1 i 2 lutego 2022 r. w Pracowni Gastronomicznej Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Barier łamanie przez gotowanie/ Barrier breaking through cooking”, prowadzone przez Sylwię Stachyrę — zwyciężczynię programu TOP CHEF, właścicielkę Cookshe by Sylwia Stachyra.
W warsztatach udział wzięli studenci, doktoranci i pracownicy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Zajęcia miały na celu integrację wielokulturowej społeczności akademickiej.
W trakcie warsztatów uczestnicy przygotowali potrawy związane z regionalną kuchnią lubelską, ale w zmodyfikowanej i unowocześnionej wersji.
W menu znalazły się:
Warsztaty zostały zrealizowane w ramach w ramach projektu pt. „Instytucjonalne wsparcie UPL w obszarze umiędzynarodowienia poprzez niwelowanie barier komunikacyjnych w wielokulturowym środowisku akademickim „Let ME know YOU – Welcome to ULSL”. Projekt finansowany w ramach programu Welcome to Poland z Narodowej Agencji Wymiany Akademickiej, umowa nr PPI/WTP/2019/1/00047/U/00001, Zadanie nr 2.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP