Przepisy konkursowe naszych studentów zostały wydane w formie elektronicznej książki kucharskiej przez miasto Lublin.
Studenci rywalizowali w finale konkursu kulinarnego, który zorganizowany był dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii w ramach Festiwalu „Kuchnia Inspiracji”. Ich zadaniem było przygotowywanie dań, których wiodącym składnikiem był motyw przewodni festiwalu, czyli burak.
Podczas konkursu przygotowano dania zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej. Były to między innymi: sernik, muffinki, brownie, burgery, pierogi, makaron, balotyna, czy wellington.
Przepisy w formie elektronicznej, wraz z komentarzami szefów kuchni z Restauracji Legendy Miasta, Perłowej Pijalni Piwa oraz Restauracji Kulturalna dostępne są w linku poniżej.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP