Od badań naukowych, przez innowacyjne start-upy, strategiczne pozycje w wielkich koncernach, prowadzenie restauracji po kształtowanie polityki i działalność pozarządową – kobiety w Polsce od wielu lat odgrywają kluczową rolę w rozwoju zrównoważonego sektora żywności.
Projekt WE Lead Food daje im przestrzeń do współpracy, rozwoju i wzajemnej inspiracji.
Warsztaty WE Lead Food to prestiżowa inicjatywa skierowana do kobiet w ramach programu Europejskiej Wspólnoty Wiedzy i Innowacji w obszarze żywności – EIT Food. Spotkania organizowane są w kilku krajach Europy; w Polsce odbywają się po raz trzeci. Organizatorem warsztatów WE Lead Food w Polsce jest Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności, strategiczny partner sieci EIT Food. Celem spotkań jest działanie na rzecz zdrowego, bezpiecznego i zrównoważonego systemu żywienia.
Bezpłatne warsztaty WE Lead Food
Kiedy? 11 czerwca 2024 r.
Gdzie? Brain Embassy, ul. Konstruktorska 11, Warszawa
W programie sesje: panelowa, treningowa i networkingowa, Poznamy historie kobiet – liderek w sektorze żywności: Agnieszki Ziółek (CEO marki wegańskiego obuwia Agazi), Moniki Gaszyńskej (założycielki start-upu SERio z roślinnymi alternatywami sera) i dr hab. Moniki Stanny (dyrektorki Instytutu Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN). Sesję networkingową poprowadzi Tatiana Frémond, przedsiębiorczyni, restauratorka, członkini Sieci Przedsiębiorczych Kobiet.
Warsztaty są bezpłatne, w języku polskim. Liczba miejsc jest ograniczona, zapisy: formularz zgłoszeniowy
***
Szkolenie jest częścią projektu #WELeadFood finansowanego przez Europejską Wspólnotę Wiedzy i Innowacji w obszarze Żywności (EIT Food).
Szczegóły na stronie:
Relacja z warsztatów WE Lead Food, 2023 r.:
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP