. 

zdjęcie: TVP 3 LUBLIN
lublin.tvp.pl, Program LOGIN: NAUKA z dn. 16.03.2023 r.
Zobacz
ekoplebiscyt.uksw.edu.pl
Zobacz
informacja o I nagrodzie w Plebiscycie Ekologicznym - strona UP w Lublinie
Zobacz