Jest Laureatką Ogólnopolskiego Plebiscytu Ekologicznego “Wspólna Zielona Przyszłość” w kategorii “Badania naukowe” za pracę doktorską, opisującą ekologiczną metodę ograniczania wzrostu grzybów fitopatogennych (obecnych głównie w zbożach) przez drożdże.
Jest obiecującym, młodym naukowcem, docenionym przez ekspertów Narodowego Centrum Nauki: w ramach konkursu Miniatura otrzymała dofinansowanie badań nad jakością i bezpieczeństwem pieczywa.
Dnia 16 marca 2023 r. w Programie LOGIN: NAUKA wyemitowana została rozmowa z dr inż. Izabelą Podgórską-Kryszczuk z Katedry Analizy i Oceny Jakości Żywności (Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii), która opowiada o swojej pracy badawczej, dotyczącej wykorzystania niekonwencjonalnych szczepów drożdży w technologii żywności.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP