Stowarzyszenie Polska Ekologia i Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie  zapraszają do udziału w konferencji „Identyfikacja i promocja żywności wysokiej jakości szansą dla lokalnych producentów”.

Konferencja jest efektem i podsumowaniem cyklu 8 warsztatów przeprowadzonych przez ekspertów na terenie województw kujawsko-pomorskiego, lubelskiego, podkarpackiego i wielkopolskiego.

W ramach operacji identyfikowaliśmy lokalne rynki żywności wysokiej jakości, stojące przed nimi wyzwania – szczególnie w obszarze certyfikacji – oraz warunki i potrzeby niezbędne dla dalszego rozwoju i pełnego wykorzystania potencjału polskiego rolnictwa, w tym przede wszystkim właśnie segmentu żywności najwyższej jakości.  W ścisłej współpracy z reprezentantami  branży z wymienionych regionów i różnych środowisk: rolnicy, doradcy, przedsiębiorcy rolni, przedstawiciele samorządu terytorialnego, instytucji wsparcia rolnictwa oraz nauki, wypracowaliśmy wnioski i postulaty, które chcemy wspólnie przedyskutować i dać nowy, silny impuls do przełamania licznych barier, które ograniczają możliwości rozwoju, jednak zdecydowanie są do pokonania.

Konferencja odbędzie się od 26 do 28 października 2022 r. na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii – ul. Skromna 8, 20-704 Lublin.

Zaproszenie (.pdf / 253KB)
Zobacz

Ilość miejsc jest ograniczona. Prosimy o wcześniejszą rezerwację – szczegółowe informacje w treści zaproszenia.